Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να κορυφωθεί τα μεσάνυχτα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να διεξαχθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, κατά την σημερινή τελευταία ημέρα της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η ψήφιση του οποίου, θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στην ψηφοφορία δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς οι βουλευτές της συγκυβέρνησης θα τον υπερψηφίσουν, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα δώσουν αρνητική ψήφο.

Το ζήτημα της συναίνεσης και τα όσα έγιναν στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν ακριβώς από μία εβδομάδα, αλλά και η ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών, θα κυριαρχήσουν  στην αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, ενώ για πρώτη φορά θα τεθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης του με την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στους στόχους της κυβέρνησης και την προοπτική που δίνει ο προϋπολογισμός προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση και θα επιτεθεί σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την αρνητική τους στάση απέναντι στην εθνική γραμμή που τους ζητάει να χαράξουν από κοινού με την κυβέρνηση κυρίως για το θέμα του ασφαλιστικού.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα κατηγορήσει τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι υπεύθυνα για την κατάσταση στο ασφαλιστικό, όπως και για την κατάσταση των ταμείων λόγο του PSI.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα απαντήσουν στις κατηγορίες που δέχθηκαν από την αντιπολίτευση για την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στον αντίποδα, η ΝΔ θα σημειώσει την αρνητική στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς καταψήφιζε όλα τα μέτρα, που έφερναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επίσης, θα κατηγορήσει προσωπικά τον πρωθυπουργό για κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση σε μια κυβέρνηση που στόχο έχει να μειώσει τις συντάξεις των πολιτών.

Ακόμα θα επιτεθεί στην κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση, υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο ζημιώθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως γι” αυτό το ζήτημα η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση την οποία υπογράφουν όλα τα μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας.

Την τακτική του «σκληρού ροκ» θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, καθώς η Φώφη Γεννηματά εμφανίζεται οργισμένη με τα όσα ακολούθησαν την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως την διαρροή του Μαξίμου για τον διάλογο Τσίπρα – Όλαντ, τις επιθέσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση για το PSI, αλλά και τα σενάρια περί στήριξης του ασφαλιστικού από βουλευτές της «Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Στο ίδιο κλίμα αναμένεται να κινηθεί και ο Σταύρος Θεοδωράκης όπου το Ποτάμι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, ενώ τέλος στις πληροφορίες που τον θέλουν να συνεργάζεται με την κυβέρνηση θα βάλει και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...
Δύο αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής και δύο ερωτήματα για τον Κώστα Τασούλα

Βουλή: Οργή του Τασούλα για το επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο...

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε...

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα. Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενος απο...

“Red Flag” στην Ανδραβίδα! – Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στην 117 Π.Μ.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την πρώτη «Ramstein Flag» του ΝΑΤΟ. Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 30...
Κυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Απριλίου οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2004.... Με ποσοστό 75,83% οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που διεξήχθη ταυτόχρονα στην ελεύθερη Κύπρο και στα κατεχόμενα και είχε ως...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο για τη μη κατάθεση ενόψει ευρωεκλογών υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά των ναζιστών...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Οργή του Τασούλα για το επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο από τις κοινοβουλευτικές εργασίες

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε χυδαία

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα....

Βουλή: Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί – Κατατέθηκε η ρύθμιση

Ανοίγει ο δρόμος για να ασκούν έργο στο ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί, με ρύθμιση...

Οι “Σπαρτιάδες” διαλύονται…

Άλλος ένας προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες βουλευτής, ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Πρόκειται για...