Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.2 C
Athens

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Σύνταγμα για το «παραιτηθείτε»

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι δύο συγκεντρώσεις του κινήματος «παραιτηθείτε».

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος και για τις 20:00 μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι στη συγκέντρωση δεν έχουν χώρο ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Την ίδια ώρα, στα ύψη έχει φτάσει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το κίνημα «παραιτηθείτε» με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση στην πρωτεύουσα.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για ακομμάτιστη διαδήλωση τονίζοντας ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να πάει ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνει ότι το «Παραιτηθείτε» είναι ένα αίτημα το οποίο κινείται εχθρικά ως προς τη χώρα.

Η Όλγα Γεροβασίλη κληθείσα να σχολιάσει την συγκέντρωση «Παραιτηθείτε», υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει και να πει την άποψή του, είναι αναφαίρετο», ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει και πως η κριτική αφορά το γιατί γίνεται και ποια είναι τα αιτήματα.

«Το “παραιτηθείτε”, λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή. Με αυτή την έννοια, το σχολιάζω πολιτικά μόνο», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις Φίλη έδωσαν διάσταση στο θέμα

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ από την μεριά του επανέλαβε ότι πρόκειται για ακομμάτιστη διαδήλωση, ότι η ΝΔ δεν εμπλέκεται και ότι οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ήταν αυτές που έδωσαν διάσταση στο θέμα.

Ενώ μέσω ανάρτησης μιας φωτογραφίας στο Twitter του, ο Γιώργος Κουμουτσάκος ρώτησε την Όλγα Γεροβασίλη αν της θυμίζει κάτι.

Στην εικόνα είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ευρισκόμενοι στο περιστύλιο της Βουλής κρατούσαν πανό το οποίο έγραφε «Καταστρέφετε τη χώρα. Φύγετε τώρα».

φυγ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ενισχύει τους «Παραιτηθείτε» γιατί είναι εύκολος αντίπαλος

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου διατύπωσε τη θέση ότι την πρωτοβουλία έβγαλε στην επιφάνεια η κυβέρνηση με στόχο να την ενισχύσει ως εύκολο αντίπαλο, ώστε να μην αντιπαρατεθεί με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα αντίστασης και αντίδρασης στα μέτρα.

Θεοδωράκης: Δεν καπελώνουμε κανέναν και καμία κινητοποίηση

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε πως τα στελέχη του κόμματός του είναι ελεύθερα να πράξουν και να αποφασίσουν αν θα δώσουν το παρόν.

Η Ένωση Κεντρώων δεν θα συμμετάσχει στη διαδήλωση

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Καλλιάνος επεσήμανε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν θα συμμετάσχει στην σημερινή εκδήλωση, ωστόσο σημείωσε ότι «αν κάποιος φίλος του κόμματος θέλει να πάει δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Tο κίνημα «Παραιτηθείτε» ενημέρωσε την Εισαγγελία για την συγκέντρωση

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του «παραιτηθείτε, Ούτε Χρώματα, Ούτε Κόμματα, Ούτε Συνδικάτα, Πολίτες Μόνο» Ελένη Κριτσιδήμα.

Ειδικότερα, με την αναφορά γνωστοποιεί στην κυρία Κουτζαμάνη ότι το «παραιτηθείτε» οργανώνει μια «ειρηνική συγκέντρωση με αιτήματα και μηνύματα στο πλαίσιο του Συντάγματος, με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς και χωρίς πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων».

Παράλληλα, η κυρία Κριτσιδήμα ενημερώνει την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό, ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή για την συγκέντρωση, στον Δήμαρχο Αθηναίων, ενώ παράλληλα υπέβαλε σχετική αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος.

Επίσης, αναφέρει ότι υπέβαλε αίτηση στον γενικό αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την προστασία της συνάθροισης και των πολιτών που θα συγκεντρωθούν.

Αντισυγκέντρωση διοργανώνουν αντιεξουσιαστές

Αντισυγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στις 19:00 στο Σύνταγμα οι αντιεξουσιαστές, την ίδια ώρα δηλαδή που έχει προγραμματιστεί η αντικυβερνητική διαδήλωση με το σύνθημα #Παραιτηθείτε. Σχετική προαναγγελία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δηλώσεις πολιτικών για το «παραιτηθείτε»

Μέσα από τη συχνότητα του Real Fm 97,8 ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι εμφανίζεται ως απολιτίκ κίνηση και τόνισε ότι «έχει το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής».

«Αγωνιστήκαμε για να έχει το δικαίωμα ο καθένας να εκφράζει ειρηνικά όποια άποψη νομίζει. Ας πούμε εμένα μου θυμίζει αυτή η αυριανή εκδήλωση, μια άλλη το 1983 περίπου που βγήκαν ορισμένες κυρίες με τα γουνάκια και με τα βραχιόλια, να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στην εκδήλωση που διοργανώνει το κίνημα «Παραιτηθείτε».

«Μία συγκέντρωση είναι. Να πάνε οι άνθρωποι να το ευχαριστηθούν. Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη και νεράκι», είπε στον Real Fm 97,8 ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και αναφερόμενος στην εκδήλωση των «παραιτηθείτε» είπε: «Αυτή την τραγικότητα, αυτή τη κοσμογονία, την έχουν καταλάβει ή παίρνουν χάπια ληγμένα και δεν έχουν καταλάβει τίποτα; Κοιτάνε μόνο τα καλσόν και κολαγόνα;».

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας για το κίνημα «παραιτηθείτε», μιλώντας στον Real Fm 97,8.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέγραψε ρητά στο Σύνταγμά της το δικαίωμα στην άμβλωση

Η Γαλλία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέγραψε ρητά στο Σύνταγμά...

Πάνω από 8.000 αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα: Στελέχη της αντιπολίτευσης δίπλα στα τρακτέρ

Ολοκληρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών, με 8.000 χιλιάδες διαδηλωτές να...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Ιανουαρίου ψηφίζεται το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1822...Ψηφίζεται από την A' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα. Μεταξύ άλλων,...

Απίστευτη εικόνα: Πάρκαρε το αυτοκίνητό του… πάνω στην πλατεία Συντάγματος

Πρόκειται για μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Σύνταγμα κι ανέβηκε στα social media και...