Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Στο προσκήνιο η δημιουργία του Σώματος Στρατιωτικών Πληροφοριών λόγω λαθρομεταναστών

Το θέμα της ιδρύσεως αυτόνομης υπηρεσίας πληροφορίων στο στρατό, είναι μία παλαιά ιστορία που ανάγεται στο 2007 και σε μια ορθότατη προσπάθεια της τότε στρταωτικής ηγεσίας να εναρμονιστούν οι ένοπλες δυνάμεις μας και σε αυτόν τον τομέα με το ΝΑΤΟ.

Από τότε έχει ξεκινήσει μία ατέρμονη συζήτηση για την δημιουργία σώματος Στρατιωτικών Πληροφοριών που απασχολεί τον ελληνικό τύπο εδώ και εννέα χρόνια χωρίς όμως να έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Τελευταία φορά ο νυν υπουργός άμυνας Π. Καμένος είχε υποσχεθεί για την ίδρυση μιας υπηρεσίες αντίστοιχης με αυτές που έχουν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ, και διαθέτει ακόμη και η Αλβανία αλλά και η ΠΓΔΜ.

Η επιτελική μελέτη υπάρχει τεκμηριωμένη εδώ και χρόνια, αλλά ευρίσκεται δυστυχώς «κλειδωμένη» στα συρτάρια των επιτελείων.

Η μελέτη περιλαμβάνει τις εισηγήσεις και προτάσεις των Επιτελείων των Κλάδων (ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ) με τελικό σκοπό την δημιουργία Σώματος Στρατιωτικών Πληροφοριών καθώς και τη σύσταση Διακλαδικής Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ ή τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Τα εμπόδια που παρουσιάζονται για την δημιουργία αυτής της άκρως απαραίτητης για τον ελληνικό στρατό υπηρεσίας , κάθε φορά είναι και διαφορετικά , η ουσία όμως παραμένει η ίδια .

Επίσημα διακλαδική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών όπως θα έπρεπε δεν υφίσταται. Κατά την διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στον κρίσιμο τομέα των πληροφορούν και τότε αρχικά έγιναν κάποιες κινήσεις , αλλά μέχρι εκεί. Μετά την λήξη των αγώνων «έσβησαν» όλα.

Κατά καιρούς ελληνικά δημοσιεύματα μιλούν για αποψίλωση προσωπικού από την νυν υπηρεσία με την μορφή που λειτουργεί και άλλα παρόμοια τα οποία είναι άνευ ουσιαστικής σημασίας, εφόσον επίσημα δεν υφίσταται τίποτα.

Η εκτίμηση είναι ότι το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και δεν υπάρχει βούληση για την δημιουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας , η οποία σημειωτέον «φοβίζει» όλους του πολιτικούς προϊσταμένους , οι οποίοι ενδεχομένως την συγχέουν με άλλες «μαύρες εποχές».

Αυτήν την στιγμή πατρίδα μας δέχεται μια άνευ προηγουμένου «εισβολή» μεταναστών μέσα στους οποίους ενδεχομένους κινούνται και ακραίοι μουσουλμανικοί πυρήνες οι οποίοι θα θελήσουν να μεταφέρουν το χάος της Συρίας στις γειτονιές της Αθήνας και των άλλων ελληνικών πόλεων.

Είναι επιτακτική ανάγκη περισσότερο από ποτέ ως ελληνικό έθνος να αναπτύξουμε όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους πρωτόγνωρους κινδύνους , και όταν λέμε όλους εννοούμε όλους , χωρίς αποκλεισμούς και «αγκυλώσεις».

Οι μεγαλύτερες ανάγκες εντοπίζονται κυρίως στον Στρατό Ξηράς που είναι ο Κλάδος των ΕΔ με τις μεγαλύτερες ανάγκες σε προσωπικό, λόγω της δημιουργίας και παρουσίας προσωπικού στα Hot Spot .

Σήμερα και, όχι άυριο απαιτείται η δημιουργία ενός πλέγματος υπηρεσιών κάτω απο την ηγεσία του Υπουργείου Αμύνης για το έλεγχο ασφαλείας της Ελλάδος , λόγω των πολλαπλών και πολυποίκιλων «εισβολών» και κινδύνων στην χώρα μας .

Όσο για το προσωπικό , υπενθυμίζουμε ότι υπήρχε μια μεγάλη δεξαμενή εξειδικευμένων στελεχών, απο την οποία οι περισότεροι έχουν αποχωρήσει λόγω πρόωρης συνταξιοδότητσης .

Για αυτό απαιτείται η ενεργοποίηση των εναπομεινάντων στελεχών μαζί με νέους για να επανδρωθούν οι απιατούμενες θέσεις με τα κατάλληλα άτομα .

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Άλλαξε άποψη ο Γκλέτσος για τον Κασσελάκη: Απογοήτευση το παιδί

Άλλαξε εντελώς την άποψή του για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Απόστολος Γκλέτσος, όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις...

Οι Σαμαρικοί δίνουν γραμμή για δισταυρία Μπελέρη και Μουρούτη

Πληροφορίες ότι ο μηχανισμός του Αντώνη Σαμαρά σε όλη την Ελλάδα έχει αρχίσει να κινητοποιείται υπέρ της δισταυρίας Μπελέρη – Μουρούτη φτάνουν προς όλες τις πλευρές του πολιτικού ρεπορτάζ. Οι...

H επιβλητική μεζονέτα 250 τ.μ. του Κασσελάκη (βίντεο)

Το νέο σπίτι που αγόρασε στο Κολωνάκι άνοιξε στο Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο Στέφανος Κασσελάκης. Λίγο πριν την ζωντανή συνέντευξη στο LiveNews,...

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος… πυροβόλησε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και λίγες ώρες πριν τον πρώτο γύρο...

Ωστόσο το όνομά του… βρισκόταν κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αττικής. Ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε προβεί σε μία… αδιανόητη δήλωση...

Πόσους αστυνομικούς έχει ο Νατσιός για να λέει το Πάτερ Ημών με ασφάλεια;

Το κακό έχει παραγίνει με τους αστυνομικούς που κάνουν τους Μπάτλερ σε πολιτικά κόμματα και αρχηγούς αντί να βρίσκονται σε αστυνομικά τμήματα και στη...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον Τύπο μέσω των social media που έδειχναν τον Αλέξη Τσίπρα να μελετάει...

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Λαμία για το δημογραφικό, ήταν ό,τι πιο σημαντικό...

Ερώτηση: Παραμένει ο Κώστας Καραμανλής «φυσικός επικεφαλής» της Συντηρητικής Παράταξης, δεκαπέντε χρόνια μετά την ήττα του στις εκλογές και έναν χρόνο μετά την… εθελούσια...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η Αγία Συγκλητική για τις αρρώστιες του σώματος

Έλεγε η Αγία Συγκλητική: «Είναι πολλές οι παγίδες του διαβόλου. Δεν μπόρεσε να κλονίσει...

Πώς να χακάρετε το ρολόι του σώματος για να ζήσετε περισσότερο

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι η επιβράδυνση της γήρανσης και η ενίσχυση της σωματικής και...

Οι κηδείες των 3 στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην Λιβύη

Η ελληνική γη υποδέχεται τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τον αδόκητο χαμό...

H ιδανική στάση του σώματος για να δράσει πιο γρήγορα το χάπι

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να πάρετε ένα χάπι, προτιμήστε να είστε ξαπλωμένοι...