Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Σε θέση μάχης τα επιτελεία των κομμάτων

Ανεβάζουν στροφές τα κομματικά επιτελεία καθώς απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες ως την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου και το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα να παραμένει ρευστό, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την πρωτιά στην κάλπη, όπως έδειξαν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Οι πολιτικοί αρχηγοί ξεδιπλώνουν την προεκλογική τους τακτική με περιοδείες και ομιλίες. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται, από τη μία μετά το μεσημέρι, η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των εκλογών, υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στη ΝΔ και απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με «τους στυλοβάτες του παλιού συστήματος», ενώ δήλωσε ανοιχτός σε όσα debate θέλει και όποτε θέλει ο κ. Μεϊμαράκης».

Ο κ Τσίπρας ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία αύριο από το Ηράκλειο της Κρήτης.

«Θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία. Δεν είμαστε δισυπόστατοι. Έχουμε αποφασίσει να είμαστε οι εγγυητές εξόδου της χώρας από την κρίση και επανόδου της σταθερότητας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

“Το μνημόνιο από τη στιγμή που υπογράφηκε θα πρέπει να εφαρμοστεί. Θα ήταν ασυνεπές να απαρνηθεί κανείς τον εαυτό του”, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο τέως υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μήνυμα πως σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει περιθώριο χαμένης ψήφου έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Κορινθία. Σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Στις 19:30 το απόγευμα θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας.

Τα χαρτιά της σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει στις επερχόμενες εκλογές αναμένεται να ανοίξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στις 4 το απόγευμα.

“Άλλη λύση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, είναι η έξοδος από την ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα” επανέλαβε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στα “parapolitika FM”.

“Ζητάμε ο λαός να μας δώσει τη δύναμη να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Δίκτυο Σερρών» ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Στις 8.00 το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, ο κος Θεοδωράκης θα απαντήσει σε ένα ιδιότυπο debate με πολίτες.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα από τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, χθες από την Κοκκινιά. Απόψε παραχωρεί συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Επίθεση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στη ΝΔ. Μετά «την στρατηγική της πολιτικής πόλωσης και της οξύτητας» παίζει το «χαρτί της δήθεν θεσμικότητας», χαρτί που όμως, «έχει ήδη κάψει», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Μοίρας.

Την εκλογική τους συνεργασία επισημοποίησαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ υπό τον τίτλο “Δημοκρατική Συμπαράταξη”. Στην Κοζάνη περιοδεύει σήμερα η Φώφη Γεννηματά.

Σχόλια από τον διεθνή τύπο στον απόηχο των τελευταίων δημοσκοπήσεων. “Ξαφνικά ο Τσίπρας πρέπει να φοβάται για την επανεκλογή του”, σχολιάζει η γερμανική «Die welt» – “δεν φαίνεται να λειτουργεί το σχέδιο Τσίπρα για αυτοδυναμία”, σημειώνει η Bild.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λευτέρης Κουσούλης: Η πολιτική είναι υπόθεση του παρόντος

Μια παράδοξη συνθήκη έχει εγκατασταθεί στην πολιτική σκηνή. Έρχονται οι δημοσκοπήσεις μηχανικά να την...

ΣΥΡΙΖΑ: Το εκκρεμές της πολιτικής του

Το εκκρεμές με βάση το πώς περιγράφεται στα λεξικά είναι ένα σύστημα που εκτελεί...

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε υπουργούς: Το 41% δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές

Το πολιτικό στίγμα των ημερών και την πρότασή του για τη Γραμματεία της Νέας...

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καν συζήτηση περί αλλαγής αμυντικής πολιτικής

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας προχωρά με σεβασμό στους Έλληνες φορολογούμενους και δεν υπάρχει...