Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.2 C
Athens

Ο Τύπος της Τρίτης 20/10

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΕΣΠΑ για άνεργους πτυχιούχους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ανοίγει μέσα στον Νοέμβριο και θα παρέχει επιδότηση σε ανέργους του ΟΑΕΔ έως και 100% για να εργαστούν ως αυτοαπασχολούμενοι. 17.500.000 ευρώ τα χρήματα του πρώτου κύκλου».

ΕΘΝΟΣ: «Χρυσώνουν το χάπι στους αγρότες»

Η εφημερίδα σημειώνει: «αντισταθμιστικά μέτρα για τον περιορισμό της επιβάρυνσης στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες σχεδιάζει η κυβέρνηση υπό τον φόβο των τρακτέρ. Προωθούνται αφορολόγητο όριο για επιδότηση και διεύρυνση των δαπανών που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ««Φουσκώνουν» οι 100 δόσεις και οι αντιδράσεις για το ΦΠΑ 23% στην Παιδεία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «επιβαρύνουν όσους μπήκαν στις 100 δόσεις, αλλά δεν μειώνουν τα βάρη σε όσους είχαν υπαχθεί στις 12 ή 48 δόσεις. Η κυβέρνηση δεν έχει βρει ισοδύναμα και τα εκπαιδευτήρια οφείλουν πλέον να χρεώνουν ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα».

ΕΣΤΙΑ: «Κίνδυνοι στο νέο τηλεοπτικό τοπίο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: με καθυστέρηση περίπου 25 ετών έρχεται στην ελληνική νομοθεσία σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Έντονες συζητήσεις μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου».

Η ΑΥΓΗ: «Όλα στο φως για να βγουν στον «αέρα» »

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «κανόνες ισονομίας, διαφάνειας και εύρυθμης λειτουργίας στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο καθιερώνει για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που κατατέθηκε χθες και από σήμερα συζητείται στη Βουλή».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ρίχνουν… άδειες να πιάσουν γεμάτα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το Σάββατο με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει νέο τοπίο στην ψηφιακή εποχή. Κρατά κλειστά τα χαρτιά της για τον αριθμό των αδειών, αλλά και για το ποσό εκκίνησης των επικείμενης δημοπρασίας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τουρκική πίεση με 30.000 πρόσφυγες»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «πρωτοφανής ήταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο αριθμός των μεταναστών που προσέγγισαν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τα τουρκικά παράλια. Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι η Άγκυρα ασκεί πίεση «στέλνοντάς» μας 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε να διασφαλίσει όσο περισσότερα ανταλλάγματα μπορεί από την ΕΕ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Μετά το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο έρχεται η φοροληστεία!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «μέχρι το τέλος Οκτώβρη θα έχει κλειδώσει η δεύτερη δέσμη των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων μέτρων, ενώ παράλληλα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προχωρά στην έκδοση σειράς υπουργικών αποφάσεων που αφορούν στην ολοκλήρωση και την εφαρμογή των «προαπαιτούμενων», που ψηφίστηκαν στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο».

ΤΑ ΝΕΑ: «ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην ιδιωτική εκπαίδευση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στο βαρύ σενάριο της επιβολής ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην ιδιωτική εκπαίδευση προσανατολίζεται η κυβέρνηση λόγω αδυναμίας εξεύρεσης ισοδυνάμων. Παρ’ όλα αυτά η οδηγία του Αλέξη Τσίπρα προς το υπουργείο Οικονομικών είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας, ώστε η μέση οικογένεια να απαλλαγεί από την επιβολή ΦΠΑ ύψους 23% στην ιδιωτική εκπαιδευτική δραστηριότητα».

KONTRA NEWS: «Την έκδοση Λιακουνάκου ζητούν οι ΗΠΑ-Πόλεμος και για τις μίζες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «την έκδοση του Θωμά Λιακουνάκου πρόκειται να ζητήσουν επίσημα από την ελληνική Δικαιοσύνη οι αμερικανικές αρχές, προκειμένου να τον ανακρίνουν για τις μίζες που έχουν δοθεί για τα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Η ώρα της εφορίας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μέχρι την Πέμπτη θα αναρτηθούν στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Σε τρεις δόσεις ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Με αυξημένο επιτόκιο 5,05% οι δόσεις για όσους ρύθμισαν τις οφειλές τους».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τετραήμερο-φωτιά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε αξιολόγηση του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων προχωρούν από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΕΜΣ, ΔΝΤ)».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...