Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Το σκηνικό αντιπαράθεσης παραμένει: Μετά την συνάντηση η ΝΔ επιτέθηκε στο Μαξίμου για διαρροές

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Πηγές της Συγγρού επεσήμαιναν το γεγονός ότι οι διαρροές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κάτι που χαρακτήρισαν ως «προβληματικό» και «απρεπές».

«Αν έχουν μια ειδική ικανότητα οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, με τρόπο μεταφυσικό να έχουν γνώση τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στην κλειστή συνάντηση, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αυτονομούνται, υποσκάπτοντας το μήνυμα που ήθελε να δώσει ο πρωθυπουργός», τόνιζαν στη Συγγρού, υπενθυμίζοντας πως κάτι ανάλογο είχε γίνει και κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη η συζήτηση έγινε σε τελείως διαφορετικό κλίμα από το ύφος που δηλώνουν οι διαρροές.

«Το λέμε από τώρα γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Εμείς θέλουμε να αναβαθμίσουμε τον πολιτικό διάλογο στη χώρα. Δεν είναι δείγμα αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου να υπάρχουν διαρροές. Δεν ειπώθηκαν αυτά που δόθηκαν ως διαρροές. Η συζήτηση έγινε σε τελείως διαφορετικό κλίμα από το ύφος που δηλώνουν οι διαρροές. Δεν υπήρχε αυτή η διατύπωση και οι διαρροές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τη γενικότερη πορεία της χώρας που δημιουργεί αβεβαιότητα και απογοήτευση στους πολίτες, ενώ αναφέρθηκε στην παρατεταμένη ύφεση, στην απώλεια επενδύσεων και στην αδυναμία προσέκλυσης νέων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το θέμα της κομματικής, όπως είπε, διάβρωσης του κράτους και των θεσμών και πρότεινε μία εκ βάθρων θεσμική μεταρρύθμιση, την οποία -όπως είπε- χρειάζεται η χώρα, με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για το ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι αυτή τη στιγμή αδίκως οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ένα βαρύ λογαριασμό που προκύπτει από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Για το ΕΣΡ, τόνισε πως υπάρχει ανάγκη τροποποιήσεων έτσι ώστε το ΕΣΡ να αποκτήσει τον απαραίτητο βαθμό ανεξαρτησίας. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη αν αυτό συμβεί, ανοίγονται ουσιαστικές προοπτικές για άρση της παρούσης εκκρεμότητας. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μάλιστα, επισήμανε πως το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο ήδη έχει προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις σε ΕΕ και αλλού.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως εφόσον υπάρχουν προτάσεις και σκέψεις που θα βασίζονται σε θέσεις που είχε ο ίδιος παρουσιάσει ως υπουργός, τότε ενδέχεται σε συγκεκριμένα σημεία να υπάρξει δυνατότητα σύγκλισης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε και είχε μια περιεκτική ενημέρωση για το προσφυγικό και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου: «Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να συζητάμε. Εγώ θα το πράξω. Ευελπιστώ ότι θα το πράξεις και εσύ. Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνούμε σε πολλά. Τουλάχιστον να μιλάμε πολιτικά χωρίς τον λαϊκισμό που έκανε τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Λοβέρδος: "Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ"

Λοβέρδος: Ένας στρατιώτης, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού-Φανταστείτε να γίνει στρατηγός

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έχουμε καταλάβει πραγματικά τι συμβαίνει δεξιότερα της ΝΔ;

Πριν από λίγα χρόνια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, η...

Φωτιά κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Μέγαρο...

Ποια ονόματα ακούγονται για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Mπορεί οι ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024 να διεξαχθούν με σταυρό προτίμησης για την...

Μητσοτάκης σε ΚΟ της ΝΔ: Οι σκέψεις μας είναι σήμερα στον Βόλο και την Βόρεια Εύβοια

«Οι σκέψεις μας είναι σήμερα στονΒόλο και την Βόρεια Εύβοια», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος...