Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Το 2016 έχουν βάλει λουκέτο 10 χιλιάδες επιχειρήσεις

Σύμφωνα με έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από το Γενικό εμπορικό επιμελητήριο, για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου – 22 Μαρτίου 2016, έχουν κάνει παύσει εργασιών πάνω από 10 000 επιχειρήσεις, κάτι που ερμηνεύεται με 78% περισσότερες επιχειρήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 στην χώρα μας υπάρχει μια απότομη πτώση των εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων .

Υπάρχει ένα μαζικό κύμα «λουκέτων» σε καταστήματα , εμπορικά κέντρα, καθώς και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις , σύμφωνα με το επιμελητήριο, αναφέρει ξένο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των νέων εγγεγραμμένων εταιρειών μειώθηκε σημαντικά από τις αρχές του έτους. Συνολικά, όπως αναφέρθηκε κατά τους πρώτους μήνες του 2016, στην Ελλάδα εγγράφηκαν 4 000 νέες επιχειρήσεις , σαφώς λιγότερες σε σχέση με πέρυσι . Αυτό το έτος, η αρνητική τάση έχει φτάσει στο μέγιστο της σημείο αναφέρει η οικονομική έκθεση.

Στην χώρα μας οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη , και πολλοί απλά μετακομίζουν την επιχείρησή τους στο εξωτερικό.

Η έκθεση δεν κατονομάζει τα αίτια της απότομης μείωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν αποτελούν κοινό μυστικό .

Υψηλοί φόροι και οι κοινωνικές παροχές, το χαμηλό επίπεδο των δημόσιων προμηθειών, η γενική αστάθεια επηρεάζουν την πραγματική οικονομία στην χώρα μας.

Το θέμα σε αυτήν την ιστορία είναι εάν θα μας δώσουν οι θεσμοί την δυνατότητα έστω και λίγο να ανακάμψουμε , για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε ή θα μας «τελειώσουν» .

Η Ελλάδα για να πούμε την αλήθεια πριν την κρίση είχε μια ακμάζουσα μεν επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία δεν είχε όμως σωστές βάσεις.

Τα κρατικά χρήματα που έρεαν άφθονα μαζί με μια στρεβλή δοσοληψία μέσω επιταγών , καθώς και μια συμπεριφορά νεόπλουτου , στην πρώτα μπόρα μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε.

Ο Έλληνας μόνο όταν αποταμίευε και το κυριότερο μόνο όταν ήταν λιτός μεγαλουργούσε μέσα και έξω από την χώρα. Την πιο μεγάλη ζημιά στην ελληνική κοινωνία έκανε αυτό το «κύμα» νεοπλουτισμού και καλοπέρασης το οποίο αποσάθρωσε κυριολεκτικά τις ηθικές βάσεις του Έλληνα. Όπως είναι η οικογένεια , η πίστη , και η Πατρίδα.

Εάν πιστέψουμε πραγματικά σε αυτά τα ιδανικά θα είμαστε σε θέση να ανακάμψουμε ότι και να σχεδιάζουν τα ξένα «funds».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Reuters: Η ελληνική οικονομία εκτινάσσεται μετά από μία επώδυνη δεκαετία

Στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά από τη δεκαετία της κρίσης αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters. «Πριν από μια δεκαετία, η Ελλάδα βρισκόταν στη δίνη...

Σπάνιες γαίες: O xάρτης με τα κοιτάσματα στην Ελλάδα

Ο επόμενος ψυχρός πόλεμος, λένε τα τελευταία χρόνια, θα γίνει για τους ημιαγωγούς. Με τις «εχθροπραξίες» να έχουν ξεκινήσει σε ό,τι αφορά τα μικροτσίπ,...
Παράταση έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Τaxisnet: Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων πριν ανοίξει η πλατφόρμα

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων πριν καν ανοίξει το Taxisnet προανήγγειλε η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της Βουλής ανέφερε...

Καλάθι των νονών: Κατατέθηκε η τροπολογία-Πότε θα κάνει πρεμιέρα

Στις 22 Απριλίου θα κάνει “πρεμιέρα” το καλάθι των νονών στα καταστήματα παιχνιδιών, όπως αυτό προκύπτει από τη διάταξη που συμπεριλαμβάνεται σε τροπολογία που...
ΔΝΤ: Ύφεση 9,5% του ΑΕΠ φέτος και ανάκαμψη 4,1% το 2021

ΔΝΤ για Ελλάδα: Μείωση του χρέους στο 158,8% του ΑΕΠ φέτος – Πρωτογενές πλεόνασμα...

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ εφέτος και μείωση του δημόσιου χρέους κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στο 158,8% του ΑΕΠ προβλέπει για την Ελλάδα το...

Συντάξεις: Σήμερα η κρίσιμη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για την καταβολή αναδρομικών έως...

Σήμερα, Τετάρτη, 17 Απριλίου αναμένεται να γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) αναφορικά με την καταβολή αναδρομικών ποσών έως 4.000 ευρώ...
Ένεση ρευστότητας από τις τράπεζες 15 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σούπερ μάρκετ και τράπεζες: Ποιες ημέρες δεν θα λειτουργήσουν και γιατί

Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ της χώρας για τους καταναλωτές λόγω της μεταφοράς της αργίας του Πάσχα.  Δηλαδή τα σούπερ μάρκετ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΑΑΔΕ: Περισσότερες από 1.000 εταιρείες με τζίρο άνω του 1 εκατ. δεν έχουν διασύνδεση ταμειακών-POS – Εχονται πρόστιμα

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ, 1.072 επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1...

ΑΑΔΕ: 651 έλεγχοι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου- “Λουκέτο” για 48 ώρες σε έξι επιχειρήσεις

Μια συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων, σε 651 σημεία, σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, πραγματοποίησαν 100...

Δένδιας: Θα προτείνει την Λάρισα για στρατηγείο της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Ε.Ε. «βάζει μπροστά» την επιχείρηση «Ασπίδες» (Aspides) κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα...

Υπουργικό Συμβούλιο: Συμπληρωματικός φόρος έως 15% στις πολυεθνικές επιχειρήσεις και τους μεγάλους ομίλους

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη...