Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Σε γενικό αποκλεισμό προχωρούν το Σάββατο οι αγρότες

Τον 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου αποφάσισαν οι αγρότες στην πολύωρη συνάντηση που είχε η Πανελλήνια Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην Κατερίνη.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε από τις 13.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε έξι ώρες μετά, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 μπλόκα της χώρας.

Για σήμερα, Πέμπτη, οι αγρότες δεν θα προχωρήσουν σε καμία κινητοποίηση ώστε να μην εμποδίσουν όσους θελήσουν να μετακινηθούν και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε διάφορα σημεία της χώρας.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα Τέμπη, μετά από σχετική απόφαση των αγροτών του μπλόκου. Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Στην Ρόδο οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο στο αεροδρόμιο του νησιού, ενώ ετοιμάζονται να κλείσουν τον δρόμο στην περιοχή της Καλάθου.
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση στην Κατερίνη, σφράγισαν εκ νέου το πάγιο αίτημα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, για άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, κάλεσαν εκ νέου τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν ξεκάθαρη θέση «για μη ψήφιση και απόρριψη των μέτρων που προωθούνται».

Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση ομόφωνα συμφώνησαν να συνεχίσουν απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια «για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων», ενώ συστάθηκε επιτροπή, που θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας, την προσεχή Κυριακή, καθώς και όπου αλλού χρειαστεί.

Η εικόνα στα μπλόκα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Κλειστό παραμένει για τέταρτη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» και τα 22 χλμ.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, το μπλόκο ξεκίνησε 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και ο δρόμος άνοιξε στις 9 το πρωί στης Πέμπτης.

Από το μπλόκα της αερογέφυρας στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και του αεροδρομίου, τη διασταύρωση επί του «Μακεδονία», αγρότες και κτηνοτρόφοι Χαλκιδικής στις 10:30 θα ανάψουν τις μηχανές σε 50 τρακτέρ και θα πάρουν το δρόμο για το κέντρο της πόλης.

Πεζή πορεία, αλλά με τη συνοδεία περισσότερων από 10 τρακτέρ, πραγματοποιούν στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον κόμβο Νησελίου, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας (σε επ’ αόριστον αποκλεισμό από τη Δευτέρα 1η Φλεβάρη).

Περισσότερα από 100 τρακτέρ κατευθύνονται ήδη από τους κόμβους Μεσσημερίου και Μαυροβουνίου στην πόλη της Έδεσσας (Πέλλα), όπου και πρόκειται να γίνει το συλλαλητήριο που πραγματοποιούν στην πόλη όλοι οι φορείς και οι επαγγελματικές τάξεις.

Δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα Γιαννιτσά, είναι αποφασισμένοι να έχουν και αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα μπλόκα σερβικιά γέφυρα, Μελίσσι και Χαλκηδόνα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο σημείο Διαγώνιος, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Βέροιας, αποφάσισαν και πραγματοποιούν με δέκα τρακτέρ, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), ενώ αντίστοιχες κινήσεις κάνουν και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αγροτών σε όλη την Ελλάδα, που αριθμεί 62 Συλλόγους.

Στο Νομό Πιερίας, δεν θα γίνει αποκλεισμός δρόμων, τουλάχιστον το πρωί. Οι αγρότες κατευθύνονται στο κέντρο της Κατερίνης προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή δεν θα κλείσει η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Το τελωνείο της Εξοχής θα ανοίξει στις 11 το πρωί και θα κλείσει επ’ αόριστον από τις 15:00.

Στο νομό του Κιλκίς, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και θα γίνουν αποκλεισμοί 12:00-14:00 και 19:00-21:00 (συνήθως παρατείνεται κατά μία ώρα το βράδυ) στο πρώτο και 12:00-15:00 το μεσημέρι και 18:00-22:00 το βράδυ στο δεύτερο. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ.

Τη συμμετοχή τους στις πλατείες των πόλεων τη Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισαν οι αγρότες ενώ για το βράδυ, έχει προγραμματιστεί συνέλευση των εννέα μπλόκων, για να καθορίσουν τη στάση τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο η χώρα μας να γίνει πιο ευρωπαϊκή, πιο σύγχρονη, πιο ασφαλής και πιο δίκαιη-Οι...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook με την εβδομαδιαία ανασκόπηση...

Μητσοτάκης σε θεσμικούς εκπροσώπους αγροτών: Χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις την ΚΑΠ

Η κυβέρνηση δρομολόγησε τη νομοθετική ρύθμιση για το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, τηρώντας...

Συνάντηση στο Μαξίμου Μητσοτάκη με αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

Για σήμερα Παρασκευή στις 11:30 έχει προγραμματιστεί η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη...

Μητσοτάκης: Νέα συνάντηση με αγρότες στις 15/3 – “Λύσεις τώρα” ζητούν οι Θεσσαλοί

Νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του αγροτικού κλάδου της Θεσσαλίας, θα...