Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 11/2

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Αγχόνη το προσφυγικό”

Η εφημερίδα γράφει ότι “τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας σφίγγουν οι σκληροί της Ευρώπης με αφορμή το προσφυγικό. Την ώρα που η Αθήνα έκανε ακόμη μία κίνηση τακτικής, αποδεχόμενη τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι “Financial Times” αποκάλυπταν το βρόμικο σχέδιο που ετοιμάζουν οι τεχνοκράτες του Γιούνκερ για να πιέσουν ακόμη περισσότερο εν όψει της Συνόδου Κορυφής”.

ΕΘΝΟΣ: “Δέσμη 5 μέτρων για τους αγρότες”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σχέδιο σε πέντε άξονες επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την ελάφρυνση των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων των αγροτών, με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει με τα μπλόκα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κρυφή εγκύκλιος για τις συντάξεις στο Δημόσιο”

Η εφημερίδα γράφει ότι “επαναφορά στον υπολογισμό των συντάξεων με τον νόμο “Λοβέρδου – Κουτρουμάνη” αποκαλύπτουν οι οδηγίες κρυφής εγκυκλίου που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 7 Ιανουαρίου 2016, χωρίς ποτέ να αναρτηθεί στη “Διαύγεια” παρά στάλθηκε μόνο στα γραφεία των αρμοδίων υπουργών και στις αρμόδιες διευθύνσεις του Δημοσίου και άλλων ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να προχωρούν στην έκδοση αποφάσεων έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με το νέο ασφαλιστικό”.

ΕΣΤΙΑ: “Η Lehman Brothers της Ευρώπης;”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “διεθνή ανησυχία προκαλούν οι τριγμοί στην Deutsche Bank, την μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα. Τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού κολοσσού ξυπνούν μνήμες του 2008, όταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η κατάρρευσις της Lehman Brothers προκάλεσε ισχυρούς κλυδωνισμούς, που περιορίσθηκαν τελικώς χάρη στην παρέμβαση της κυβερνήσεων και της κεντρικής τραπέζης των ΗΠΑ”.

Η ΑΥΓΗ: “Τίτλοι τέλους στην ανομία”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τα ψέματα τελείωσαν. Με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες βράδυ και συζητείται σήμερα στη Βουλή εισάγονται κανόνες στο αυθαίρετο επί 26 χρόνια ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και σπάει το αμαρτωλό τρίγωνο “πολιτικό σύστημα – καναλάρχες – τράπεζες”, το οποίο ορίζεται και ως τρίγωνο διαπλοκής και από το οποίο επωφελήθηκαν πολιτικά η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Μεγάλος πόλεμος για τη μικρή οθόνη”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή οδηγεί σε μάχη μέχρις εσχάτων κυβέρνηση, αντιπολίτευση και καναλάρχες. Η τηλε-τράπουλα επιχειρείται να ξαναμοιραστεί, καθώς “ρολά” θα υποχρεωθούν να κατεβάσουν τουλάχιστον τρία από τα υπάρχοντα κανάλια”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Σήμα κινδύνου από Στουρνάρα”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “τολμηρή παρέμβαση στη συζήτηση για το ασφαλιστικό έκανε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία τυχόν καθυστέρηση της αξιολόγησης, όπως και το ενδεχόμενο εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “”Πιστή” στο σχέδιο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η προσπάθεια του πρωθυπουργού από το υπουργικό συμβούλιο να επαναφέρει το διάλογο – απάτη και να εκβιάσει το λαό να αποδεχτεί τα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να πέσει στο κενό.Την ίδια στιγμή, δηλώνει αμετακίνητος στην αντιλαϊκή επίθεση στο Ασφαλιστικό, απορρίπτοντας την εργατική-λαϊκή διεκδίκηση για απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Καμπανάκι Στουρνάρα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “προειδοποιήσεις, κυρίως προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τα κόμματα, απηύθυνε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, παρουσιάζοντας την ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής: ξεκαθάρισε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία να κλείσει ταχέως η αξιολόγηση και ζήτησε συνεννόηση και συναίνεση επ΄αυτού”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Γερμανο-τουρκική νάρκη στο Αιγαίο!”

Η εφημερίδα γράφει ότι “με (ελληνική) “γη και ύδωρ” προσφορά στην Τουρκία οι Γερμανοί και λοιποί “σύμμαχοι” και “εταίροι” επιχειρούν να εξασφαλίσουν τη συνεργασία της για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών. Και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να κατοχυρώσει την ευρωπαϊκή “δωρεά”, σπεύδει να επιδώσει στον Ελληνα πρεσβευτή στην Αγκυρα γραπτό διάβημα, στο οποίο δηλώνεται κατηγορηματικά και χωρίς περιστροφές ότι οι νησίδες των Ιμίων είναι τουρκικό έδαφος”.

Kontranews: “Στο λαό οι άδειες της τηλεόρασης”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα ο ενημερωτικός βραχίονας του σάπιου και χρεοκοπημένου παλιού πολιτικού, εκδοτικού και επιχειρηματικού συστήματος. Σε δέκα ημέρες από σήμερα προκηρύσσεται διεθνής διαγωνισμός για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, ενημερωτικού περιεχομένου και σε διάστημα δύο μηνών θα κάνει την εμφάνισή του το νέο νόμιμο τηλεοπτικό τοπίο”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τα 4 μηνύματα Τσίπρα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η χθεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο περιείχε μηνύματα εντός και εκτός συνόρων, με το αγροτικό, το ασφαλιστικό, την αξιολόγηση και το προσφυγικό να αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης για διάλογο με τις κοινωνικές ομάδες αλλά και για εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την Ευρώπη, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι περιμένει ανάλογη στάση και από την άλλη πλευρά…”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Σήμα κινδύνου για τα έσοδα”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν στην εκτέλεση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων, αλλά και η αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων αρχίζουν να προϋπολογίζουν στο οικονομικό επιτελείο”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...
Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.
Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 29/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Η αλήθεια γκρέμισε όλα τα σενάρια...

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...