Συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το Σάββατο «έδειξε» το ΚΥΣΟΙΠ

0
157
ανασχηματισμός, ΔΕΘ,

Συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το Σάββατο «έδειξε» η εκτίμηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη (12/11). Το ΚΥΣΟΙΠ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας το αμέσως επόμενο διάστημα, θεωρώντας εφικτή την ολοκλήρωση της διαδικασίας ακόμη και μέχρι το Σάββατο.

Το Συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, εξετάζοντας την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ενώ κατέγραψε τα σημαντικά βήματα που έχει επιτευχθεί, σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις.

Το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης και τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Διαβάστε επίσης:  Απότομη προσγείωση από Σόιμπλε: Καμία συζήτηση για χρέος πριν το 2018

Την Κυριακή θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης, το EuroWorking Group (EWG), το οποίο αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.