Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Ο Τύπος της Τρίτης 3/11

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ρουσφέτι για μετρητά σε δύο υπουργούς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μείζον πολιτικό θέμα αλλά και σοβαρό ηθικό ζήτημα προκύπτουν από την… καλοκαιρινή σπουδή δύο πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, να νομοθετήσουν για τον εαυτό τους τη χορήγηση (και μάλιστα αναδρομικά) εξόδων διαμονής κατά τη διάρκεια άσκησης των υπουργικών καθηκόντων τους».

ΕΘΝΟΣ: «Οι 10 αλλαγές στις Πανελλαδικές του 2016»

Η εφημερίδα σημειώνει: «νέα δεδομένα για πάνω από 100.000 υποψηφίους δημιουργεί το καινούργιο εξεταστικό σύστημα που θα εγκαινιαστεί φέτος από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Το «Έθνος» κωδικοποίησε τις δέκα αλλαγές που θα ισχύσουν τόσο στο φετινό μηχανογραφικό όσο και στις εξετάσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αξιολόγηση τέλος του 2015 και… βλέπουμε»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Ντάισελμπλουμ «ευχήθηκε» να υπάρξει συμφωνία τον Δεκέμβριο, για να ξεκλειδώσουν και τα 10 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης. Αγκάθια η απελευθέρωση των πλειστηριασμών και η αδυναμία εξεύρεσης ισοδύναμων στον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση».

ΕΣΤΙΑ: «Ζήτημα εθνικής ασφαλείας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν είναι ένα απλό ζήτημα για την Ελλάδα. Είναι πραγματικό ζήτημα εθνικής ασφαλείας. Αφ’ ενός τα περιστατικά που εξελίσσονται στα ελληνο-τουρκικά σύνορα μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσουν σε επικίνδυνες κλιμακώσεις».

Η ΑΥΓΗ: «Σαμαράς προς Σόιμπλε: Τράβα το χαλί στον Τσίπρα!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «φαντάσματα του παρελθόντος, που ο ελληνικός λαός έθεσε με την ψήφο του στο περιθώριο, επιχειρούν να ξυπνήσουν οι προηγούμενοι συγκυβερνήτες Σαμαράς-Βενιζέλος με τη συνεπικουρία στελεχών του Ποταμιού».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Στήνουν ξόβεργες για το αδήλωτο χρήμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τελευταία ευκαιρία να αποκαλύψουν ποσά που έχουν κρυμμένα σε τράπεζες και φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού, αλλά και εντός των συνόρων, δίνει η κυβέρνηση σε χιλιάδες φορολογούμενους. Με νομοσχέδιο που έρχεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα καθοριστούν οι όροι της «άφεσης αμαρτιών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η Ελλάδα μοναδική πύλη εισόδου»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: από τις 218.000 πρόσφυγες τον Οκτώβριο στην Ευρώπη, οι 210.000 διήλθαν μέσω Ελλάδας, με τη Λέσβο να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής αυτής ροής. Τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, καθιστούν την Ελλάδα ουσιαστικά τη μοναδική πύλη εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κανένα λαϊκό σπίτι να μη βγει στο «σφυρί»!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «όλα τα σενάρια που διακινούνται, σχετικά με τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων των λαϊκών νοικοκυριών, ανατρέπουν τις όποιες ελάχιστες εγγυήσεις προστασίας υπάρχουν σήμερα και ανοίγουν το δρόμο σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Δραπετσώνα μπιτς και άλλες ιστορίες επενδυτικού αλαλούμ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η μετατροπή σε χώρο πρασίνου έκτασης 650 στρεμμάτων στη Δραπετσώνα –που έχει βιομηχανική χρήση και ανήκει σε ιδιώτες- οδηγεί σε ελληνογαλλική εμπλοκή, καθώς μέρος της έκτασης ανήκει στην τσιμεντοβιομηχανία Lafarge, που έχει ενημερώσει τη γαλλική πρεσβεία, η οποία έχει ήδη διαμαρτυρηθεί στην κυβέρνηση».

KONTRA NEWS: «Βάλτε καράβι να μεταφέρει τα παιδάκια»

Η εφημερίδα γράφει ότι «για να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα το έγκλημα στο Αιγαίο –που στην ουσία αποτελεί εν ψυχρώ δολοφονία- όπου καθημερινά πνίγονται δεκάδες αθώα παιδάκια, που δεν φταίνε σε τίποτα, γιατί άλλοι είναι αυτοί που προκάλεσαν τους πολέμους και τους εμφύλιους».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τραπεζική ευφορία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μέχρι την Παρασκευή υποχρεούνται οι τράπεζες να υποβάλουν τα capital plans. Μεγάλα ξένα funds ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου. Εντυπωσιακή άνοδος στο ΧΑ. Οι επενδυτές ποντάρουν σε ιδιωτικές τράπεζες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τράπεζες καλούν επενδυτές»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στις επαφές με τους επενδυτές και στην οριστικοποίηση των capital plans ρίχνουν το βάρος οι διοικήσεις των τραπεζών εν όψει της προετοιμασίας των αυξήσεων κεφαλαίου. Αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τον SSM, θα καθοριστεί το ύψος των κεφαλαίων που θα επιχειρήσει να αντλήσει ο κλάδος».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από...
25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 25/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 25-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ανεβαίνουν τα ποσά για τα εφάπαξ! Αλλάζει...

Ο Τύπος της Τετάρτης 24/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η κολυμπήθρα, το λάδι και ο σταυρός...

Ο Τύπος της Τρίτης 23/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ιταλικό μοντέλο για δουλειά σε 400.000 άνεργες...

Ο Τύπος της Δευτέρας 22/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ασφάλειες ζωής και δάνεια σε ασθενείς που...