Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13 C
Athens

Πως εξαπατούσε ο 30χρονος μέσω διαδικτύου

Επτά υποθέσεις απάτης με υπολογιστή και πλαστογραφίες μετά χρήσεως, μέσω Διαδικτύου, εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ συνελήφθη ο 30χρονος δράστης, νιγηριανής καταγωγής. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απάτη κατ΄ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου, χρήση πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τα οποία ο προαναφερόμενος δράστης, είχε προβεί σε αγορά επτά διαφορετικών ειδών και προϊόντων, μεγάλης αξίας, από γνωστή ιστοσελίδα δημοπρασιών και αγοραπωλησιών του Διαδικτύου.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε πραγματοποιήσει την αγορά προσκομίζοντας αλλοιωμένα – πλαστογραφημένα αποδεικτικά συναλλαγών μεταφοράς χρημάτων, στα οποία φαίνονταν ψευδώς ότι είχαν πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω συγκεκριμένης διαδικτυακής πύλης μεταφοράς χρημάτων, από λογαριασμούς του δράστη προς λογαριασμούς εμπόρων διαδικτυακών καταστημάτων.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι τελωνειακές Αρχές, οι οποίες εντόπισαν τα εν λόγω δέματα και παραδόθηκαν στο αρμόδιο υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης και εκδόθηκε παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης.

Ακολούθησε ψηφιακή αστυνομική έρευνα και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, τηλεπικοινωνιών και τα ΕΛ.ΤΑ., με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του 30χρονου στις επίμαχες απατηλές αγορές.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησε χθες το πρωί, αστυνομική επιχείρηση στα ΕΛ.ΤΑ., απ΄ όπου επρόκειτο να παραλάβει ο δράστης τα προϊόντα που είχε παραγγείλει. Ο 30χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς τη στιγμή που παραλάμβανε τα προϊόντα, επιδεικνύοντας πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.

Κατά τις έρευνες στην οικία και την σωματική έρευνα του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Επτά δέματα με διάφορα προϊόντα, δύο κινητά τηλέφωνα, πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, αποδεικτικά έγγραφα σχετιζόμενα με τις τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις.

Τα κατασχεθέντα τηλέφωνα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ τα υπόλοιπα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν αρμοδίως. Η συμμετοχή του συλληφθέντα σε άλλες όμοιες πράξεις ερευνάται.

Ο συλληφθείς είναι σεσημασμένος, καθώς με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε διαταχθεί η σύλληψη και φυλάκισή του στις φύλακες Ναυπλίου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Παράλληλα, ο τρόπος δράσης του αποτελεί παγκόσμιο είδος διάπραξης απατών, οι οποίες είναι γνωστές ως «νιγηριανές απάτες, μέσω Διαδικτύου».

O συλληφθείς, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέθυμνο: Νεκρός 78χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 78χρονος στο Ρέθυμνο, καθώς βρέθηκε στο κενό από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Σύμφωνα με...

Κακοκαιρία: Πυκνή χιονόπτωση στο Περτούλι Τρικάλων (φωτο/βίντεο)

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 20 Απριλίου αλλά ο καιρός θυμίζει Χριστούγεννα στα ορεινά των Τρικάλων. Το Περτούλι χαρακτηριστικά ξημέρωσε με ένα λευκό πέπλο...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Σάββατο 20 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος.

Κακοκαιρία: Οι 6 περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Πλημμύρισαν δρόμοι της...

Σε συναγερμό παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία-εξπρές που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το απόγευμα της Παρασκευής (19/04), και αναμένεται, σύμφωνα με...
Στέλιος Κυριακίδης, μαραθώνιος, Βοστώνη,

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο θρίαμβος του Στέλιου Κυριακίδη στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, πριν εβδομήντα οκτώ χρόνια!

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη akontogiannidis@yahoo.gr Πέρασαν εβδομήντα οκτώ χρόνια (1946-2016) από τότε που ο μαραθωνοδρόμος Στέλιος Κυριακίδης, ο λαμπρός αυτός άνθρωπος και αθλητής, που έδειξε στους...
Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Συνελήφθη 47χρονη για ληστείες ηλικιωμένων με χρήση υπνωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες 47χρονη αλλοδαπή που ως οικιακή βοηθός λήστευε ηλικιωμένους αφού πρώτα τους έριχνε...

Συνελήφθη ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας για φοροδιαφυγή

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί αύριο το πρωί ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Δελατόλας, μετά...

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης διότι παραβίασε περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί με την...

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Άλκη – Ψάχνουν τους συνεργούς του

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει οργή και σοκ. Η Αστυνομία αναζητά...