Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
25.2 C
Athens

Ο Τύπος της Τετάρτης 11/11

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Θυσία 150.000 σπίτια για τη δόση»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έτοιμη να «θυσιάσει» περίπου 150.000 σπίτια φαίνεται ότι είναι η κυβέρνηση, προκειμένου να πάρει τη δόση των 2 δισ. ευρώ (που θα ξαναγυρίσει πίσω στους δανειστές) αλλά και τα 10 δισ. ευρώ που χρειάζονται οι τράπεζες».

ΕΘΝΟΣ: «Πακέτο 4,7 δισ. για το νέο αγροτικό μοντέλο»

Η εφημερίδα σημειώνει: «πριμ έως 100.000 ευρώ για μικρούς συνεταιρισμούς. 600 εκατ. για «οικολογική» γεωργία και κτηνοτροφία. Ενίσχυση 22.000 ευρώ για 14.000 νέους αγρότες. Κονδύλια ύψους 400 εκατ. για προγράμματα Leader».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « «Κούρεμα» στα μερίσματα 250.000 συνταξιούχων του δημοσίου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Ψαλίδι από 20% για όσους πήραν το μέρισμα άνω των 60-65 ετών και έως 60% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από τα 50. Εξετάζεται το βοήθημα στους νέους δικαιούχους να καταβάλλεται όχι κατά τη συνταξιοδότηση αλλά μετά από ένα ηλικιακό όριο».

ΕΣΤΙΑ: «Οι χρυσοκάνθαροι των Βρυξελλών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, βάσει της συμφωνίας της Κυβερνήσεως με το κουαρτέτο των δανειστών, πρέπει να έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην Βουλή και ψηφισθεί εντός των προσεχών τριών εβδομάδων».

Η ΑΥΓΗ: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στο παράλληλο πρόγραμμα στρέφουν το βλέμμα πρωθυπουργός και κυβέρνηση μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους δανειστές επί των προαπαιτουμένων για τη δόση των «10+2» δισ. εντός της εβδομάδας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πορτογαλικός πυρετός στις Βρυξέλλες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παρελθόν αποτελεί για την Πορτογαλία η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο, μετά τη χθεσινή καταψήφισή της από την τριτοκομματική συμμαχία της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς που διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Βαριές κατηγορίες από Πανούση κατά υπουργών»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σοβαρότατες κατηγορίες κατά υπουργών που αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό του ότι απειλείται από άτομα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και έχουν διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα εκτόξευσε χθες ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τρικ γύρω από τις διαπραγματεύσεις προσπαθεί να συντηρήσει το κλίμα της αναμονής και των προσδοκιών στους εργαζόμενους, προκειμένου ευκολότερα να περάσει τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Περιμένοντας τη Μεγάλη Δευτέρα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «την επόμενη Δευτέρα περιμένει πλέον η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι έως τότε θα έχουν κλείσει οι διαφορές στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το EuroWorking Group θα αποφασίσει την απελευθέρωση των 10+2 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και την καταβολή της υποδόσης που συνδέεται με τα πρώτα προαπαιτούμενα»

KONTRA NEWS: «Κακούργημα έχει διαπράξει ο Γ. Πανούσης»

Η εφημερίδα γράφει ότι « ο νόμος είναι σαφέστατος και κατηγορηματικός. Η κατοχή απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ και προϊόντων υποκλοπών συνιστά κακουργηματική πράξη και διώκεται αυτεπαγγέλτως»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Μάχη» στο ταμπλό για τις τράπεζες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «απώλειες 38,89% καταγράφει ο κλαδικός δείκτης σε πέντε πτωτικές συνεδριάσεις. Τα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση προκαλούν ανησυχία στους ιδιώτες επενδυτές. Έκπληξη από Β. Σόιμπλε, ο οποίος ζήτησε να δοθούν τα 10 δισ. στις τράπεζες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Βίοι» παράλληλοι»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε παράλληλες τροχιές κινούνται η διαπραγμάτευση κυβέρνησης θεσμών και οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, με τους τραπεζίτες πάντως να εκπέμπουν μήνυμα αισιοδοξίας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Όταν ο φακός δημιουργεί τέχνη... 16 Απριλίου 2024

Γιάννης Φέρτης: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό 

«Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των Αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φέρτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί...

Έλον Μασκ: «Καταρρέει ο πληθυσμός της Ελλάδας» – Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Χ

– Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Space-X, της Tesla και πολλών άλλων εταιρειών Έλον Μασκ αναφορικά με την τραγική κατάσταση...

Σαν σήμερα 16 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Ο πλοίαρχος Νικόλαος Παπαδόπουλος Σκλάβος από την Κεφαλλονιά περισυλλέγει στη θαλάσσια περιοχή...

Ισχυρή έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στον Βόλο

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πυροτεχνουργοί της αστυνομίας βρίσκονται στο νυχτερινό κέντρο «Πρεμιέρα», από όπου προκλήθηκε η έκρηξη που αναστάτωσε όλο τον Βόλο. Η αστυνομία...

Καιρός: Αίθριος με πτώση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και τοπικές...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Αγάπιος, Αγάπη, Βασίλισσα, Γαληνός, Γαλήνη, Ειρήνη, Λεωνίδας, Λεωνιδία, Νίκη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου – Ποιοι απεργούν, τι ώρα είναι οι πορείες

Πανελλαδική απεργία μεθαύριο Τετάρτη 17 Απριλίου την οποία προκήρυξε η ΓΣΕΕ ζητώντας αυξήσεις στους...

Ο Τύπος της Δευτέρας 15/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίγος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ Γ'...

Ο Τύπος της Κυριακής 14/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες...

Ο Τύπος του Σαββάτου 13/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 13-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις στην Υγεία για κάποιους που χρειάζονται...