Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.2 C
Athens

Το σχέδιο της απόδρασης από τις φυλακές του Δομοκού

Οι λεπτομέρειες ενός απίστευτου αλλά και καλά οργανωμένου σχεδίου απόδρασης από τις φυλακές Δομοκού έρχονται στο φως. Όπως έγινε γνωστό χθες Τρίτη, οι φύλακες στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού εντόπισαν τρύπα μεγάλου βάθους και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το μεγάλο σχέδιο απόδρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ένας κρατούμενος των φυλακών που χάλασε το σχέδιο απόδρασης. Ο φυλακισμένος εντόπισε την τρύπα και κάλεσε το προσωπικό της φυλακής.

Η τρύπα βρισκόταν κάτω από την ντουζιέρα, σε κελί που κρατούνταν δύο αλλοδαποί, Αλβανικής και Πακιστανικής καταγωγής, στην πτέρυγα Α2. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πτέρυγα που κρατείται ο διαβόητος εγκληματίας Αλκέτ Ριζάι.

Η πληροφορία ήταν συγκεκριμένα για στο κελί 18 της Α2 πτέρυγας όπου κρατούντα οι δύο ισοβίτες. Οι σωφρονιστικοί μπήκαν στο κελί και πήγαν στην ντουζιέρα. Οι κρατούμενοι είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά, έβαζαν και έβγαζαν την ντουζιέρα χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος. Χωρίς να φαίνεται ,ακόμη και με προσεκτική έρευνα, πως η ντουζιέρα μετακινείται.

Κάτω από τη ντουζιέρα οι φύλακες βρήκαν μια τρύπα με διάμετρο 50 πόντων. Άνδρες της ΕΜΑΚ κατέβηκαν στην τρύπα με ειδικό εξοπλισμό. Σε βάθος 2 μέτρων εντοπίστηκε ένα μικρό οριζόντιο τούνελ που έφτανε περίπου τα δύο μέτρα. Για άγνωστο λόγο οι κρατούμενοι το είχαν εγκαταλείψει και συνέχισαν την προσπάθειά τους πιο βαθιά.

Λίγο πιο κάτω ο πυροσβέστης βρήκε ένα ακόμη οριζόντιο τούνελ, 6 περίπου μέτρων που όμως και αυτό είχε εγκαταλειφθεί.

Ο πυροσβέστης κατέβηκε ακόμη πιο χαμηλά στα 10 περίπου μέτρα όπου τελείωνε το κάθετο τούνελ. Εκεί βρέθηκαν τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν. Ένα φτυάρι και ένα φαράσι.

Από εκεί οι κρατούμενοι είχαν σκάψει ένα μεγάλο οριζόντιο τούνελ. Το συγκεκριμένο τούνελ ήταν πολύ στενό και ο πυροσβέστης δεν προχώρησε ωστόσο η εκτίμηση είναι πως ξεπερνά τα 35 μέτρα.
Είχαν ηλεκτρικό ρεύμα

Το σκάψιμο και η οργάνωση του σχεδίου πρέπει να είχε ξεκινήσει πριν από αρκετούς μήνες. Όλη αυτή η δουλειά δεν γινόταν στο σκοτάδι. Χρησιμοποιώντας διάφορα καλώδια από ηλεκτρικές συσκευές κατέβασαν στα τούνελ ηλεκτρικό ρεύμα και κατά διαστήματα είχαν τοποθετήσει λάμπες για να βλέπουν.

Τι έκαναν το χώμα

Μέσα στα τούνελ βρέθηκαν μικρές σακούλες με χώμα και η εκτίμηση είναι πως οι κρατούμενοι έριχναν το χώμα που έβγαζαν, στις λεκάνες από τις τουαλέτες.

Το οριζόντιο τούνελ δεν είχε σκαφτεί προς τον δρόμο που οδηγεί στις φυλακές αλλά προς τα χωράφια αφού προφανώς οι επίδοξοι δραπέτες φοβόντουσαν πως από την πλευρά του δρόμου θα γίνονταν πιο εύκολα αντιληπτοί από τους εξωτερικούς φρουρούς.
Ποιος έκανε τη δουλειά;

Οι δυο αλλοδαποί δήλωσαν πως αυτοί έκαναν όλο το σχέδιο απόδρασης και το σκάψιμο του τούνελ. Ωστόσο οι αρχές εκτιμούν πως υπήρχε τουλάχιστον ένας συνεργός, πιο μικρόσωμος από αυτούς καθώς οι δύο αλλοδαποί λόγω του όγκου τους δεν θα μπορούσαν να μπουν στο τελευταίο μεγάλο τούνελ. Οι υποψίες επικεντρώνονται και στον διαβόητο κακοποιό Αλκέτ Ριζάι, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει κάποια απόδειξη για τη συμμετοχή του ή το ρόλο του στο σχέδιο απόδρασης.

Πάντως το πιο πιθανόν είναι ότι κανείς δεν πρόλαβε να αποδράσει αφού στην καταμέτρηση που ακολούθησε δεν διαπιστώθηκε απουσία κάποιου φυλακισμένου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δηλώνει πως είναι “καλά” μετά τη μεταφορά του στην περιοχή της Αρκτικής

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, του οποίου οι υποστηρικτές είχαν χάσει την...

Μεσανατολικό: Ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση 39 Παλαιστινίων που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές

Τριάντα εννέα Παλαιστίνιοι – 24 γυναίκες και 15 παιδιά, που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές...

Πενθήμερη άδεια στο Κασιδιάρη

Tην πρώτη του πενθήμερη άδεια από τις φυλακές έλαβε ομόφωνα από τις φυλακές του...

Αρτέμιδα: Στην φυλακή οι δύο Τούρκοι υπήκοοι που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην φονική ενέδρα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι...