Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Athens

Σε κλίμα πόλωσης η προεκλογική αντιπαράθεση

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος. Απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με «τους στυλοβάτες του παλιού συστήματος», όπως είπε. Απαντώντας στο κάλεσμα Μεϊμαράκη για δυο ντιμπέιτ, είπε πως είναι ανοιχτός σε όσα ντιμπέιτ θέλει και όποτε θέλει». Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία αύριο από το Ηράκλειο της Κρήτης. Η ΝΔ κατηγόρησε τον κ Τσίπρα πως «παράγει περισσότερα ψέματα από όσα μπορούν να καταναλώσουν αυτοί που τον ακούνε».

Μήνυμα πως σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει περιθώριο χαμένης ψήφου έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Κορινθία. Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινά διήμερη περιοδεία σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα. Στις 19:30 το απόγευμα θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας.

“Το μνημόνιο από τη στιγμή που υπογράφηκε θα πρέπει να εφαρμοστεί. Θα ήταν ασυνεπές να απαρνηθεί κανείς τον εαυτό του”, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο τέως υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Πρόσθεσε πως ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοδυναμία θα πρέπει να επιδιώξει όσο το δυνατό ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες, αλλά “με όσους συμφωνούμε”, όπως είπε, “όχι με τη ΝΔ”.

Για υπονόμευση από «υπηρεσιακούς παράγοντες», κι όχι από πολιτικά πρόσωπα, έκανε λόγο μέσω του ΣΚΑΪ ο τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, επανερχόμενος στις καταγγελίες για συντροφικά μαχαιρώματα όσον αφορά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του για φορολογικές παραβάσεις. Χαρακτήρισε τον κ. Σπίρτζη «αγαπητό φίλο» του και αρνήθηκε πως τον κατονόμασε, ενώ δήλωσε βέβαιος πως θα συμπεριληφθεί στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές. Σε μία ώρα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να είναι παρούσα με την ιδιότητα της δικηγόρου η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Βουλής παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στις 4 το απόγευμα, όπου αναμένεται να «ανοίξει τα χαρτιά» της σχετικά με τις προθέσεις της.

Επίθεση της Λαϊκής Ενότητας στις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Σε άρθρο στην ιστοσελίδα iskra εκτιμά ότι το κόμμα στις εκλογές θα κινηθεί σε διψήφιο ποσοστό, γύρω στο 10%, και κατηγορεί τους δημοσκόπους ότι… «ψηφίζουν μνημόνια».

Την ελπίδα η υπηρεσιακή κυβέρνηση να αναπληρώσει την απουσία πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία που φιλοξενούν παιδιά με αναπηρία, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, που χθες βράδυ επισκέφθηκε τις κατασκηνώσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας σωματείων γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία στον Άγιο Ανδρέα. Στις 8.00 το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, ο κος Θεοδωράκης θα απαντήσει σε ένα ιδιότυπο ντιμπέιτ με πολίτες.

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών εμφανίστηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κατηγόρησε τη Λαϊκή Ενότητα πως προσπαθεί να παγιδεύσει τους αριστερούς ψηφοφόρους.

«Στις 21 Σεπτεμβρίου, με εγγυητές τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αρχίζει μια νέα περίοδος για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Την εκλογική τους συνεργασία επισημοποίησαν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπό τον τίτλο “Δημοκρατική Συμπαράταξη”. Στην Κοζάνη περιοδεύει απόψε η κα Γεννηματά.

Στον διεθνή Τύπο, “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μακριά από την αυτοδυναμία και τις 149 έδρες που είχε”, γράφει ο Εconomist. “Αναβιώνει η απειλή του Grexit -Η πολιτική παράλυση στην Ελλάδα πάει πίσω τις μεταρρυθμίσεις”, υποστηρίζει το Forbes. “Το ΔΝΤ δεν μπορεί να αποχωρήσει από την Ελλάδα -Ακόμα και αν πέσει ο ουρανός στη χώρα”, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Λοβέρδος: "Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ"

Λοβέρδος: Ένας στρατιώτης, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού-Φανταστείτε να γίνει στρατηγός

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Βερβεσός αδειάζει Κασσελάκη : Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο των εκλογών

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια της Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά...
Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης για το κλείσιμο της Εθνικής

Πρόταση δυσπιστίας: Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή – Στο βήμα σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος...

ΟΣΕ: Στη μοίρα του ο οργανισμός που παραμένει ακόμα με μεταβατική διοίκηση

Με μεγάλα κενά και κρίσιμες δεσμεύσεις που δεν προχώρησαν εξακολουθεί να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα ένα χρόνο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών...
Βουλή: Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής του το ν/σ για τον Τύπο

Πρόταση δυσπιστίας: Για το «μπάζωμα», το Predator και το «Μισέλ Gate»

Την ώρα που η Ελληνική Δικαιοσύνη συνεχίζει το έργο της για τη διαλεύκανση της υπόθεσης της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, η πρόταση δυσπιστίας σείει...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λευτέρης Κουσούλης: Η πολιτική είναι υπόθεση του παρόντος

Μια παράδοξη συνθήκη έχει εγκατασταθεί στην πολιτική σκηνή. Έρχονται οι δημοσκοπήσεις μηχανικά να την...

ΣΥΡΙΖΑ: Το εκκρεμές της πολιτικής του

Το εκκρεμές με βάση το πώς περιγράφεται στα λεξικά είναι ένα σύστημα που εκτελεί...

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε υπουργούς: Το 41% δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές

Το πολιτικό στίγμα των ημερών και την πρότασή του για τη Γραμματεία της Νέας...

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καν συζήτηση περί αλλαγής αμυντικής πολιτικής

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας προχωρά με σεβασμό στους Έλληνες φορολογούμενους και δεν υπάρχει...