Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Παρέμβαση του Τσίπρα στο ποδόσφαιρο για τα σκάνδαλα διαφθοράς ζητάει ο Παναθηναϊκός

Επιστολή με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αποστολέα τον Γιάννη Αλαφούζο, δημοσιοποίησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αφορμή ήταν οι αποφάσεις του διαιτητή Παππά στον αγώνα για το κύπελλο Απόλλων-Ολυμπιακός (1-2).

Οι πράσινοι αναφέρονται στην δράση της εγκληματικής οργάνωσης που περιλαμβάνει από ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων μέχρι εκβιασμούς παραγόντων και ανατινάξεις φούρνων.

Η επιστολή:

«ΠΡΟΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΝΤΟΝΗ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑ. ΕΥΤΕΡΠΗ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Χθες, για άλλη μια φορά, στον αγώνα Κυπέλλου Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος με ενέργειες του διαιτητή Παππά, που δεν νοούνται ως ανθρώπινα λάθη, αλλά παραπέμπουν σε άλλα κίνητρα.

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος διαιτητής αποφάσισε τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Οι δε συνεχείς ορισμοί του σε όσες αγωνιστικές υποχρεώσεις ακολούθησαν, προσέθεσαν 4.700 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο Παππάς δεν είναι… μόνος του. Είχαν προηγηθεί ο Παπαδόπουλος στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναιτωλικός, ο Καλογερόπουλος στο ματς Πανθρακικός – Ολυμπιακός, ο Κύζας στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης, ο Μήτσιος στη Βέροια. The show must go on.

Την τελευταία πενταετία το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται από:

– συνομιλίες μέσω κινεζικών και πακιστανικών κινητών τηλεφώνων προέδρων ομοσπονδιών και συλλόγων,

– υπόγειες συναλλαγές και απροκάλυπτες εξυπηρετήσεις από διαιτητές και παράγοντες,

– ανατινάξεις φούρνων,

– ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων,

– ευθείες απειλές και ύβρεις μέσα από οπαδικές εφημερίδες,

– εκβιασμούς παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά μαρτυρούν τη δράση ενός παρακράτους, που δομείται και δρα με όλα τα χαρακτηριστικά μιας εγκληματικής οργάνωσης, στα ίχνη της οποίας βρίσκεται από καιρό η Δικαιοσύνη, χωρίς όμως να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα έστω και να την περιορίσει.

Η κατάσταση δυστυχώς χειροτερεύει καθημερινά και δραματικά. Η Δικαιοσύνη που όφειλε να έχει επιδιώξει την κάθαρση, βαδίζει αργά, ενώ μένουν σκιές για την αμεροληψία ορισμένων εκ των λειτουργών της. Αποτέλεσμα κακουργηματικά κατηγορούμενοι κατέχουν τις ίδιες θέσεις, ρυθμίζουν ακλόνητοι τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν διστάζουν να παραβιάζουν ακόμα και περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Λειτουργούν ως κράτος εν κράτει και νέμονται κολοσσιαία ποσά από παράνομες δραστηριότητες, όπως ο στοιχηματισμός.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης οδηγεί:

– σε μεγάλες απώλειες εσόδων και ουσιαστικό αφανισμό των Π.Α.Ε. ,

– σε διεθνή απαξία του ελληνικού ποδοσφαίρου,

– σε απομάκρυνση των απλών φιλάθλων και οικογενειών από το γήπεδο,

– σε αποθάρρυνση οποιουδήποτε υγιούς επενδυτή που θα είχε την πρόθεση να συμμετάσχει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, όπως η περίπτωση του κυρίου Σταμάτη Βελλή ο οποίος αποχώρησε από τον Απόλλωνα Σμύρνης, όταν αντελήφθη ότι με την προσφορά και μόνον δεν επιβιώνεις σε ένα σημαδεμένο χώρο.

Φυσικό επόμενο όλων αυτών είναι η αύξηση των φαινομένων βίας στα γήπεδα. Η βία, όμως, δεν είναι μια γενική ιδέα. Η μονοκρατορία και η δεσπόζουσα θέση της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούν κύτταρο βίας και ακραίων αντιδράσεων. Αν δεν εξαλειφθεί παράλληλα η διαφθορά, κάθε άλλη δράση κατά της βίας θα αποτελεί απλώς ένα παυσίπονο.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός καλεί όλους τους συντεταγμένους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας, τον Πρωθυπουργό, τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Αθλητικό Εισαγγελέα να αναλάβουν δράση για να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι.

Διότι με την ανοχή τους, την υποχωρητική στάση τους και τον ενδεχόμενο συνυπολογισμό πολιτικού κόστους, γίνονται συνυπεύθυνοι για την καταστροφή του ποδοσφαίρου και την πλήρη επικυριαρχία της εγκληματικής οργάνωσης. Κοινή απαίτηση και κοινός τόπος όλων πρέπει να είναι η ισονομία.

Η ανοχή στην ανομία που επιδεικνύουν οι πολιτειακοί παράγοντες οδηγεί εν τέλει στη μόνιμη τιμωρία όσων έντιμα προσπαθούν να προσφέρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη μόνιμη επιβράβευση όσων μετέχουν σε εγκληματικές οργανώσεις.

Με εκτίμηση

Για την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιωάννης Αλαφούζος, Πρόεδρος».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δείτε την… ελληνική έρημος που γυρίστηκε η ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου (BINTEO)

Μια έρημος που θυμίζει σκηνικό από άλλα εξωτικά μέρη, υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον...

Φορολογικές υποχρεώσεις: Διευκρινίσεις από φοροτεχνικό για ΕΝΦΙΑ, πληρωμές

Τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις, υπενθύμισε στο...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών...