Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη από την γενική απεργία,πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Όλες σχεδόν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας «κατεβαίνουν» σε απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, δίνοντας το «παρών» στο κάλεσμα που έκαναν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετάσχουν γιατροί και φαρμακοποιοί ενώ θα υπάρξουν και και κάποια από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ακινητοποιημένο θα παραμείνει όλη τη μέρα το Μετρό και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος. Τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλει θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βραδινής βάρδιας.

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανένας συρμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα κινηθεί, με την εταιρία μάλιστα να προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν ματαιώσεις ορισμένων βραδινών δρομολογίων της Τετάρτης (11/11)

Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια πλοίων οποιουδήποτε τύπου καθώς αυτά θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, όπως αποφάσισαν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ).
Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν αποφασίσει και οι γιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.

Το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) αποφάσισε τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για την Πέμπτη, έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Κλειστά θα παραμείνουν τα μουσεία, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Συμμετοχή στην απεργία αποφάσισαν τόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και η ΓΕΝΟΠ.
ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο στις 11.00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας: «Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια».

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχει και το ΠΑΜΕ το οποίο έχει προαναγγείλει συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης, στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε γενική απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη 16 του μηνός

Τα συνδικάτα, διεκδικούν την άμεση και πλήρη απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη,...

Γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

«Ρολά» κατεβάζει ο Ιδιωτικός και ο Δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που...

Οι ναυτεργάτες θα συμμετάσχουν στην γενική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου

Στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 14 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχουν οι ναυτεργάτες,...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΜΕΡ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ: Η πρώτη γενική απεργία στη Βραζιλία εδώ και δεκαετίες (βίντεο)

Συνδικαλιστικές και άλλες ενώσεις οργάνωσαν χθες την πρώτη γενική απεργία στη χώρα εδώ και...