Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.2 C
Athens

 Ο σκελετός σου σε στηρίζει! Εσύ; Τον προσέχεις;

Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων οστικής πυκνότητας, διοργανώνει ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, «Πεταλούδα», από τον Οκτώβριο.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης θα είναι ανοιχτή για όλους και θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι απομονωμένες περιοχές, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να πραγματοποιήσουν προληπτικούς ελέγχους. Ενδεικτικά ανάμεσα στις περιοχές που θα γίνουν επισκέψεις περιλαμβάνονται , η Λακωνία, η Ξάνθη, η Λάρισα, η Αρχαία Ολυμπία, οι Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, η Κέρκυρα και η Εύβοια.

Κύριος στόχος  είναι, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.

Οι εκδηλώσεις σε κάθε περιοχή θα είναι διήμερες, όπου τα πρωινά θα πραγματοποιούνται οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι και το απόγευμα της δεύτερης ημέρας θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες της κάθε περιοχής.

Η εκστρατεία ενημέρωσης πρόκειται να ξεκινήσει  στις 2 και 3 Οκτωβρίου από τη Λακωνία, και σταδιακά θα υλοποιηθεί  κι άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις για τον ασθενή.

Η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, έχει οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας στο να παραμελούν την υγεία τους , επισημαίνει η  «Πεταλούδα», που  ως Σύλλογος Ασθενών βοηθάει στην πρόληψη αλλά κυρίως στην έγκαιρη αντιμετώπιση ασθενειών του σκελετού μας.

Ο Σύλλογος πρεσβεύει, πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας, ακόμη κι εάν εκτιμούν πως δεν τους αφορούν άμεσα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμά της η πρόεδρος του Συλλόγου  κα Τσεκούρα:«Εδώ και 16 χρόνια προσφέρουμε αθόρυβα και με σεβασμό στον ασθενή και τους συμπολίτες μας το κοινωνικό μας έργο, είτε βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα, είτε σε απομονωμένες περιοχές. Όραμά μας είναι ο κάθε ένας από εμάς να έχει υγεία και ποιότητα ζωής. Σας προσκαλώ να επωφεληθείτε από την ύπαρξη του Συλλόγου μας και να συμμετάσχετε στις δράσεις του».

Ο προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης είναι μια πρώτη εξέταση για να δει κανείς τα επίπεδα της οστικής του υγείας. Η εξέταση αφορά άντρες και γυναίκες άνω των 55 ετών, είναι δωρεάν και ανώδυνη!

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης «Ο σκελετός σου σε στηρίζει. Εσύ, τον προσέχεις;» επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.osteocare.gr ή καλέστε στο 213 2086698.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, “Πεταλούδα”

Η “Πεταλούδα”, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης, (Ι.Ο.F.)

Ιδρύθηκε το 1999 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από την σκελετική υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη  και τη αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή.

Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο. Η δραστηριότητά του επεκτείνεται στην ενημέρωση και συμβουλευτική μέσω ημερίδων σεμιναρίων, συνεδρίων και ενημερωτικών εντύπων, τα οποία αναλύουν σημαντικά θέματα της σκελετικής μας υγείας.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας είναι η “Πεταλούδα”, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, τον Ιούνιο του 2013.

 

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Το Νο1 χόμπι που κρατά τον εγκέφαλό σου «νέο»

Έρευνες βρήκαν ποιο είναι το Νο1 χόμπι που ενώ εσύ μεγαλώνεις μπορεί και διατηρεί τον εγκέφαλό σου «νέο». Κι’ όμως μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International...
Η πανδημία μείωσε τις γεννήσεις

Μελέτη: Η εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει τη βιολογική ηλικία της γυναίκας κατά 2 χρόνια

Η εγκυμοσύνη είναι μια αρκετά στρεσογόνος διαδικασία για το σώμα και τον ψυχισμό της γυναίκας. Το γυναικείο σώμα υφίσταται σημαντικές μεταμορφώσεις για να υποστηρίξει το έμβρυο που αναπτύσσεται. Ωστόσο, μια...

5 συνήθειες που αποβάλουν το μαγνήσιο από τον οργανισμό μας

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο μαγνήσιο και το πόσα οφέλη παρέχει στον οργανισμό μας. Συμμετέχει ενεργά σε περισσότερες από 300 χημικές αντιδράσεις, ρυθμίζοντας επιμελώς...

Βρήκαν τον “διακόπτη” που σταματάει τα αυτοάνοσα νοσήματα

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι καλό στο να διακρίνει μεταξύ της χημείας του σώματός μας και της χημείας ενός παθογόνου “εισβολέα”. Όταν, όμως, δυσλειτουργεί μπορεί...

Αυτά είναι τα τρία ποτά που προκαλούν πρόωρη γήρανση

Η υγεία της επιδερμίδας μας δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο την περιποιούμαστε, αλλά και από όσα καταναλώνουμε. Σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχουν τρία...

Έρχεται το τέλος του AIDS

Μία πολλά υποσχόμενη υπό ανάπτυξη θεραπεία δίνει ελπίδες για την εξάλειψη του AIDS καθώς οι επιστήμονες λένε ότι έχουν καταφέρει να εκριζώσουν επιτυχώς τον...
Οι πρώτες "καμπάνες" σε οίκους ευγηρίας

Ποιο είναι το σύμπτωμα που αποτελεί πρώιμο δείκτη άνοιας

Ένας Βρετανός γιατρός αποκάλυψε ένα νέο σύμπτωμα άνοιας που αποτελεί πρώιμο δείκτη άνοιας, μιας πάθησης που προσβάλλει περισσότερους από 55 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα προφανή συμπτώματα της...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη της οστεοπόρωσης

Από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας Με αφορμή την Παγκόσμια...

Αθήνα: Προληπτικοί έλεγχοι  και ενημέρωση για την  οστεοπόρωση στα Πολιτιστικά Κέντρα

Σειρά εκδηλώσεων προληπτικού ελέγχου αλλά και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, διοργανώνουν από αυτή την...

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την οστεοπόρωση στο Χαλάνδρι

Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργανώνει προληπτικό έλεγχο...