Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.7 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 22/10

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Όλες οι συντάξεις απ’ την αρχή. Μοιραίο πρόσωπο για τον Αρμαγεδδώνα στο Ασφαλιστικό ο Γιώργος Κατρούγκαλος”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Από την αρχή πρόκειται να υπολογιστούν όλες οι συντάξεις που χορηγούνται σε πάνω από 2.600.000 συνταξιούχους. Ο ανακαθορισμός των ποσοστών αναπλήρωσης θα γίνει σε σχέση με τους μισθούς που ελάμβαναν οι σημερινοί συνταξιούχοι όταν εργάζονταν”.

ΕΘΝΟΣ: “Νέο πλαφόν στις πολλαπλές συντάξεις. Οι 7 ρυθμίσεις – φωτιά που φέρνει το ασφαλιστικό. Οι μεγάλοι χαμένοι των σαρωτικών αλλαγών”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Νέο, χαμηλότερο πλαφόν στις συνολικές αποδοχές για όσους λαμβάνουν πολλές συντάξεις σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, που παράλληλα προωθεί αλλαγές στα ποσοστά αναπλήρωσης”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκληροί όροι από τρόικα για τα κόκκινα δάνεια. ‘Όλο το παρασκήνιο από τις συναντήσεις των δανειστών με τους υπουργούς”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Τα… σπάνε στα “κόκκινα” δάνεια κυβέρνηση – θεσμοί, με το οικονομικό επιτελείο να αναζητά γέφυρες επικοινωνίας για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Οι δανειστές έδειξαν… τα δόντια τους στο χθεσινό πρώτο τετ α τετ και οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα, με το μεγάλο “αγκάθι” των διαπραγματεύσεων, όπως έχει εξελιχθεί η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, να αποτελεί το κυρίως πιάτο της συνάντησης”.

ΕΣΤΙΑ: “Ιστορική μείωσις του ελλείμματος. Τι επετεύχθη με θυσίες σε μία πενταετία”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Τα στοιχεία που έφερε χθες στο φως της δημοσιότητος η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) είναι εξόχως αποκαλυπτικά: Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδος το 2014 έφτασε στο 3,6%, από 15,4% το 2009 – παρ’ όλο που για την ακρίβεια του τελευταίου αυτού στατιστικού στοιχείου υπάρχει ακόμα έντονη αμφισβήτησις και αρκετά ερωτήματα”.

Η ΑΥΓΗ: “Μέτωπο υποκρισίας για τις “πενταροδεκάρες”. Κροκοδείλια δάκρυα από σχολάρχες, μιντιάρχες και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ με την εκπαίδευση των λαϊκών στρωμάτων”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φθηνή επικοινωνιακή επίθεση εξαπέλυσε στον Νίκο Φίλη κοινοπραξία συμφερόντων που αρνείται την επόπτευση των ιδιωτικών σχολείων και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών από το υπ. Παιδείας επικαλούμενη “τρομακτικές” επιβαρύνσεις των λαϊκών εισοδημάτων της τάξης των 60-80 ευρώ τον μήνα για ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια και αυξήσεις των 10-20 ευρώ στα φροντιστήρια”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ο υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά του για το ασφαλιστικό και ξεκαθαρίζει: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι συντάξεις”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Δεν υπάρχει περίπτωση να εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια στην απονομή συντάξεων, δηλώνει στην “Εφ.Συν.” ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος παρουσιάζει αύριο την κυβερνητική πρόταση στους θεσμούς”. Στη συνέντευξή του μιλά για εξορθολογισμό και ομοιογενοποίηση των πολλαπλών κανόνων απονομής, ενώ προσθέτει ότι θα καθιερωθεί εθνική σύνταξη με βάση το σουηδικό και όχι το μοντέλο της Χιλής”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ολάντ: Είμαι εδώ για να βοηθήσω. Συνέντευξη στην “Κ” – Προσκλητήριο για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η Ευρώπη έχει κανόνες”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “Την αποφασιστικότητά του να στηρίξει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και “να αγκυροβολήσει μόνιμα στη Ζώνη του Ευρώ” υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην “Κ” ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φτάνει σήμερα στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Όλοι σήμερα στους δρόμους! Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο Ασφαλιστικό”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “Ξεπερνάνε τις 600 οι αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων του κινήματος που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να καλέσει σε συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα και, ταυτόχρονα, σε απεργία στις 12 Νοέμβρη”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Η όπερα της πενταροδεκάρας. Τα ρέστα Φίλη για τον ΦΠΑ, το μαχαίρι Κατρούγκαλου στις συντάξεις, το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων και το φάντασμα του ΕΝΦΙΑ”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Πενταροδεκάρες” χαρακτήριζε το επιπλέον κόστος που επιφέρει ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ έφτανε η ώρα του ΕΝΦΙΑ, τη στιγμή που ο υπουργός Εργασίας ανήγγελλε τις επερχόμενες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και η τρόικα έβαζε τις τελευταίες πινελιές για το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων”.

Kontranews: “Ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ που έρχεται σήμερα στη χώρα μας”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Στους ρυθμούς της πρώτης επίσκεψης Ολάντ στην Ελλάδα κινείται το Μέγαρο Μαξίμου και ο Γάλλος πρόεδρος καταφθάνει στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 5 το απόγευμα”.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: “Παρίσι”… και πρόστιμο. Ο Ολάντ φέρνει επενδύσεις, στηρίζει τον Τσίπρα και… τσαντίζει τον Σόιμπλε”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ο Φρανσουά έρχεται, οι συντάξεις φεύγουν”. Αυτό το “μότο” περιγράφει τους δυο βασικούς πυλώνες της καυτής επικαιρότητας -χωρίς να απαξιώνουμε θέματα όπως το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ή τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τη γγ Δημοσίων Εσόδων, που έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο παζλ των ημερών”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μάχη σε τρία μέτωπα. Σύννεφα στην πρώτη συνάντηση με τους δανειστές”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Κίτρινη” κάρτα για τους δημοσιονομικούς στόχους έδειξαν χθες οι επικεφαλής των τεσσάρων Θεσμών κατά την πρώτη ημέρα των αλλεπάλληλων συναντήσεων που είχαν με υπουργούς της κυβέρνησης”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ανατροπές στην αγορά. Τι αλλάζει σε γάλα, αρτοποιεία, φαρμακεία, προσφορές, εκπτώσεις, Κυριακές”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Για την ολοκληρωτική εφαρμογή του τρίτου μνημονίου ως προς τις αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς, σχετικά με τις προσφορές και τις εκπτώσεις, την κυριακάτικη αργία, τη διάρκεια της ζωής του γάλακτος, την πώληση του ψωμιού και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, δεσμεύτηκε χθες ο υπ. Οικονομίας Γ. Σταθάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τους δανειστές”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Όταν ο φακός δημιουργεί τέχνη... 16 Απριλίου 2024

Γιάννης Φέρτης: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό 

«Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των Αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φέρτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί...

Έλον Μασκ: «Καταρρέει ο πληθυσμός της Ελλάδας» – Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Χ

– Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Space-X, της Tesla και πολλών άλλων εταιρειών Έλον Μασκ αναφορικά με την τραγική κατάσταση...

Σαν σήμερα 16 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Ο πλοίαρχος Νικόλαος Παπαδόπουλος Σκλάβος από την Κεφαλλονιά περισυλλέγει στη θαλάσσια περιοχή...

Ισχυρή έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στον Βόλο

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πυροτεχνουργοί της αστυνομίας βρίσκονται στο νυχτερινό κέντρο «Πρεμιέρα», από όπου προκλήθηκε η έκρηξη που αναστάτωσε όλο τον Βόλο. Η αστυνομία...

Καιρός: Αίθριος με πτώση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και τοπικές...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Αγάπιος, Αγάπη, Βασίλισσα, Γαληνός, Γαλήνη, Ειρήνη, Λεωνίδας, Λεωνιδία, Νίκη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Δευτέρας 15/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίγος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ Γ'...

Ο Τύπος της Κυριακής 14/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες...

Ο Τύπος του Σαββάτου 13/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 13-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις στην Υγεία για κάποιους που χρειάζονται...

Ο Τύπος της Παρασκευής 12/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 12-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Επίδειξη πλούτου απο Κασσελάκη και όνειρα τρελά!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:...