Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 5/11

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Δουλειά 6 έως 12 μήνες σε 104.000 ανέργους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «δουλειά σε 104.000 ανέργους πρόκειται να προσφέρει με 12 νέα προγράμματα το υπουργείο Εργασίας, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή έως τον επόμενο Μάρτιο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ρήτρα ηλικίας στις περικοπές συντάξεων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κυμαινόμενες μειώσεις έως 10-12% για όσους 50άρηδες αποχώρησαν με λίγα ένσημα, μικρότερο ψαλίδι για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά τα 60. Τα λιγότερα θα χάσουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, περισσότερες οι απώλειες για συνταξιούχους Δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών. Ποιες μειώσεις έρχονται για δικαιούχους ΟΑΕΕ».

ΕΣΤΙΑ: «Η Ελλάς στις 50 εύπορες χώρες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: « η Ελλάς δεν είναι «Ψωροκώσταινα». Και όσο και εάν αναφερόμαστε εμείς ή οι Ευρωπαίοι εταίροι μας συνήθως το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αυτή για την ανάγκη ανθρωπιστικής στηρίξεως σε μεγάλη μερίδα νεόπτωχων πολιτών της, αυτό δεν είναι απολύτως ορθό».

Η ΑΥΓΗ: «Ενα βήμα μπρος»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε αγώνα δρόμου για να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα των προαπαιτουμένων για τη δόση των 2 δισ. μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας και, παράλληλα, οι λύσεις που θα προκριθούν στο θέμα των πλειστηριασμών και των ισοδυνάμων για να αποφευχθεί η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση να μην εντείνουν τα προβλήματα κοινωνικής συνοχής επιδίδεται η κυβέρνηση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κρεσέντο πιέσεων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αυστηρές προειδοποιήσεις μπροστά σε ανοιχτά μικρόφωνα από τους δανειστές, αλλά και παρασκηνιακές διεργασίες ώστε να λυθούν τα εκκρεμή ζητήματα μέχρι αύριο, με στόχο να πάμε σε ένα «αναίμακτο» Eurogroup την προσεχή Δευτέρα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «15.000 πρόσφυγες στο λιμάνι της Λέσβου λόγω απεργιών»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η απεργία της ΠΝΟ ανέκοψε τις αναχωρήσεις προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στη Λέσβο, έχουν στρατοπεδεύσει κατά χιλιάδες στο λιμάνι. Το ίδιο συμβαίνει σε Σάμο, Χίο και Κω. Στο μεταξύ, χθες τα ξημερώματα, άλλοι πέντε πρόσφυγες, δύο άνδρες, μία γυναίκα και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα στα ανοικτά της Σκάλας Συκαμινιάς, στη Λέσβο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Παζάρια στην πλάτη των προσφύγων και του λαού»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «οι φιέστες, τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» των Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Ελληνα πρωθυπουργού και η προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική πραγματικότητα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Καμπανάκι Μοσχοβισί»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ηχηρό μήνυμα, ότι πρέπει να τηρήσει κατά γράμμα τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, έστειλε χθες στην κυβέρνηση ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσχοβισί. Ζήτησε να υπάρξει συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια ως το Eurogroup της Δευτέρας, η οποία να προστατεύει μόνο τους πιο ευάλωτους, καθώς και βιώσιμη λύση για το Ασφαλιστικό εντός Νοεμβρίου».

KONTRA NEWS: «Κυνηγάνε τους 3 εισαγγελείς επειδή ανέκριναν τον Ερβέ Φαλτσιανί»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι τυφλοπόντικες, κάποιοι επίορκοι δικαστές και εισαγγελείς, που είχαν στήσει στο χώρο της Δικαιοσύνης το παλιό πολιτικό σύστημα και η μαφία της διαπλοκής έκαναν πάλι το θαύμα τους. Ασκησαν πειθαρχικές διώξεις στους τρεις εισαγγελείς που είχαν πάει στην Γαλλία και ανέκριναν τον Γαλλοϊταλό τραπεζίτη Ερβέ Φαλτσιανί, συγκεντρώνοντας πολύτιμο υλικό για τους μεγαλόσχημους Ελληνες φοροφυγάδες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις την είχα επί 5 χρόνια στο ψυγείο».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Φορο-πρόσφυγες στα σπίτια μας»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μια γλυκόπικρη γεύση αφήνουν οι αλλεπάλληλες επισκέψεις των Ευρωπαίων «κοτζαμπάσηδων» στην Αθήνα – Ολάντ, Μοσκοβισί, Σουλτς κ.λπ. – οι οποίοι, όλως τυχαίως, είναι ταυτοχρόνως και άτυποι εκπρόσωποι των χωρών τους, Γαλλίας και Γερμανίας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σκοτσέζικο ντους»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: « ηχηρό «όχι» για δημοσιονομική χαλάρωση, με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα, από τον κοινοτικό επίτροπο. Ο Π. Μοσκοβισί συνέδεσε την εκταμίευση 10 δισ. για την τράπεζες με την αξιολόγηση».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πρώτα τα μέτρα, μετά τα 10 δισ.»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων από την πλευρά των εταίρων – δανειστών βρίσκεται η Αθήνα, με την κυβέρνηση να καλείται εντός των επόμενων τεσσάρων ημερών να επιτύχει έναν «προωθητικό συμβιβασμό», προκειμένου στο Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, καθώς και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...