Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
24.1 C
Athens

Ο Τύπος της Τρίτης 29/12

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Εξώσεις εδώ και τώρα πρώτης κατοικίας”

Η εφημερίδα γράφει ότι “άμεσες εξώσεις από τα σπίτια τους περιμένουν όσους δεν ανταποκριθούν στις “μαύρες” επιστολές που στέλνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες με “κόκκινα” δάνεια”.

ΕΘΝΟΣ: “Ασπίδα προστασίας για αδύναμους δανειολήπτες”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “νέο ρυθμιστικό πλαίσιο με 8 δικλίδες ασφαλείας για τους οικονομικά αδύναμους προωθεί η κυβέρνηση. Στόχος είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και ο ευνοϊκός διακανονισμός των “κόκκινων” οφειλών σε τράπεζες, Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με τις πραγματικές δυνατότητες νοικοκυριών και επιχειρήσεων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Μπαράζ προσλήψεων το 2016 στο Δημόσιο”

Η εφημερίδα γράφει ότι “νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 10.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς την άνοιξη. Ερχονται χιλιάδες διορισμοί σε δήμους, περιφέρειες, νοσοκομεία, υπουργεία, Λιμενικό”.

ΕΣΤΙΑ: “Η Παιδεία φούρνος του Χότζα”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “το υπουργείο Παιδείας κατά την τελευταία αναπροσαρμογή του ονόματός του και την απάλειψη της ¨διά βίου μάθησης” δεν απώλεσε εν τούτοις την διά βίου τάση του για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις”.

Η ΑΥΓΗ: “14 χρόνια υποχρεωτική εκπαίδευση”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τις βασικές αρχές του σχεδιασμού για “ένα νέο παράδειγμα σχολείου” παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, με την πρόταση για καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης να ξεχωρίζει”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ζητούνται σύμμαχοι για τα δύσκολα”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το Μαξίμου υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνοχής της κυβέρνησης, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Καμμένου για τη στράτευση γυναικών. Ωστόσο, μέσω τριών κορυφαίων υπουργών – Φλαμπουράρη, Παππά και Μάρδα-εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και άλλων κρίσιμων νομοσχεδίων, κάνει ανοίγματα στην Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη¨.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Η απορρύθμιση του κλίματος φέρνει καταστροφές”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “το φαινόμενο “Ελ Νίνιο” και η κλιματική αλλαγή έχουν εντείνει τα φονικά καιρικά φαινόμενα, όπως φάνηκε στις ΗΠΑ με τους ανεμοστρόβιλους που σκότωσαν 41 ανθρώπους, “απορρυθμίζοντας “το κλίμα, κάτι που διαπιστώνουμε και με τον μέχρι στιγμής ήπιο φετινό ελληνικό χειμώνα”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Χρονοδιάγραμμα ανατροπών με μεγάλη “ουρά”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “το χρονοδιάγραμμα για τις νέες ανατροπές, που προβλέπουν νέα μείωση στο εισόδημα των ήδη συνταξιούχων και πολύ μικρότερες συντάξεις στους νέους συνταξιούχους, διαρρέεται από στελέχη της κυβέρνησης”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ποδαρικό με την τρόικα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ποδαρικό με την τρόικα στην Αθήνα αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση που ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκ νέου τους εκπροσώπους των δανειστών αμέσως μετά την περίοδο των γιορτών, με πιθανότερη ημερομηνία άφιξης την 8η Ιανουαρίου”.

Kontranews: “Μαύρο χρήμα κορυφαίων πολιτικών στις καυτές λίστες”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι βαρόνοι της διαπλοκής έχουν παγιδευτεί στις καυτές λίστες της Ρηνανίας και του Φαλτσιανί και τρέμουν στην κυριολεξία το σεισμό που θα προκαλέσουν οι αποκαλύψεις για τους μαύρους λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες, που είχαν παρκάρει τεράστια ποσά από μίζες, από τις χαριστικές προμήθειες που εξασφάλιζαν από το δημόσιο και από τις υπερτιμολογήσεις των μεγάλων έργων”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Η πιο κρίσιμη μάχη”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “την αύξηση των εισφορών ή, εναλλακτικά, την επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές υπέρ την κοινωνικής ασφάλισης, θα προτείνει η κυβέρνηση στους θεσμούς στις 8 Ιανουαρίου ως “ισοδύναμα” για να μην περικοπούν περαιτέρω οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Από Μάρτιο τα δύσκολα”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “τα χρονικά περιθώρια θα γίνουν ασφυκτικά από τον Μάρτιο και μετά, καθώς ο προϋπολογισμός θα εμφανίσει μεγάλα ταμειακά ελλείμματα, ενώ η χώρα θα πρέπει να αποπληρώσει σειρά δόσεων κυρίως προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξάνονται οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ένα Boeing 737 της εταιρείας Transavia που εκτελούσε την πτήση από Αθήνα στο Παρίσι «Ελ. Βενιζέλος – Ορλύ» στις 15:00 και απογειώθηκε στις 15:20 χρειάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Aκτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια: Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για το Πάσχα

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους το Πάσχα, με μειωμένες τιμές. Με...

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.....

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...
Κιλκίς, κατέσχεσαν, κρέας,

“Καλάθι του Πάσχα”: Σε ισχύ από σήμερα – Και το αρνί στις νέες κατηγορίες...

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη (24/4) το Καλάθι του Πάσχα, το οποίο καλείται να δώσει λύση στις αυξημένες τιμές των πασχαλινών προϊόντων. Σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Τετάρτης 24/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η κολυμπήθρα, το λάδι και ο σταυρός...

Ο Τύπος της Τρίτης 23/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ιταλικό μοντέλο για δουλειά σε 400.000 άνεργες...

Ο Τύπος της Δευτέρας 22/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ασφάλειες ζωής και δάνεια σε ασθενείς που...

Ο Τύπος της Κυριακής 21/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-4-2024 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ο Stefanos... ξαναβαφτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΒΗΜΑ...