Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Τρεις κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Γιώργου Πετρακάκου

Τρεις κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελλημάτων, απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Γιώργου Πετρακάκου, της συντρόφου του και των άλλων δύο συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στον Βόλο.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά, κατά περίπτωση, τα αδικήματα των τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης οπλοκατοχής και διακεκριμένης κλοπής, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στον 17ο Τακτικό Ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους. Στις κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία καθώς και της πλαστογραφίας.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εντολέα του Γιώργου Πετρακάκου, ο συνήγορος του, Σπύρος Φυτράκης ανέφερε: “Απ’ ότι κατάλαβα η δικογραφία όπως εστάλη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν περιελάμβανε την επιβαρυντική περίσταση για τρομοκρατική οργάνωση. ‘Ακουσα τώρα ότι έπρεπε να την περιλαμβάνει. Απο τα δεδομένα της δικογραφίας από κανένα σημείο δεν προκύπτει ότι έχουμε τρομοκρατική οργάνωση. Η προσωπική συμπεριφορά του καθενός δε στοιχειοθετεί το βαρύτατο αυτό έγκλημα. Κανένα στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να λέει ότι δύο όπλα σε μια ντουλάπα σε ένα σπίτι, ήταν χρησιμοποιημένα από την κοπέλα, ότι τα ήξερε, ή έκανε κάποια δραστηριότητα παραβατική. Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που έχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα. Πάμε σε άλλες εποχές έτσι. Ελπίζω από την ανάκριση να μην έχουμε προβλήματα με την κοπέλα και τα δύο ανήλικα παιδιά.”

Νωρίτερα, ο Γιώργος Πετρακάκος, οδηγήθηκε ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, προκειμένου να εκτελεστούν εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του για υποθέσεις ληστειών τραπεζών, σε Ακράτα και Μέθανα, για τις οποίες έχουν απαγγελεθεί κατηγορίες σε βάρος των Νίκου Μαζιώτη και Πόλλας Ρούπα.
Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, DNA του Πετρακάκου, αλλά και της 36χρονης συντρόφου του, βρέθηκαν σε καπέλο, τύπου τζόκεϊ, το οποίο άφησαν οι δράστες της ληστείας στο Χολαργό, στην κλεμμένη μοτοσικλέτα με την οποία είχαν διαφύγει, αφήνοντας πίσω τους νεκρό τον αστυφύλακα, ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος σεκιούριτι στα ρεπό του και τους καταδίωξε. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είχαν ενεργό συμμετοχή στην ληστεία, αλλά αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι τουλάχιστον είχαν σχέση με την συγκεκριμένη ομάδα.

Επίσης, το DNA του Πετρακάκου ανιχνεύτηκε και στα ευρήματα από τις ένοπλες ληστείες στο Δίστομο, πέρσι τον Αύγουστο, σε υποκατάστημα της ALPHA BANK στο Πόρτο Χέλι, καθώς και σε σπίτι στη Νέα Μάκρη, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο οι ληστές του Διστόμου.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην αγροικία, στην περιοχή Αγίας Τριάδας Μώλου Φθιώτιδας, την οποία θεωρούν ότι χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες ως ορμητήριο, καθώς και στις πλαστές ταυτότητες του Πετρακάκου, αλλά και σε πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία που έχουν κατασχεθεί.

Ειδικότερα, στο διαμέρισμα που διέμενε ο Πετρακάκος με την σύντροφό του στο Βόλο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλάστες ταυτότητες με την φωτογραφία του Πετρακάκου, με τα στοιχεία: Καπατσώρης Δημήτριος του Σπυρίδωνα και της Ελένης, γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με ημερομηνία έκδοσης την 09-10-2003, από το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου, και: Τσαγκαράκης Ελευθέριος του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, γεν. την 21/03/1980 στο Μαρούσι, με ημερομηνία έκδοσης την 09-07-2009, από Τμήμα Ασφαλείας Μαρουσίου, καθώς και ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης με τα στοιχεία, επίσης, Καπατσώρης Δημήτριος.

Η Αστυνομία παρακαλεί, αν κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι τα προαναφερθέντα πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, ή η πλαστή άδεια οδήγησης, έχουν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή, όπως εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ, αποθήκης ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται, ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Εκτός από τα πλαστά έγγραφα, στο διαμέρισμα του Βόλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ με 28 φυσίγγια,

* δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου,

* πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων,

* πυροβόλο πιστόλι με αποξεσμένο αριθμό και δύο γεμιστήρες με 14 φυσίγγια ο καθένας,

* ένα laptop,

* τρεις κάμερες,

* κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Στο σπίτι των δύο αδελφών, που συνελήφθησαν μαζί με τον Πετρακάκο και την σύντροφό του, στην Αγία Παρασκευή Αττικής, βρέθηκαν:

* περίστροφο (κρότου λάμψης) με πλήθος φυσιγγίων,

* τρεις κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή,

* τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

* εσωτερικός σκληρός δίσκος και

* κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων USB.

Στην αυλή της αγροικίας, τον Μώλο Φθιώτιδας, βρέθηκαν δύο κλεμμένα αυτοκίνητα και συγκεκριμένα:

* Ι.Χ.Ε. τύπου JEEP το οποίο είχε κλαπεί την 27/12/2013 από την Γλυφάδα και

* Ι.Χ. επιβατικό μάρκας ΤΟΥΟΤΑ, μοντέλο YARIS, το οποίο είχε κλαπεί την 02/10/2014 από τα Πατήσια.

Και τα δύο αυτοκίνητα έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που ανήκουν σε οχήματα του ίδιου τύπου.

Στο νοικιασμένο φορτηγάκι, το οποίο είχε το ζευγάρι στο Βόλο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο ασύρματοι, μια κεντρική βάση ασύρματης επικοινωνίας, ένα τζόκεϊ της Ελληνικής Αστυνομίας δύο φορητοί υπολογιστές και ένα USB, καθώς και χάρτες που απεικονίζουν διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναμένονται σε πρώτη φάση τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στα όπλα, για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια, καθώς και οι αναλύσεις στα υπόλοιπα στοιχεία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...
Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.
Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σημειωματάριο με σχέδια απαγωγών βρήκε η αντιτρομοκρατική στον Μαραθώνα

Σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις, από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία ατόμων, τα οποία αποτελούσαν...

Στη φυλακή ο Πετρακάκος

Στην φυλακή οδηγούνται με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο Γιώργος Πετρακάκος και η σύντροφος...

Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκε ο Πετρακάκος

Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκε και κρατείται ένας από τους πλέον καταζητούμενους συνεργάτες του Νίκου Μαζιώτη,...