Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Ο Τύπος της Τετάρτης 10/2

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Εκβιασμός πολλών δισ.»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ακόμη μια φορά η απερχόμενη διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού χρησιμοποιεί το παλαιό κόλπο των διαρροών επικείμενων πορισμάτων και συγκεκριμένα της περίφημης έρευνας για καρτέλ στην αγορά δημοσίων έργων, ως μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση που προωθεί την αντικατάστασή της».

ΕΘΝΟΣ: «Τα 20 SOS για τις «διπλές» Πανελλαδικές»

Η εφημερίδα σημειώνει: «είκοσι κρίσιμα σημεία θα πρέπει να προσέξουν όλοι οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών είτε διαγωνιστούν με το παλιό είτε με το νέο σύστημα εξετάσεων. Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν από αύριο και η προθεσμία υποβολής τους λήγει την 29η Φεβρουαρίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τριπλό αδιέξοδο για την κυβέρνηση»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα, κοστολογημένο ασφαλιστικό και όχι άλλες κομματικές προσλήψεις, ενώ το Χρηματιστήριο καταρρέει. Φουντώνουν οι κοινωνικές αντιδράσεις, μεθαύριο οι αγρότες στην Αθήνα. Στήνει μπλόκα η Τρόικα στα τρακτέρ. Αμήχανο το Μαξίμου από τη συμφωνία Μέρκελ-Ερντογάν για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό. Καμπανάκι για κλείσιμο συνόρων».

ΕΣΤΙΑ: «Το προσφυγικό φέρνει Συμβούλιο Αρχηγών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι αυξημένες πιέσεις με τα εθνικά σύνορα που «κλείνουν» στο εσωτερικό της Ευρώπης και τις τοποθετήσεις της Ομάδας Βίζεγκραντ να δίνουν τον τόνο συνδυασμένες με τις εκρηκτικές αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών για τα «hot spots» και τα κέντρα παραμονής μεταναστών, δημιουργούν ασφυκτική ατμόσφαιρα στην κυβέρνηση των Αθηνών».

Η ΑΥΓΗ: «Γαία πυρί μειχθήτω»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «όμηρος συμφερόντων που απομύζησαν το Ελληνικό Δημόσιο επί δεκαετίες και μηχανεύονται την πτώση της κυβέρνησης για να επιβιώσουν καθώς επίσης ακροδεξιών δυνάμεων εντός και εκτός της ΝΔ που στήριξαν την εκλογή του στην αρχηγία, αποδεικνύεται «πριν αλέκτορα φωνήσαι» ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το παιχνίδι των ελιγμών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βελτιώσεις, αλλά όχι απόσυρση του ασφαλιστικού, θα ανακοινώσει στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους αγρότες. Στον διάλογο προσέρχεται το μπλόκο των Τεμπών, ενώ οι συνάδελφοί τους από Νίκαια και αλλού θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Συναγερμός για ΝΑΤΟ και Σένγκεν»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Αθήνα η κοινή πρόταση Γερμανίας- Τουρκίας για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ώστε να συνδράμει στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών, η οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το μεσημέρι στον γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, για να συζητηθεί εν συνεχεία στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «απέτυχε η κυβερνητική επιχείρηση να συρθούν οι αγρότες σε διάλογο-παρωδία. Εντείνονται οι απειλές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι θα αντιμετωπιστούν κατασταλτικά οι αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ διαμορφώνεται το ανάλογο κλίμα. Πιέσεις ασκούν οι βιομήχανοι, για να σταματήσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μετεξεταστέα στο Ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: η –από ημέρες αναμενόμενη –κίτρινη κάρτα των Βρυξελλών για το Ασφαλιστικό αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση και ουσιαστικά αναγκάζει το Μέγαρο Μαξίμου να αναζητήσει εναλλακτική διέξοδο, η οποία περνά μέσα από την αναθεώρηση του σχεδίου που έχει παρουσιάσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος».

KONTRA NEWS: «Γκρεμίζουν τις μετοχές των τραπεζών με τα τρακτέρ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πραξικόπημα με τις τράπεζες και τα τρακτέρ επιχείρησαν να στήσουν οι βαρόνοι της διαπλοκής σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στην εναγώνια προσπάθειά τους να αποδομήσουν την κυβέρνηση».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ώρα αποφάσεων”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: “σήμερα κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο. Αύριο Eurogroup. Καθοριστικές οι κινήσεις του Αλ. Τσίπρα για ασφαλιστικό, αγρότες και προσφυγικό. Με ενδιαφέρουν αναμένουν αγρότες και επαγγελματίες τις εξαγγελίες για το ασφαλιστικό”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τέσσερις ενστάσεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τέσσερις ενστάσεις της διαπραγμάτευσης υποβάλλουν στην κυβέρνηση οι θεσμοί και ζητούν αφενός μεγαλύτερη σαφήνεια, αφετέρου πρόσθετα στοιχεία προκειμένου να επανέλθουν στην Αθήνα για τη συνέχιση της αξιολόγησης».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...