Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0

Φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Σεμπαστιάν Λέτο είχε το αποψινό τελευταίο ματς της σεζόν του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου απέναντι στον Πανιώνιο (1-0).

Ο Αργεντινός άσος καθόρισε το αποτέλεσμα με το γκολ που σημείωσε στο 78’ από το ύψος της μικρής περιοχής, δίνοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό που περιμένει το αποτέλεσμα στο ντέρμπι των “δικεφάλων” προκειμένου να μεταβεί στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ παίζοντας τα ρέστα του.
Αμφότερες οι ομάδες είχαν πολλά προβλήματα απουσιών και ειδικά η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ήταν… εκτάκτου ανάγκης, με συνέπεια να υπάρχει σαφές πρόβλημα συνοχής και κυρίως συνεννόησης μεταξύ των παικτών που αγωνίζονταν.

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό στο πρώτο τέταρτο και τον Πανιώνιο να δημιουργεί την πρώτη καλή στιγμή στο 3’ μετά από κάθετη πάσα του Μασούρα στον Χαλκιαδάκη, ο οποίος πέρασε τον Στιλ αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον (πανταχού παρών) Μολέδο προς της γραμμής. Στο 4’ ο Παναθηναϊκός “απάντησε” όταν ο Λέτο άφησε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του για τον Αμπέντ που βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη ο οποίος απέκρουσε, ενώ το νέο σουτ του Λέτο στην επαναφορά απομακρύνθηκε από τον Κόρμπο. Στο 9’ ο Αμπέντ με κεφαλιά-πάσα έδωσε στον Λέτο που στόπαρε με το στήθος και με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 20’ ο Πέτριτς έστρωσε στον Αμπέντ που σούταρε δυνατά αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε.

Μετά το 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε αισθητά και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες λιγόστεψαν, με τον Πανιώνιο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σε γρήγορη αντεπίθεση με τον Μπαργκάν να εκμεταλλεύεται τον κακό υπολογισμό του Κουτρουμπή, να περνάει τον Στιλ, που είχε βγει πολύ έξω από την εστία του, αλλά να κόβεται σωτήρια πάλι από τον Μολέδο.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Λέτο έχασε μοναδική ευκαιρία στο 50’ πιάνοντας από την μικρή περιοχή κεφαλιά άουτ, μετά από σέντρα του Βλαχοδήμου, ενώ στο 54’ ο Χουχούμης σέντραρε στην περιοχή προς τον Αργεντινό άσο που δεν κατάφερε να σουτάρει μέσα από την περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός αύξανε την πίεση όσο περνούσε ο χρόνος και στο 67’ το μακρινό σουτ του Ζέκα απέκρουσε ασταθώς ο Γιαννιώτης, ο οποίος στο 70’ μπλόκαρε το γύρισμα του Κλωναρίδη προ του Λέτο.

Η πρώτη σοβαρή επίσκεψη του Πανιώνιου έγινε στο 76’ με ατομική ενέργεια και σουτ άουτ του Βλάχου, αλλά στο 78’ ο Λέτο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από πάσα του Κλωναρίδη στον Πέτριτς που σούταρε προς τον Αργεντινό άσο, ο οποίος με πλασέ από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0, σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Μαρινάκης (63’ Μέστο), Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουχούμης- Αμπέντ (73’ Μπουμάλ), Ζέκα, Εβαντζελίστα, Βλαχοδήμος (58’ Κλωναρίδης)- Πέτριτς, Λέτο.

Πανιώνιος (Μαρίνος Παναγιωταράς): Γιαννιώτης -Βλάχος, Ρισβάνης (λ.τ. 41’ Πατζατζόγλου), Οικονόμου, Τασουλής- Σιώπης (81’ Βιγιάλμπα), Κόρμπος- Καθάριος, Χαλκιαδάκης, Μασούρας- Μπαργκάν (74’ Αργυρόπουλος).

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον Πανιώνιο και νίκησε δίκαια το αποψινό ματς παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, έχοντας και το ελαφρυντικό των πολλών αναγκαστικών αλλαγών του στην ενδεκάδα.

GREXIT: Ο Νίκος Μαρινάκης δεν έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του όντας αγχωμένος και ημιτελής στις επιθετικές ενέργειές του, γεγονός που υποχρέωνε τον Παναθηναϊκό να αναπτύσσεται κυρίως από τα αριστερά, μέχρι την ώρα που μπήκε στο ματς ο Μέστο.

CAPITAL CONTROL: Ο διαιτητής Κύζας (Δράμας) έκανε κάποια λάθη πλην όμως ήταν πάντα κοντά στις φάσεις και το πνεύμα των σφυριγμάτων του υπήρξε ισορροπημένο. Στον πειθαρχικό έλεγχο πάντως θα μπορούσε να είχε αποβάλλει τον Καθάριο με απευθείας κόκκινη στο 27’ για κουτουλιά στον Εβαντζελίστα ή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 69’. Χωρίς λάθη οι υποδείξεις των βοηθών του Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου) και Βλάσσης (Λασιθίου).

ATM: Το συγκινητικό “αντίο” του Μλάντεν Πέτριτς στο αποψινό ματς της Λεωφόρου έκλεψε την παράσταση στο περιθώριο του αγώνα, καθώς ο Κροάτης αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην πλούσια καριέρα του στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας και με τον ίδιο να ξεσπάει αρκετές φορές σε λυγμούς. Respect σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

PLAN B: Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε ως σχηματισμό το 4-4-2 πραγματοποιώντας πολλές αλλαγές, αναγκαστικές και μη. Ο Στιλ ήταν ο τερματοφύλακας, ο Μαρινάκης δεξιά στην άμυνα, οι Κουτρουμπής και Μολέδο στόπερ, ο Χουχούμης αριστερός μπακ, οι Ζέκα και Εβαντζελίστα κεντρικοί μέσοι, δεξιός χαφ ο Αμπέντ, αριστερός ο Βλαχοδήμος και ο Πέτριτς με τον Λέτο επιθετικό δίδυμο. Στο 58’, με την είσοδο του Κλωναρίδη αντί του Βλαχοδήμου η διάταξη έγινε ρόμβος, με τον Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Λέτο και “Κλώνα”, τον Ζέκα 6άρι και τους Αμπέντ και Εβαντζελίστα εσωτερικούς μέσους. Από το 73’ με την είσοδο του Μπουμάλ ο σχηματισμός έγινε 4-2-3-1.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τον Πανιώνιο παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Βλάχος δεξιά στην άμυνα, οι Ρισβάνης και Οικονόμου στόπερ, ο Τασουλής αριστερός μπακ, ο Σιώπης με τον Κόρμπος οι αμυντικοί μέσοι, ο Καθάριος δεξιά, ο Χαλκιαδάκης επιτελικός μέσος, ο Μασούρας αριστερά και ο Μπαργκάν στην κορυφή της επίθεσης. Στις αλλαγές που πραγματοποίησε δεν τροποποίησε τον αρχικό σχηματισμό της ομάδας του.

ΕURO GROUP: Ο Σεμπαστιάν Λέτο έβαλε τη σφραγίδα του σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, αλλά οι κορυφαίοι του ματς ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι του Παναθηναϊκού, ο Κάρλος Ζέκα και ο Λούκας Εβαντζελίστα, αλλά και ο Ροντρίγκο Μολέδο που ήταν πανταχού παρών!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Προς διάλυση ο Πανιώνιος ύστερα από 130 χρόνια!

Ολοταχώς για τη Γ' Εθνική οδεύει ο Πανιώνιος, καθώς ο «Ιστορικός» βιώνει την χειρότερη...

Super League: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-0

Τη 15η νίκη σε 16 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε ο επίδοξος πρωταθλητής ΠΑΟΚ, που νίκησε...

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0

Ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 1-0 του Πανιωνίου. «Χρυσός»...

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0 – 1

Ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου με 1-0, με την ομάδα...