Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Συναντήσεις Τσίπρα για επενδύσεις & χρέος – Επικοινωνία και με ΟΟΣΑ

Με την Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, και τον Πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, είχε συναντήσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης κατά τη συνάντησή του με την κ. Ρούσεφ ήταν η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στον αγροτοδιατροφικό τομέα, την αεροναυπηγική βιομηχανία και την ενέργεια. Προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία τους τομείς αυτούς, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Επίσης συζητήθηκε η πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ενώ ο κ. Τσίπρας προσκάλεσε την Ντίλμα Ρούσεφ να επισκεφθεί την Αθήνα τον Φεβρουάριο, προκειμένου να παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισημερινού αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν το ζήτημα του Χρέους και η σημασία της αναδιάρθρωσής του για την οικονομική ανάπτυξη. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της Λατινικής Αμερικής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο ρόλος της Ελλάδας ως γέφυρας ανάμεσα στα δύο μέρη.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Γκουρία δήλωσε ότι παραμένει διαθέσιμος για κάθε είδους βοήθεια προς την ελληνική κυβέρνηση, στην προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση και θα αντιμετωπίζουν τις οργανωμένες πρακτικές στην αγορά.

Επίσης, δήλωσε πρόθυμος να παράσχει υποστήριξη στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρωθυπουργός επίσης, πριν από την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Κουβανό Πρόεδρο Ραούλ Κάστρο. Ο Ραούλ Κάστρο δήλωσε στον κ. Τσίπρα ότι παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κούβα όποτε το επιθυμεί.

Πυκνό πρόγραμμα περιλαμβάνει η ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού και σήμερα. Ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία του Μπάρακ Ομπάμα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους.

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας θα παραστεί στη δεξίωση της ΕΕ και θα έχει στην συνέχεια συνάντηση με την ομογένεια. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί με δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργό και της ελληνικής αντιπροσωπείας από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”: Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...
Δύο αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής και δύο ερωτήματα για τον Κώστα Τασούλα

Βουλή: Οργή του Τασούλα για το επεισόδιο – Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο...

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στην βίαιη επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη...

Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στη Βουλή: Ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο της Λύσης που τον εξύβριζε...

Με τέτοια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί βουλευτές φυσιολογική εξέλιξη είναι αυτή που συνέβη σήμερα. Σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενος απο...

“Red Flag” στην Ανδραβίδα! – Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στην 117 Π.Μ.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την πρώτη «Ramstein Flag» του ΝΑΤΟ. Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 30...
Κυπριακή κυβέρνηση: Ενέργεια αποσταθεροποίησης η νέα βάση στα κατεχόμενα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Απριλίου οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2004.... Με ποσοστό 75,83% οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που διεξήχθη ταυτόχρονα στην ελεύθερη Κύπρο και στα κατεχόμενα και είχε ως...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο για τη μη κατάθεση ενόψει ευρωεκλογών υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά των ναζιστών...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αποκλιμάκωση του χρέους με πρωτογενές πλεόνασμα-έκπληξη στο 1,9% του ΑΕΠ το 2023

Υψηλότερο του στόχου ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα στα τέλη του 2023 σύμφωνα με την...

Λευτέρης Κουσούλης: Η πολιτική είναι υπόθεση του παρόντος

Μια παράδοξη συνθήκη έχει εγκατασταθεί στην πολιτική σκηνή. Έρχονται οι δημοσκοπήσεις μηχανικά να την...

ΟΟΣΑ: Προτείνει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά τέσσερα έτη προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ...

ΣΥΡΙΖΑ: Το εκκρεμές της πολιτικής του

Το εκκρεμές με βάση το πώς περιγράφεται στα λεξικά είναι ένα σύστημα που εκτελεί...