Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Ο Ρουπακιάς ελεύθερος…

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής σήμερα Παρασκευή 18/03/2016 για τον καθ’ ομολογία δολοφόνο…
του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, μετά το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών για την αποφυλάκισή του, λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού, σύμφωνα με το νόμο, ορίου προσωρινής κράτησης.

Δυόμιση χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού, στο Κερατσίνι από την οποία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης της Χρυσής Αυγής, ο Γ. Ρουπακιάς, αποφυλακίζεται, παραμένοντας όμως σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να περάσει την πύλη των φυλακών με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους καθώς σήμερα λήγει και το δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης που τον κρατά στη φυλακή.

Σύμφωνα με το υπ’ αρ. βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου θα είναι υποχρεωμένος να παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά τις ημέρες της δικασίμου, με αστυνομική συνοδεία.

Παράλληλα του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Μάγδα Φύσσα: «Πώς βγαίνει έξω ένας κατ’ ομολογία δολοφόνος;»

Μια ημέρα έπειτα από την είδηση της αποφυλάκισης του δολοφόνου του γιου της η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξέσπασε και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του παιδιού της, λέγοντας πως νιώθει προδομένη που ο άνθρωπος που πήρε τη ζωή του Παύλου, θα βγει από την φυλακή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» η Μάγδα Φύσσα είπε ότι κανένας δεν περίμενε ότι θα περνούσαν 30 ολόκληροι μήνες και δεν θα είχε γίνει τίποτα για τη δολοφονία του γιου της.

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα περνούσαν 30 μήνες και δεν θα είχε γίνει τίποτα. Κανείς δεν το περίμενε και κανείς δεν ρωτάει πώς αντέχουμε», είπε και ζήτησε από τους αρμόδιους να «σκύψουν το κεφάλι και να δουν με σοβαρότητα το θέμα».

Όπως εξηγεί, «είναι η δίκη του αιώνα, όχι μια απλή δίκη» και αναφερόμενη στον Γιώργο Ρουπακιά διερωτάται: «ο ίδιος είναι κατ’ ομολογία δολοφόνος. Πώς βγαίνει έξω; Ας μου εξηγήσει κάποιος αυτούς τους νόμους».

Την ίδια ώρα, η κυρία Φύσσα κάνει λόγο οργανωμένη δολοφονία, υπογραμμίζοντας πως ο χαμός του Παύλου «δεν ήταν ένας τυχαίος φόνος».

«Φυσικά και έχω παράπονα. Χάσαμε έναν λεβέντη για το τίποτα. Ήθελαν να μας δείξουν τη δύναμή τους και ποιοι είναι», αναφέρει και σημειώνει ότι «δεν είναι ένας τυχαίος φόνος», αλλά ένα «οργανωμένο έγκλημα» που γίνεται από ένα κόμμα.
«Να σκύψουν το κεφάλι τους οι αρμόδιοι αυτοί που έχουν σχέση με την υπόθεση, να δώσουν άδειες να μπορεί να συνεχιστεί η δίκη, δεν γίνεται να παραμείνει έτσι αυτό. Πρέπει να συνεχιστεί, τουλάχιστον τώρα, να κάνουν κάτι. Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά, αλλά θα έπρεπε να το δουν λίγο διαφορετικά».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ποιος είναι ελεύθερος;

Ο Θεός ως αγαθός και πλουσιόδωρος, έδωσε στον άνθρωπο το δικαίωμα και την ελευθερία...

Βόλος: Ελεύθερος με όρους ο 50χρονος για το φονικό 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος που...

Εύη Βατίδου: Αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανένα περιοριστικό όρο

Ελεύθερη χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε η Ευη Βατίδου που απολογήθηκε για περίπου μια...

Πέτρος Φιλιππίδης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Μετά την καταδίκη του σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς να του αναγνωριστεί...