Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-0

Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός των ντέρμπι παρέσυρε την ΑΕΚ (3-0) βάζοντας την από κάτω βαθμολογικά. Μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, την Πέμπτη η… κρίσιμη ρεβάνς.

Την πρώτη του φετινή νίκη και… φαρμακερή σε ντέρμπι πήρε απόψε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση της ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου (3-0) χάρη σε γκολ των Λουντ (11’), Μπεργκ (30’) και Κλωναρίδη (90’).

Οι “πράσινοι” ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, δεν απειλήθηκαν καθόλου από την Ενωση και πέτυχαν πανάξια την πρώτη τους νίκη στα πλέι οφ τα οποία βλέπουν πλέον με σαφώς μεγαλύτερη αισιοδοξία όσον αφορά στο στόχο της πρωτιάς.

Ειδικότερα η τριπλέτα Μπεργκ, Βιγιαφάνιες (οργίασε στο δεύτερο ημίχρονο) και Λέτο (στο πρώτο ημίχρονο που είχε περισσότερες δυνάμεις), “ζωγράφιζε” στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, ενώ η ανασταλτική λειτουργία του “τριφυλλιού” υπήρξε υποδειγματική μπλοκάροντας τα ατού της Ενωσης.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς στο 7’, όταν ο Μέστο αδράνησε σε έξυπνη μπαλιά-τρύπα του Σιμόες προς τον Ντίντακ που έβγαλε τη σέντρα προς τον Σιμόες η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο πήρε κεφάλι στο σκορ στο 11’ μετά από συνεργασία του Λέτο με τον Λουντ και γύρισμα του Φινλανδού προς τον Μπεργκ. Ο Σουηδός άσος επιχείρησε τακουνάκι, η μπάλα κόντραρε στον Ντίντακ και επέστρεψε στον Λουντ που από πολύ πλάγια θέση, όντας στη μικρή περιοχή, έστειλε τη μπάλα στον ουρανό της εστίας του Ανέστη πλασάροντας ιδανικά με το αριστερό (1-0).
Οι “πράσινοι” στο 18’ είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους αλλά ο Σιμόες με τάκλιν αυτοθυσίας έσωσε το σουτ του Μπεργκ, αλλά στο 30’ τα κατάφεραν.

Ο Κουτρουμπής κέρδισε τις κόντρες έξω από την περιοχή και είδε τον Βιγιαφάνιες στα δεξιά, ο Αργεντινός σέντραρε στο πρώτο δοκάρι και ο Μπεργκ με προβολή αιφνιδίασε τους Κολοβέτσιο και Ανέστη, διαμορφώνοντας το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Η επόμενη καλή στιγμή ανήκε και πάλι στον Παναθηναϊκό όταν στο 33’ ο Βιγιαφάνιες έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά και σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο Ανέστης βρίσκονταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε τη μπάλα.

Το Τριφύλλι κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο στηριζόμενος στις μεσοεπιθετικές του συνεργασίες και έχοντας ταυτόχρονα ασφάλεια στα μετόπισθεν και τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, μπλοκάροντας τα ατού της ΑΕΚ στον άξονα της μεσαίας γραμμής (Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο).

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε με την κόπωση να κάνει την εμφάνισή της στην Ενωση και τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο 64’ όταν ο Βιγιαφάνιες με το εξωτερικό φάλτσο βρήκε τον Λουντ στην περιοχή αλλά ο Ανέστης έδιωξε, ενώ στο 68’ μετά από κόρνερ του Βιγιαφάνιες ο Κουτρουμπής πλάσαρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 90’ ο Κλωναρίδης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα προσπερνώντας με ατομική ενέργεια Κολοβέτσιο και Ανέστη και πλασάροντας σε κενή εστία “γράφοντας” το 3-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Νάνο- Ζέκα, Κουτρουμπής (79’ Βλαχοδήμος), Λουντ, Βιγιαφάνιες (87’ Κλωναρίδης)- Μπεργκ, Λέτο (61’ Μπουμάλ).

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωταράς): Ανέστης -Μπακάκης, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ- Σιμόες (70’ Κορδέρο), Γιόχανσον, Μάνταλος (85’ Πέκχαρτ)- Πλατέλλας (46’ Μπουονανότε), Αραβίδης, Τζεμπούρ.

Διαιτητής: Τ. Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 22/4/24

Ο τελικός του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν, η αναμέτρηση του Λαυρίου με το Μαρούσι και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα...

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ

Η πρόκριση στους τέσσερις του Conference League, έχει μπολιάσει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες, οι οποίοι κέρδισαν χωρίς να πιεστούν τον ΠΑΟΚ με 2-1...

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η ΑΕΚ

Στην κορυφή του βαθμολογικού παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας επί του Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ένωση...

Λαμία– Παναθηναϊκός 0-5 : Έκανε… βόλτα στη Φθιώτιδα

Με πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη και Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα με σκορ 5-0 της Λαμίας και παραμένει στους διεκδικητές του πρωταθλήματος Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε…...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 21/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής – Τι δείχνει η τηλεόραση Οι αγώνες των πλέι οφ της Super League, με κορυφαίο το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, o τελικός...

Ο Φέρτης για τον Δομάζο και τον Παναθηναϊκό

Ο μεγάλος Γιάννης Φέρτης δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για τον Παναθηναϊκό. Σε μια συνέντευξή του είχε πει: «Είχα µανία µε το γήπεδο, µε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η ΑΕΚ

Στην κορυφή του βαθμολογικού παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας...

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ

Νέα αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, καθώς η νίκησε τον Άρη με...

ΑΕΚ: Ένας αιώνας ζωής για τον σύλλογο – Η πρώτη ομάδα, το πρώτο κύπελλο Ευρώπης και οι τίτλοι

Αθλητικό σωματείο, που ίδρυσαν Κωνσταντινοπολίτες πρόσφυγες στην Αθήνα το 1924. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως,...

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Κράτησε την πρωτιά με γκολ στο φινάλε

Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το εις βάρος του 2-0, ισοφάρισε στο 89’ την ΑΕΚ σε...