Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Athens

Παναθηναϊκός – Λαμποράλ Κούτσα 75-84

Οι «πράσινοι» από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα αναγκάστηκαν να κυνηγούν το σκορ, με τον Ανταμς να αποδεικνύεται και αυτή τη φορά στυγνός εκτελεστής (24π.), με 14π. στην τελευταία περίοδο, σφραγίζοντας μαζί με τον Τζέιμς (20π.) το 3-0 και τη νίκη-πρόκριση των Βάσκων, που προκρίνονται σε Final-4 για πρώτη φορά μετά το 2008!
Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο παρκέ με… κρυφό χαρτί τον Γιάνκοβιτς, ο οποίος με 5 δικούς του πόντους έκανε το 8-2 (2’). Όταν οι Βάσκοι κατάφεραν να ανακόψουν τον ρυθμό, χτύπησαν στο τρανζίσιον και ισορρόπησαν (11-11, 6’), με Κούζμιτς και Μπουρούση να σκοράρουν ο ένας εναντίον του άλλου (17-17, 9’), πριν ο Μπέρτανς κάνει το 17-20 από τα 6,75μ. (10’).

Ο Φώτσης ξεκίνησε με τέσσερις σερί πόντους στη δεύτερη περίοδο (21-20, 11’), με την απάντηση να έρχεται από Τζέιμς (δις) και Μπέρτανς, οι οποίοι με τρία σερί τρίποντα, μαζί με ένα έμμεσο τρίποντο του Λετονού, έφεραν το μεγαλύτερο προβάδισμα της Λαμποράλ (28-38, 17’) με επιμέρους 2-11! Οι γηπεδούχοι έχασαν τον ρυθμό τους (και) από τις υποδείξεις του Λαμόνικα, το γήπεδο τον έβριζε εν χορώ, αλλά Φώτσης και Διαμαντίδης διαμόρφωσαν το 37-42 της ανάπαυλας, με τους «πράσινους» να έχουν υπεροπλία στα ριμπάουντ (26-15), με 11 επιθετικά!

Ο Ουίλιαμς έδειχνε να… ξυπνά στην τρίτη περίοδο και συνετέλεσε για το 44-44 (22:30’’), αλλά οι Βάσκοι επανέφεραν δικό τους +4 (46-50, 24:30’’), πριν ο Ουίλιαμς και ο Διαμαντίδης «πυροβολήσουν» για το πρώτο «πράσινο» προβάδισμα μετά τις αρχές της δεύτερης περιόδου (53-52, 27:30’’)! Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που πήγαν με ισχνό προβάδισμα (55-56) στην τελευταία περίοδο χάρη στον Πλάνινιτς.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο απίστευτος Άνταμς οδήγησε την Λαμποράλ, καθώς με 14 προσωπικούς πόντους έδωσε το πάνω στην ομάδα του Περάσοβιτς και με +9 (61-70, 35’) και… επανήλθε μετά το 68-72 του Γκιστ (36’), με δικό του τρίποντο, τάπα του Μπουρούση στον Γκιστ και τρίποντο του Ελληνα σέντερ για το 68-78 (37:30’’)!

Ο Τζέιμς με δύο δικά του τρίποντα έβαλε την τελική υπογραφή στη νίκη-πρόκριση της Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ, με τον κόσμο να αποθεώνει τον Δημήτρη Διαμαντίδη σαν να είχε οδηγήσει στην πρόκριση στον Παναθηναϊκό!

Ο MVP: Ο Ντάριους Ανταμς εκτέλεσε τον Παναθηναϊκό (24π.), με 14π. στην τελευταία περίοδο και οδήγησε τη Λαμποράλ στη «σκούπα».

Ο Σκληρός: Ο Τζέιμς ήταν ιδανικός συμπαραστάτης (20π.), με τον Διαμαντίδη να κάνει πολλά περισσότερα από τους 8π. και τις 7ασ. που του πίστωσε η στατιστική για τους «πράσινους», χωρίς να αποτρέψει την ήττα.

Ο Αόρατος: Ο Τζέιμς Φελντέιν έμεινε στο μηδέν, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό χωρίς λύσεις σε κρίσιμα σημεία.

Ο Πεσμένος: Ο Ελιοτ Ουίλιαμς πλην λίγων εκλάμψεων δεν μπόρεσε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό επιθετικά.

Η Γκέλα: Ο Παναθηναϊκός και σε αυτό το παιχνίδι δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Ανταμς και ενώ κυριάρχησε στα ριμπάουντ (45-32), έχασε σημαντικά αμυντικά ριμπάουντ στην τελευταία περίοδο.

Η στιγμή: Το ματς ήταν στο πόντο (59-58) στις αρχές της τελευταίας περιόδου, με τον Ανταμς να παίρνει τους Βάσκους από το χέρι και να χτίζει σημαντική διαφορά, με επιμέρους 2-12 (61-70, 35’).

Η διαιτησία: Λαμόνικα (Ιταλία), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Λάτισεβς (Λετονία) εκνεύρισε στο πρώτο ημίχρονο το ΟΑΚΑ, ωστόσο δεν επηρέασε άμεσα το αποτέλεσμα.

Οι Στρατηγοί: Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και αυτή τη φορά δεν πήρε λύσεις από τους περιφερειακούς, πλην του Διαμαντίδη, την ώρα που ο Ανταμς ευστόχησε σε όλα τα κρίσιμα τρίποντα για την Λαμποράλ.

Η εξέδρα: Το ΟΑΚΑ γέμισε από νωρίς για το Game 3 των πλέι οφ, με τον κόσμο να σπρώχνει με κάθε τρόπο τον Παναθηναϊκό, ενώ πολλές φορές καταφέρθηκε με συνθήματα κατά του Μπουρούση, αλλά και του Ιταλού διαιτητή, Λουίτζι Λαμόνικα, ενώ στο φινάλε αποθέωσε τον Διαμαντίδη και τους υπόλοιπους «πράσινους», παρά τον αποκλεισμό.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-42, 55-56, 75-84.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λαμποράλ Κούτσα – Παναθηναϊκός 82-78 (πρτ.)

Ο απίθανος Διαμαντίδης (17π., 6ασ.) ήταν εκεί και με ένα απίθανο τρίποντο έστειλε ένα...

Λαμποράλ Κούτσα – Παναθηναϊκός 84-68

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν κατώτερη των περιστάσεων στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», καθώς...