Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Το αφιέρωμα της Euroleague στον Διαμαντίδη – Τον «αποθεώνουν» φίλοι και αντίπαλοι (βίντεο)

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Τσεντεβίτα την ερχόμενη Παρασκευή, έδωσε στην Euroleague τη δυνατότητα να ετοιμάσει ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Διαμαντίδη, αφού η διοργανώτρια αρχή θα τιμήσει στον συγκεκριμένο αγώνα τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος στο φινάλε της σεζόν σταματά την ενεργό δράση.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Βασίλης Σπανούλης, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Κάρλος Ναβάρο μιλούν στο επίσημο κανάλι της Euroleague στο youtube για τον μεγάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού και τον αποθεώνουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Μακάρι να του αλλάξει την απόφαση ο Τζόρτζεβιτς

Ο πρώην προπονητής του και επί πολλά χρόνια «δάσκαλος» του Διαμαντίδη, είπε για την συνύπαρξή τους στον Παναθηναϊκό: «Όλοι καταλαβαίνουν την ποιότητα του ως άνθρωπος. Προσπαθεί να βοηθήσει τους πάντες στην ομάδα. Κάθε νέος παίκτης που ερχόταν στην ομάδα ήξερε ότι αυτός ήταν ο παίκτης που έπρεπε να μιλήσει αν είχε κάποιο πρόβλημα και τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Η μεγαλύτερη κληρονομιά του είναι η ικανότητα του να καταλαβαίνει το παιχνίδι. Αμυντικά και επιθετικά».

Για την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ: «Είναι πολύ σοβαρός. Αν πει κάτι πρέπει να τον εμπιστευτείς. Ελπίζω αυτή τη φορά ο Τζόρτζεβιτς να βρει τρόπο να του αλλάξει την απόφαση. Το εύχομαι αυτό γιατί το μπάσκετ είναι ο Διαμαντίδης».

Αλβέρτης: «Προσπαθούσα να τον πείσω να υπογράψει στον Παναθηναϊκό»!

«Είχε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν για να γίνει σούπερ σταρ. Όταν ήμασταν μαζί στην Εθνική προσπαθούσα να τον πείσω να υπογράψει σε εμάς, αλλά επειδή είναι ταπεινός ως χαρακτήρας δεν ήξερε αν θα πετύχει. Δίνει τον ορισμό της ομάδας και του συμπαίκτη. Και στη ζωή, όχι μόνο στο μπάσκετ. Είναι ιδιαίτερος όχι μόνο ως παίκτης, αλλά και ο χαρακτήρας του. Δεν είναι σούπερ σταρ όπως έχουμε συνηθίσει με φωτογραφίες, συνεντεύξεις και μια τρελή ζωή. Είναι ταπεινός και το μπάσκετ είναι η ζωή του. Ο τρόπος που παίζει και οι αντιδράσεις του τον κάνουν σούπερ σταρ».

Σπανούλης: «Πάντα θα είναι στο μυαλό μου»

Υπήρξαν συμπαίκτες σε Παναθηναϊκό και Εθνική. Τώρα πια είναι αντίπαλοι, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης δεν μπορεί παρά να μην βγάλει το… καπέλο στον 3D: «Αλλοιώνει μπάλες, δημιουργεί, κόβει, ποστάρει. Όλα αυτά τον κάνουν σημαντικό για την ομάδα χωρίς να σκοράρει. Είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι ο πόιντ γκαρντ που έκανε τις περισσότερες διαφορετικές δουλειές στο γήπεδο. Δεν είναι εγωιστής και πάντα θυσιάζεται για την ομάδα. Τώρα είμαστε αντίπαλοι, αλλά πάντα θα είναι στο μυαλό μου ότι είναι εξαιρετικός παίκτης και χαρακτήρας».

Σάρας: «Έκανε το παιχνίδι εύκολο για μένα»

Ο φίλος του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είπε: «Είναι μια προέκταση του προπονητή στο παρκέ. Ήταν εκπληκτικό να παίζω μαζί του. Έκανε το παιχνίδι πιο εύκολο για μένα. Με ένα βλέμμα του ήξερες τι πρόκειται να συμβεί. Οσα κάνουν άλλοι παίκτες μετά από πολύ καιρό δουλειάς, αυτός το πετύχαινε με ένα βλέμμα. Παίκτες σαν αυτόν κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και εκπληκτική».

Ναβάρο: «Απλά εκπληκτικός»

Ο μεγάλος αρχηγός της Μπαρτσελόνα, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είπε για τον τεράστιο Διαμαντίδη: «Ελέγχει όλες τις καταστάσεις ανά πάσα στιγμή.. Αμυντικά είναι πολύ καλός, έχει εξαιρετικά χέρια. Και γι’ αυτό είναι εκπληκτικός τόσα χρόνια».

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Τσεντεβίτα την ερχόμενη Παρασκευή, έδωσε στην Euroleague τη δυνατότητα να ετοιμάσει ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Διαμαντίδη, αφού η διοργανώτρια αρχή θα τιμήσει στον συγκεκριμένο αγώνα τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος στο φινάλε της σεζόν σταματά την ενεργό δράση.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Βασίλης Σπανούλης, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Κάρλος Ναβάρο μιλούν στο επίσημο κανάλι της Euroleague στο youtube για τον μεγάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού και τον αποθεώνουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Δείτε το αφιέρωμα στο βίντεο από το 14ο λεπτό

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ: Διαμαντίδης – Αλβέρτης αναλαμβάνουν από κοινού την διοίκηση της ΚΑΕ

Ο κόσμος μίλησε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον αφουγκράστηκε και οι σημαίες Διαμάντδης - Αλβερτης...

Κατεβαίνει στην πολιτική ο Δημήτρης Διαμαντίδης! Ποιο κόμμα θα τον… “αποκτήσει”;

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Νέα Δημοκρατία φέρεται να βρίσκεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ώστε...

Η τελευταία φορά του Διαμαντίδη στα πράσινα

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης φόρεσε, για τελευταία φορά, την φανέλα του Παναθηναϊκού και όλο το...

Στείλτε το δικό σας «ευχαριστώ» στον Δημήτρη Διαμαντίδη

Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα έχει την ευκαιρία να...