Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
23.5 C
Athens

Ο Τύπος της Τετάρτης 23/9

Το νέο κυβερνητικό σχήμα και η κούρσα διαδοχής στη ΝΔ, κυριαρχούν  στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ψάχνει αρχηγό λαβωμένη ΝΔ. Με πρωτοβουλία Μεϊμαράκη ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής από την κομματική βάση.

Η εφημερίδα γράφει ότι «Μια ανακοίνωση 40 λέξεων του Ευάγγελου Μεϊμαράκη άνοιξε από χθες το πρωί τον ασκό του Αιόλου στη ΝΔ, η οποία αναζητεί πλέον νέο ηγέτη για να επουλώσει τις πληγές της από τις απανωτές ήττες και να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί σε όλα τα επίπεδα».

ΕΘΝΟΣ: «Ομάδα επικίνδυνων αποστολών. Ο αντιπρόεδρος και τέσσερις υπουργοί στα καυτά μέτωπα».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «Την ομάδα κρούσης της νέας κυβέρνησης για τα καυτά μέτωπα επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας. Ο Γ. Δραγασάκης παρέμεινε αντιπρόεδρος, ενώ στους βασικούς πυλώνες των Οικονομικών και της Οικονομίας τοποθετήθηκαν ο Ευκλ. Τσακαλώτος και ο Γ. Χουλιαράκης για την εφαρμογή των προσαρμογών του Μνημονίου και ο Γ. Σταθάκης. Στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, επικεφαλής στο Εργασίας ο Γ. Κατρούγκαλος».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοι μπαίνουν στην κούρσα για την προεδρία της ΝΔ. Όλο το παρασκήνιο για τις ραγδαίες εξελίξεις στην κεντροδεξιά».

Η εφημερίδα γράφει ότι «Με μια λιτή ανακοίνωση λίγο πριν από τις 10 χθες το πρωί η ΝΔ γνωστοποίησε ότι εκλέγει νέο πρόεδρο και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό. Η απόφαση ελήφθη από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έπειτα από συνεργασία που είχε το βράδυ της Δευτέρας με το γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ενώ η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής θα γίνει στις 15:00 την Πέμπτη».

ΕΣΤΙΑ: «Η Νέα Δημοκρατία αναζητεί ταυτότητα. Επιτάχυνσις της διαδικασίας εκλογής Προέδρου».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «Όσοι πιστεύουν ότι η αλλαγή αρχηγού θα αποδειχθεί αρκετή για την ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας, συντόμως θα διαπιστώσουν ότι πλανώνται. Τα προβλήματα και οι παθογένειες κρύβονται πολύ πιο βαθειά από όσο μπορούν να αναδιφήσουν οι επιφανειακές αναλύσεις, οι οποίες συνήθως έρχονται να δικαιολογήσουν (αλλά όχι και να αιτιολογήσουν) δυσμενή εκλογικά αποτελέσματα».

Η ΑΥΓΗ: «Ούτε ώρα για χάσιμο. Ορκίζεται το πρωί η νέα κυβέρνηση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Να κυβερνήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά καλούνται τα μέλη της νέας κυβέρνησης που ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ο πρωθυπουργός και ορκίζονται το πρωί (10 πμ) ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «46 σε επικίνδυνες αποστολές. Ορκίζεται σήμερα στις 10:30 πμ η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χωρίς εκπλήξεις η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, που ανακοινώθηκε χθες, με εξαίρεση ίσως την τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας. Τα 46 μέλη της καλούνται να εφαρμόσουν αμέσως τη συμφωνία με τους δανειστές και να δρομολογήσουν τα ισοδύναμα του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος προκειμένου να ανακουφίσουν τις ασθενέστερες τάξεις».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «“Άρχισε η μάχη για την ηγεσία της ΝΔ. Μητσοτάκης, πρώτος υποψήφιος».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «Η κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία άνοιξε και επισήμως χθες με απόφαση του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, μετά την ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, και με στόχο ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί το αργότερο έως την 1η Νοεμβρίου απευθείας από τη βάση του κόμματος».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συγκέντρωση καταδίκης της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ για μετανάστες και πρόσφυγες. Σήμερα στις 7 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «Σήμερα πραγματοποιείται η προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Με κεντρικό σύνθημα «Φονιάδες -ληστές -υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί σήμερα, Τετάρτη, σε συγκέντρωση καταδίκης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ στις 7 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κομμένοι και καμμένοι στη νέα κυβέρνηση. Με σφραγίδα Τσίπρα το υπουργικό σχήμα».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «Τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα φέρει η νέα κυβέρνηση με αρκετές μετακινήσεις αλλά και ορισμένες αποχωρήσεις υπουργών -όπως και την αναβαθμισμένη παρουσία των ΑΝΕΛ. Πρόεδρος της Βουλής θα είναι ο Νίκος Βούτσης».

Kontranews: «Βάλτε αρχηγό στη ΝΔ τον Χατζηνικολάου. Δεν βαρεθήκατε ακόμη τους άχρηστους, τους άνεργους και τα ψοφίμια;»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πριν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προλάβει να ανακοίνωση επίσημα την έναρξη των διαδικασιών για τη διαδοχή, οι βαρόνοι, οι οικογένειες και οι παράγοντες της συμφοράς, που θεωρούν τη ΝΔ τσιφλίκι τους, άρχισαν να σκοτώνονται για τη μοιρασιά».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Οικονομικό επιτελείο με ειδική αποστολή. Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης η ισχυρή «ομάδα».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, που ορκίζεται σήμερα το πρωί. Ο Αλ. Τσίπρας, κρατώντας τις ισορροπίες, επέλεξε παλαιά και νέα στελέχη, αλλά και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Στις εκπλήξεις η Θ. Τζάκρη, που αναλαμβάνει υφυπουργός Βιομηχανίας και ο Θ. Πελεγρίνης υφυπουργός Παιδείας».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μάχη για τα προαπαιτούμενα. (Euro Working Group): Συζητά μια πρώτη «λίστα» για τις δράσεις της νέας κυβέρνησης – Στο επίκεντρο οι τράπεζες».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «Στη μάχη των…. προαπαιτούμενων ρίχνεται από αύριο κιόλας η νέα κυβέρνηση, καθώς κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Euro Working Group αναμένεται να γίνει συζήτηση επί μιας πρώτης «λίστας» με δράσεις που θα πρέπει να εκπληρώσει «εδώ και τώρα» η νέα κυβέρνηση για να ανοίξει τον δρόμο εκταμίευσης των 3 δισ. ευρώ».

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κορωνοϊός: 24 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Πασαλιμάνι: Κατέρρευσε κτίριο – 1 νεκρός και 3 τραυματίες

Τμήμα διώροφου κτιρίου, στο οποίο εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης, κατέρρευσε στην οδό Νεωρίων στο Πασαλιμάνι, λίγο πριν τις 10 το πρωί. Νωρίτερα, η Πυροσβεστική ανέφερε σε...

Η φωτογραφία της ημέρας

Όταν ο φακός δημιουργεί τέχνη... 16 Απριλίου 2024

Γιάννης Φέρτης: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό 

«Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των Αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φέρτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί...

Έλον Μασκ: «Καταρρέει ο πληθυσμός της Ελλάδας» – Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Χ

– Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Space-X, της Tesla και πολλών άλλων εταιρειών Έλον Μασκ αναφορικά με την τραγική κατάσταση...

Σαν σήμερα 16 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Ο πλοίαρχος Νικόλαος Παπαδόπουλος Σκλάβος από την Κεφαλλονιά περισυλλέγει στη θαλάσσια περιοχή...

Ισχυρή έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στον Βόλο

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πυροτεχνουργοί της αστυνομίας βρίσκονται στο νυχτερινό κέντρο «Πρεμιέρα», από όπου προκλήθηκε η έκρηξη που αναστάτωσε όλο τον Βόλο. Η αστυνομία...

Καιρός: Αίθριος με πτώση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και τοπικές...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Δευτέρας 15/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίγος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ Γ'...

Ο Τύπος της Κυριακής 14/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες...

Ο Τύπος του Σαββάτου 13/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 13-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις στην Υγεία για κάποιους που χρειάζονται...

Ο Τύπος της Παρασκευής 12/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 12-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Επίδειξη πλούτου απο Κασσελάκη και όνειρα τρελά!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:...