Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Σκάνδαλο Ντόπινγκ : Εμπλοκή παικτών Άρσεναλ, Τσέλσι και Λέστερ!

Σκάνδαλο μεγατόνων αποκαλύπτουν οι Sunday Times. Η έγκυρη εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο γιατρός Μαρκ Μπόναρ χορήγησε σε περισσότερους από 150 αθλητές ουσίες για την ενίσχυση της απόδοσής τους. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο 38χρονος γιατρός, που βιντεοσκοπήθηκε να μιλά για τα…κατορθώματά του.

Πάντως το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως δεν έχει αποδείξεις πως οι ισχυρισμοί του είναι αληθείς.

Το ρεπορτάζ των Times κάνει λόγω για πολλούς αθλητές της Premier League ανάμεσα στους πελάτες του αναφέροντας πως μεταξύ άλλων κάποιοι εξ αυτών ήταν παίκτες της Άρσεναλ, της Τσέλσι, της Λέστερ και της Μπέρμιγχαμ!

Πάντως δεν αναφέρεται πουθενά πως οι ποδοσφαιριστές αυτοί ενεργούσαν εν γνώσει των ομάδων τους, ούτε διευκρινίζεται αν πρόκειται για εν ενεργεία παίκτες.

Ο εν λόγω γιατρός φέρεται να χρέωνε χιλιάδες λίρες τους επιφανείς πελάτες του για να τους χορηγήσει ουσίες όπως ερυθροποιητίνη, διάφορα στεροειδή και αυξητική ορμόνη, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται πως έδινε τις ουσίες αυτές για ιατρικούς λόγους κι όχι για να βελτιώσει την απόδοσή τους.

Πάντως ήδη η βρετανική κυβέρνηση διέταξε στη βρετανική υπηρεσία αντιντόπινγκ (UKAD) να προβεί σε έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Όσοι εκ των αθλητών (που δεν κατονομάζονται στο δημοσίευμα) προσεγγίστηκαν από τους Times για σχόλιο, είτε αρνήθηκαν να πουν το παραμικρό είτε δήλωσαν… αθώοι. ντίθετα, Άρσεναλ και Τσέλσι πήραν θέση για το δημοσίευμα.

«Η Άρσεναλ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη για τη δημοσίευση αυτών των λανθασμένων ισχυρισμών που δεν έχουν βάση. Οι Sunday Times γνωρίζουν πως αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν βάση και παρ’ όλα αυτά τις δημοσίευσε.

Ο σύλλογός μας λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις ευθύνες του απέναντι στον συγκεκριμένο τομέα και οι παίκτες μας γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Υπακούμε αυστηρά σε όλες τις οδηγίες από την Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ», ανέφεραν οι «κανονιέρηδες».

«Οι ισχυρισμοί των Sunday Times που μας αφορούν είναι λανθασμένοι και αβάσιμοι. Η Τσέλσι δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου γιατρού και δεν έχει γνώση ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο κάποιος ποδοσφαιριστής μας.

Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά τη χρήση τέτοιων ουσιών στον αθλητισμό και είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με όλους τους κανονισμούς αντιντόπινγκ. Οι παίκτες της Τσέλσι υποβάλλονται τακτικά και λεπτομερώς σε εξετάσεις από τις αρμόδιες αρχές», ανέφερε το κλαμπ του Λονδίνου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Αυγούστου ο Πρόεδρος Ρίτσαρτν Νίξον υποβάλλει την παραίτησή του

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1974... ενώ το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ συγκλονίζει τις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ρίτσαρτν Νίξον υποβάλλει...

«Ροζ« σκάνδαλο σε «χακί» φόντο: Ο παράνομος έρωτας ανώτατου αξιωματικού

Σάλος έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την αποκάλυψη της εφημερίδας ESPRESSO για...

Τουρκία: Σκάνδαλο υπό την σκιά του σεισμού -Η Ερυθρά Ημισέλινο πούλησε σκηνές αντί να τις δωρίσει

Πυρά από την αντιπολίτευση και τουρκικά μέσα ενημέρωσης δέχτηκε σήμερα, η οργάνωση παροχής ανθρωπιστικής...

SIEMENS, Novartis, Λίστα Λαγκάρντ, σκάνδαλο Κατάρ: Αντί να τα βρούμε εμείς, τα βρήκαν οι ξένοι

Μια ανασκόπηση αρκεί. Σχεδόν όλα τα μεγάλα σκάνδαλα στην πατρίδα μας αποκαλύφθηκαν επειδή θίγονταν...