Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Είτε σαν τραγωδία είτε σαν φάρσα. Από το ματς της 23ης Σεπτεμβρίου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σχεδόν τίποτα δεν είναι το ίδιο.
Κι όμως το ματς εκείνης της ημέρας στην «Τούμπα» λες και βγήκε σε καρμπόν με την πρεμιέρα των πλέι-οφ. Κι εκεί είχε προηγηθεί η ΑΕΚ, κι εκεί είχε ισοφαρίσει ο Γκάρι Ροντρίγκες, κι εκεί φωνάζει για πέναλτι που δεν της δόθηκε η Ένωση κι εκεί δέχθηκε το μοιραίο γκολ λίγο πριν το τέλος.

Το μόνο που άλλαξε τώρα ήταν ο… εκτελεστής. Ο Γιάννης Μυστακίδης ήρθε από τον πάγκο στο 81ο λεπτό και με μία υπέροχη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα υπέγραψε την ανατροπή για τον ΠΑΟΚ (2-1), ο οποίος πάτησε κορυφή με το «καλημέρα», σβήνοντας το μειονέκτημα με το οποίο μπήκε στα πλέι-οφ.

Σκουριά

Για να διώξεις τη σκουριά θέλει δουλειά πολύ. Ένας Θεός ξέρει από πότε είχε να δώσει (σοβαρό) επίσημο ματς ο ΠΑΟΚ. Παρότι η ΑΕΚ έμοιαζε στα χαρτιά να έχει περισσότερο ρυθμό από τους ημιτελικούς κυπέλλου με τον Ατρόμητο, εντούτοις το πρώτο μέρος, είχε μόνο… τσαπατσουλιές. Μερικοί αριθμοί στην ανάπαυλα αρκούν: 21 φάουλ, 5 κάρτες και μόλις 3 (2-1) σουτ προς τις δύο εστίες. Σε όλα αυτά βάλτε αμέτρητα λάθη, ρυθμό slow motion και αρκετό… ξύλο. Το ότι μπήκε γκολ, το λες και θαύμα.

Αεράμυνα!

Η ΑΕΚ τελείωσε το πρώτο μέρος με 26% κατοχή (!), μόλις μία τελική προς την εστία, αλλά προηγούμενη στο σκορ και… διαμαρτυρόμενη! Πως γίνονται όλα αυτά; Γίνονται. Κάθε φορά που η Ένωση σήκωνε την μπάλα σε στημένη μπάλα, προκαλούσε πανικό. Την πρώτη φορά που το έκανε (16’), ο Αραβίδης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λέοβατς και παρότι ο Μάνταλος έδειξε αρχικά πέναλτι, μετά πήρε την απόφαση πίσω πιθανότατα για επιθετικό φάουλ (;) ή για οφσάιντ του Κολοβέτσιου!

Την δεύτερη φορά που που το έκανε (32’) η άμυνα του ΠΑΟΚ «κοιμήθηκε» ξανά, όμως ο Κολοβέτσιος βρήκε την μπάλα με το σβέρκο και την έστειλε ψηλά σε μία μάλλον πανεύκολη φάση για να βρει εστία!

Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Σε ένα φαινομενικά ακίνδυνο κόρνερ του Βάργκας, η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Γλύκου (είχε ξεκινήσει να βρέχει στην Τούμπα) και ο Γιόχανσον που εκμεταλλεύτηκε το δώρο, στέλνοντας την μπάλα στην κενή εστία (44’, 0-1) με τον τερματοφύλακα του φάουλ να υποστηρίζει ότι ο Σουηδός βρήκε την μπάλα και με το χέρι.

Κατοχή δίχως νόημα

Τι είχε να αντιπαρατάξει ο ΠΑΟΚ σε όλα αυτά; Φλυαρία. Πολύ φλυαρία. Το 74% κατοχή έφερε ελάχιστες φάσεις, με τον Λέοβατς να είναι ο κινητήριος μοχλός και να βρίσκεται πίσω από κάθε τι καλό. Δική του σέντρα (25’) υποχρέωσε τον Μπαρόχα σε δύσκολη απόκρουση, δικό του κόρνερ (26’) έφερε τον Τζαβέλα να κάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι την οποία έδιωξε πάλι ο Μπαρόχα, ενώ η τρίτη φορά που ο τερματοφύλακας από την Βενεζουέλα του είπε «όχι» ήταν σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ (41’). Με άλλα λόγια; Μετά τον Λέοβατς το χάος…

Γκάρι, όπως και στο πρωτάθλημα!

Ο ΠΑΟΚ πια δεν είχε επιλογές. Με το 0-1 τα πλέι-οφ κινδύνευαν να τελειώσουν από πολύ νωρίς αν δεν υπήρχε ασπρόμαυρη αντίδραση. Οι παίκτες του Ίβιτς βγήκαν με περισσότερη ενέργεια, έπαιξαν για τις ζωές τους και τουλάχιστον κατάφεραν να τις σώσουν. Οι προειδοποιητικές βολές ήταν αρκετές. Δύο φορές (56’, 57’) ο Ροντρίγκες ενήργησε επιπόλαια στην τελική ενέργεια, λίγο αργότερα (62’) ο Πέλκας τον μιμήθηκε με άσχημο τελείωμα σε σέντρα του Λέοβατς, όμως το γκολ «ψηνόταν».

Ήρθε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Ο Γκάρι Ροντρίγκες ελίχθηκε από τα αριστερά, βρήκε οπτικό πεδίο και με εκπληκτικό δεξί βολέ από τα 25 μέτρα έφερε το παιχνίδι στα ίσα (62’, 1-1) και γύρισε όλη την ψυχολογία!

Πήγαιναν για ισοπαλία!

Οι αμυντικές αλλαγές των δύο προπονητών (Κορδέρο αντί Βάργκας και Κάτσε αντί Πέλκα) φώναζαν για μία… συγκαταβατική ισοπαλία. Αν κάτι «έσπαγε», θα έσπαγε από τον ΠΑΟΚ. Μία επικίνδυνη σέντρα σουτ του Ροντρίγκες (69’) έφυγε λίγο άουτ, ενώ ακόμα μία στημένη φάση με φάουλ του Μπαρμπόσα (77’) «ξύρισε» το δοκάρι του Γλύκου! Κι εκεί που όλα έδειχναν ισοπαλία, έγινε το αναπάντεχο!

Ο Γιώργος Τζαβέλας με απίθανη μπαλιά 40 μέτρων πίσω από την σέντρα, σημάδεψε την κίνηση του Μυστακίδη στην πλάτη του Σοϊλέδη κι εκείνος με απίθανη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πριν η μπάλα σκάσει κάτω «κρέμασε» τον Μπαρόχα κι έκανε το 2-1 στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!

Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει! Η ΑΕΚ έκανε το απονενοημένο διάβημα και χρειάστηκε ο Γλύκος να διορθώσει την γκάφα του, «βγάζοντας» κεφαλιά του Τζιμπούρ (86’), με τον ΠΑΟΚ να χάνει την ευκαιρία για το 3-1, όταν ο Μυστακίδης έφυγε στην κόντα, όμως στο τετ-α-τετ σημάδεψε τον Μπαρόχα. Την δουλειά του όμως, την είχε κάνει νωρίτερα…

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς (68’ Σκόνδρας), Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (66’ Κάτσε), Ροντρίγκες, Ζάιρο (81’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης.

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ (58’ Σοϊλέδης), Κολοβέτσιος, Άρθο, Σιμόες, Γιόχανσον (86′ Πέκχαρτ), Βάργκας (70’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Τζιμπούρ.

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Conference League: Με Μπριζ ο ΠΑΟΚ – Κόντρα στη Φενέρ ο Ολυμπιακός

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” και οι Πειραιώτες έμαθαν τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά του...

Τεράστια πρόκριση του ΠΑΟΚ με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τεράστια νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ με σκορ 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κατάφερε...

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για...

Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Επιστροφή στις νίκες

Η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας 4-0 στο («κεκλεισμένων των θυρών») «Αθ. Διάκος» στο παρθενικό...