Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Το ΣτΕ ενέκρινε προσλήψεις 32.433 ανέργων μέσω ΟΑΕΔ

Η τριμελής επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας γνωμοδότησε υπέρ της πρόσληψης, μέσω του ΟΑΕΔ, 32.433 ανέργων οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε δήμους, ενώ παράλληλα ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 2.620 προσώπων που θα τοποθετηθούν στο Δημόσιο και ειδικότερα σε δήμους.

Αναλυτικότερα, το ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη 32.433 εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ με 5μήνες συμβάσεις εργασίας οι οποίοι θα απασχοληθούν σε δήμους, ενώ ο προϋπολογισμός για την πρόσληψη των ανέργων ανέρχεται στα 200.000.000 ευρώ και προέρχεται από πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υπουργείο Εργασίας ζήτησε την κατ’ εξαίρεση συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης των 32.433 ανέργων, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος απώλειας του σχετικού Ευρωπαϊκού κονδυλίου, λόγω καθυστέρησης απορρόφησης του.

Παράλληλα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη 901 ατόμων και την ανανέωση 1.288 ατόμων που θα απασχοληθούν σε συγχρηματοδοτούμενα έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Τα 2.189 άτομα θα ασχοληθούν για 8 μήνες σε έργα ανασκαφής, συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

Ακόμα, το ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη 217 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για 45 ημέρες προκειμένου να απασχοληθούν στα εργοστάσια της Ανώνυμης Εταιρείας Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες) και στα κέντρα συγκέντρωσης της εταιρείας στην Λάρισα, Κατερίνη, στο Μαυροδένρι Κοζάνης και στο Ξινό Νερό Φλωρίνης.

Οι προσλήψεις σε διαφόρους δήμους

Ειδικότερα, για το δήμο Βόλου εγκρίθηκε η πρόσληψη 76 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας και η πρόσληψη 2 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας για την υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη».

Για το Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε η πρόσληψη 65 καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου για τα 65 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εν λόγω δήμου.

Για το Δήμο Λαμιέων εγκρίθηκε η ανανέωση των συμβάσεων μέχρι 32-12-2015 τεσσάρων ατόμων στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς Όφελος των Γυναικών για την Καταπολέμηση τη Βίας».

Για το ΝΠΔΔ του δήμου Λαυρεωτικής «Θορικός» εγκρίθηκε η πρόσληψη 15 καθηγητών μουσικής για διάρκεια 10 μηνών προκειμένου να διδάξουν στο δημοτικό ωδείο «Δ. Νικολάου». Αντίθετα, δεν εγκρίθηκε η πρόσληψη 4 καθηγητών φυσικής αγωγής για το ίδιο ΝΠΔΔ.

Για το Δήμο Νάουσας εγκρίθηκε η πρόσληψη 34 καθηγητών. Αναλυτικότερα, εγκρίθηκε η πρόσληψη 24 καθηγητών με 9μηνες συμβάσεις για το ωδείο της Νάουσας και 10 καθηγητών με 9μηνες συμβάσεις για τα εικαστικά εργαστήρια του επίμαχου δήμου.

Για το δήμο Σκύρου εγκρίθηκε η πρόσληψη δυο υπαλλήλων (νηπιαγωγός και βρεφονηπιοκόμος) για 11μηνη απασχόληση στον παιδικό σταθμό του εν λόγω δήμου.

Για τον «Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης» του δήμου Φαρσάλων εγκρίθηκε η πρόσληψη 8 καθηγητών μουσικής (βιολιού, κλαρίνου, χορωδίας, κ.λπ.) για ένα έτος.

Για τον δήμο Χίου εγκρίθηκε η πρόσληψη 6 υπαλλήλων και συγκεκριμένα βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών και καθαριστριών για το τρέχον σχολικό έτος προκειμένου να απασχοληθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χίου.

Τέλος, το ΣτΕ δεν ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη πτυχιούχων φυσικής αγωγής για στελέχωση των ΟΤΑ και των άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που υλοποιούν το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους έτους 2015 – 2016».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΑΣΕΠ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις πρόσληψης στην Δημοτική Αστυνομία

Άνοιξαν την Πέμπτη 7/3 οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων μόνιμου προσωπικού...

ΑΣΕΠ: Έως τις 26 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Άνοιξαν την Πέμπτη 7/3 οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων...

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς ανοίγει τον δρόμο για την τετραήμερη εργασία

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με τη ραγδαία ανάπτυξη και υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ότι θα εξαλείψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Μια έρευνα του LinkedIn το...

Πώς θα υποβάλετε αίτηση συμμετοχής για θέσεις εργασίας σε 14 υπουργεία

«Υπηρεσιακούς Γραμματείς» αναζητούν συνολικά δεκατέσσερα υπουργεία της κυβέρνησης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για απασχόληση σε μία από τις θέσεις...

ΑΣΕΠ – Προσλήψεις: Όλοι οι διαγωνισμοί για 2.000 θέσεις τους επόμενους μήνες

Πέντε διαγωνισμοί για μόνιμους υπαλλήλους, μέσω ΑΣΕΠ, αναμένεται να «ανοίξουν» μέχρι τα μέσα της άνοιξης για συνολικά 2.206 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. Πρόκειται για προκηρύξεις που...

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή...

Καταβάλλεται σήμερα το “μπόνους” των 300 ευρώ σε επιπλέον 10.290 μακροχρόνια ανέργους

Καταβάλλεται σήμερα, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) η εφάπαξ παροχή των 300 ευρώ σε επιπλέον 10.290 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣτΕ: Συνταγματική η επιβολή τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την...

ΔΥΠΑ: 5.000 νέες θέσεις για άνεργους 55 ετών και άνω

Mε 5.000 νέες  θέσεις, συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ, επεκτείνεται το  πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων...

Oι έξι αλλαγές στον χρόνο εργασίας

Την ευελιξία στην αγορά εργασίας, εννοούν οι διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, με έξι σημαντικές...

Τα  επτά προγράμματα της ΔΥΠΑ για 26.000 θέσεις εργασίας 

Στις 26.000 ανέρχονται οι προσφερόμενες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, μέσω των  επτά προγραμμάτων της  ΔΥΠΑ,...