Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Στην Γερμανία η αστυνομία εντόπισε 16 για επιθέσεις εναντίον γυναικών την παραμονής της Πρωτοχρονιάς

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει “δεκάξι υπόπτους”, ενώ 121 μηνύσεις έχουν υποβληθεί μετά τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία (δυτική Γερμανία) και συγκλόνισαν βαθιά τη Γερμανία.

“Η ομάδα έρευνας ‘Πρωτοχρονιά’”, στην οποία εργάζονται 80 αστυνομικοί, “ταυτοποίησε 16 νεαρούς άνδρες (…) οι περισσότεροι με καταγωγή από τη βόρεια Αφρική”, που “μπορεί” να ενέχονται στα γεγονότα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία, η οποία αντίθετα δεν κάνει λόγο για συλλήψεις.

Η αστυνομία θα προχωρήσει στην εξέταση των εικόνων από τις κάμερες ασφαλείας και των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων για να καθορίσει τον βαθμό εμπλοκής αυτών των ανδρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αστυνομία αναφέρει προς το παρόν ότι έχει καταγράψει 121 μηνύσεις. “Σε περίπου το ένα τρίτο των περιπτώσεων, πρόκειται για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα (…) Στις άλλες περιπτώσεις, διεξάγονται έρευνες για πρόκληση τραυμάτων ή κλοπές”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η γερμανική εφημερίδα Bild και η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel αναφέρονται σήμερα σ’ ένα έγγραφο της αστυνομίας, το οποίο συντάχθηκε στις 4 Ιανουαρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά τα γεγονότα, και περιγράφει το “χάος” της βραδιάς του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, ενώ η αστυνομία έχει κατηγορηθεί για αμέλεια.
Ο συντάκτης του εγγράφου, ένα στέλεχος της αστυνομίας, γράφει πως “γυναίκες που έκλαιγαν ανέφεραν σεξουαλικές επιθέσεις” και ότι “θύματα και μάρτυρες απειλήθηκαν”.

“Αστυνομικοί και περαστικοί κατάφεραν να εμποδίσουν βιασμούς” και “γυναίκες, συνοδευόμενες ή μη, υπέστησαν απερίγραπτη επίμονη παρενόχληση”, συνεχίζει.

Η αστυνομία “δεν μπόρεσε να ελέγξει το σύνολο των γεγονότων, επιθέσεων, αδικημάτων … επειδή σημειώθηκαν υπερβολικά πολλά ταυτόχρονα”, συνοψίζει ακόμη ο αξιωματικός.

Η βραδιά στιγματίσθηκε επίσης από ρίψη πυροτεχνημάτων εναντίον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την έκθεση, η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει “θανάτους”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Ιράν: Σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Μια αναδρομή σε σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τις πρώτες μετά την ομηρεία στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη έως αυτές...

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ...

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας, αυτή η υπόσχεση ακούγεται κούφια όταν έχουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γερμανία: Ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά η ανησυχία παραμένει

Αχτίδα ελπίδας για τους καταναλωτές στη Γερμανία, μετά τις συνεχείς αυξήσεις τιμών τα τελευταία...

Συνελήφθησαν 20 άτομα που νόθευαν ποτά και καύσιμα 

Συνολικά 20 άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία τα οποία εισήγαγαν και παρήγαγαν χημικά προϊόντα για...

Ποινικοί μέσα από φυλακές έδιναν εντολές σε τρομοκράτες για επιθέσεις – Από 28 έως 40 ετών οι συλληφθέντες

Σε οκτώ συλλήψεις έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής για την βομβιστική...

Μεσολόγγι: Η Αστυνομία εξετάζει το τετράδιο με τις οικονομικές συναλλαγές του Μπάμπη

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μεσολόγγι για την υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου με...