Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
14.9 C
Athens

Πολιτικό τέλος Μεϊμαράκη και Γεννηματά μετά τις εκλογές, βλέπει ο Καμμένος

Την εκτίμηση ότι μετά τις εκλογές «δεν θα υπάρχει» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ίσως και η Φώφη Γεννηματά, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δεν απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν βουλευτές της Ν.Δ., που δεν είναι ακροδεξιοί, όπως είπε, και να στηρίξουν κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Για τον κ. Μεϊμαράκη είπε ότι είναι προσωρινός αρχηγός της Ν.Δ. και στην περίπτωση που ηττηθεί στις εκλογές δεν θα μπορέσει να παραμείνει στην ηγεσία και θα απελευθερωθούν δυνάμεις.

Είπε, μάλιστα, πως γνωρίζει τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Ν.Δ. και σύμφωνα με την εικόνα που έχει άλλοι «δελφίνοι» δίνουν «γραμμή» να ψηφιστούν τρία κόμματα, να ρίξουν «λευκό» ή να κάνουν αποχή και «μαχαιρώνονται» μεταξύ τους.

Πρόσθεσε πως στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου.

“Δεν είναι Μνημόνιο, αλλά η συμφωνία που θα μας βγάλει”

“Ο λαός θέλει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα με εγγυητή της σταθερότητας τους Ανεξάρτητους Έλληνες” δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απευθύνθηκε στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον κάλεσε να απαντήσει στα ερωτήματα, που του έθεσε στο χθεσινό ντιμπέιτ, ενώ άφησε αιχμές για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Στη συνέντευξη Τύπου στην 80η ΔΕΘ, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα έχουν πάνω από 150 βουλευτές στη νέα Βουλή και θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Κατά τον ίδιο, το δίλημμα των εκλογών είναι “ή θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη ή θα επιστρέψουν οι δεινόσαυροι”.

Χαρακτήρισε “έντιμη” τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα και αποκάλυψε ότι πριν κυκλοφορήσει το προεκλογικό σποτ με τον μικρό Αλέξη να έχει σπασμένο το αριστερό του χέρι, το έδειξε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. “Του το έδειξα μια μέρα πριν, του άρεσε, έχει χιούμορ και ανοιχτό μυαλό. Είναι αριστερός και αριστερός” είπε.

Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: “Ξέρετε πόσες φορές πήγε η κ. Ξουλίδου στο υπουργείο Παιδείας και τι σκοτωμός έγινε με τον κ. Μπαλτά για την αριστεία;”.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε ότι έκανε πραγματική και σκληρή διαπραγμάτευση, ενώ “οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντάλλασσαν ερωτικές επιστολές με την Τρόικα και εκτελούσαν τις εντολές της”.

Κατηγόρησε τη Ν.Δ., το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ότι όσο ο κ. Τσίπρας έδινε μάχη στις Βρυξέλλες εκείνοι περίμεναν, όπως τα “κοράκια” έξω από την εντατική, να πεθάνει κάποιος, και σχεδίαζαν οικουμενικές κυβερνήσεις.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε εναντίον του κ. Μεϊμαράκη, για τον οποίο είπε ότι είναι “υπόδικος” και σημείωσε: “Δεν λέω ότι είναι ένοχος, αλλά πρέπει να πάει στους εισαγγελείς και να δώσει εξηγήσεις”.

Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο κ. Καμμένος επισήμανε: “Με προβλημάτισε πάρα πολύ. Δεν θέλω να πω για τις παλιές αντιπαραθέσεις. Απέφυγε να μου απαντήσει στο ντιμπέιτ. Για μας αποτελεί προϋπόθεση το θέμα της Μακεδονίας, η προάσπιση των Ελλήνων Πομάκων, η ΑΟΖ”.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων άφησε αιχμές για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και είπε χαρακτηριστικά: “Δεν αποκλείω ο κ. Βαρουφάκης να έπαιξε έναν κακό ρόλο. Και δεν το αποκλείω, να σας πω για ποιο λόγο. Όταν ήμασταν τις πρώτες μέρες στο Υπουργικό Συμβούλιο και σχεδιάζαμε τη διαπραγμάτευση τον ρώτησα πολλές φορές: Κι αν φτάσουμε στο αδιέξοδο, δεν πρέπει προετοιμάσουμε μια άλλη λύση; πάντα απέφευγε να απαντήσει για την άλλη λύση.

Άλλοι τρέχαμε για να βρούμε δυνατότητες χρηματοδότησης της χώρας από μια άλλη λύση. Ο κ. Βαρουφάκης στηρίχθηκε τότε στη θεωρία των παιγνίων και μας έλεγε 50% θα υποχωρήσουν άμεσα, 50% αργότερα. Η σημερινή του συμπεριφορά, όμως, όπως, επίσης, η μεταφορά της πρότασης Σόιμπλε στην κυβέρνηση σαν προαναγγελία- μας είπε κάποια στιγμή, ξέρετε με πήρε ιδιαίτερα ο Σόϊμπλε και μου είπε, μήπως θέλετε να βγείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να σας δώσουμε μια μεγάλη αποζημίωση και μια διαγραφή του χρέους.

Όταν τον άκουσα, πίστεψα ότι είναι ένα αστείο του Βαρουφάκη. Αλλά, τελικά, φαίνεται είναι αυτό που είχε πειστεί και ο ίδιος, ότι θα ήταν λύση. Ποιοι είχαν να κερδίσουν από αυτό; Πρώτον είχε να κερδίσει ο Σόιμπλε και η Γερμανία. Δεύτερον είχαν να κερδίσουν οι χώρες του Βορρά της Ευρώπης. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είχαν να κερδίσουν και κάποια funds στις ΗΠΑ, για τα οποία παλαιότερα εργαζόταν ο κ. Βαρουφάκης”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η Συμφωνία που ψηφίστηκε δεν είναι Μνημόνιο, αλλά “η τελική Συμφωνία για την έξοδο από τα Μνημόνια”.

“Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Αποφύγαμε μια εθνική καταστροφή. Θέλω τα παιδιά μου να είναι περήφανα για μένα. Και να μην μας δικαιώσουν οι πολίτες, θα μας δικαιώσει η Ιστορία και το συμφέρον του έθνους” υπογράμμισε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρη Παπανώτας βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που...

Την Παρασκευή η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Θα παραστεί και ο Αλέξης...

Αύριο το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον «Ελληνικό Κόσμο» όπου θα ανακοινωθούν εκτός από τους υποψηφίους που προέκυψαν από...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης...

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα τα οποία αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαικής οικονομίας» ανέφερε ο...
Ρωμανός: Όποτε και να ξεκινούσε το έργο για τον περίπατο θα υπήρχε γκρίνια

Ρωμανός: Υποκρισία από κ. Κασσελάκη

Για υποκρισία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λευτέρης Κουσούλης: Η πολιτική είναι υπόθεση του παρόντος

Μια παράδοξη συνθήκη έχει εγκατασταθεί στην πολιτική σκηνή. Έρχονται οι δημοσκοπήσεις μηχανικά να την...

ΣΥΡΙΖΑ: Το εκκρεμές της πολιτικής του

Το εκκρεμές με βάση το πώς περιγράφεται στα λεξικά είναι ένα σύστημα που εκτελεί...

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε υπουργούς: Το 41% δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές

Το πολιτικό στίγμα των ημερών και την πρότασή του για τη Γραμματεία της Νέας...

Πάνος Καμμένος για τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ: Τη διοίκηση του φρενοκομείου ανέλαβαν οι τρόφιμοι

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος την εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ως τέως...