Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

150 μετανάστες με χειροπέδες από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά …

Στροφή 180 μοιρών έκανε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, αφού σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν με χειροπέδες περίπου 150 Πακιστανοί και Αφγανοί από τη Μυτιλήνη με το πλοίο Blue Star 1.

Στο λιμάνι κλούβες της ΕΛ.ΑΣ περίμεναν τους παράτυπους μετανάστες προκειμένου να τους μεταφέρουν στο Μεταγωγών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 150 μετανάστες που εντοπίστηκνα να έχουν μπει παράνομα στη χώρα μεταφέρθηκαν με πλαστικές χειροπέδες μίας χρήσης με το Blue Star 1 από τη Μυτιλήνη στον Πειραία.

Με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να παραμένει μόνο στα χαρτιά η κυβέρνηση αλλάζει στάση στο προσφυγικό και πλέον ξεκινάει ο διαχωρισμός προσφύγων-μεταναστών με τους τελευταίους να έρχονται από τα νησιά με χειροπέδες. Οι πρωινές εικόνες από το λιμάνι του Πειραιά δείχνουν πως πλέον η κυβέρνηση πέρασε από το δόγμα «ανοιχτά σύνορα για όλους» στο «χειροπέδες και συλλήψεις» για τους παράτυπους μετανάστες.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό με μεγάλη ομάδα μεταναστών να ταξιδεύει με χειροπέδες.

Μας έφεραν από τη Μυτιλήνη με χειροπέδες -Δεν έχουμε χαρτιά
Στο Mega και την πρωινή εκπομπή των Καμπουράκη και Οικονομέα μίλησε ένας εκ των 150 μεταναστών λέγοντας ότι φοράνε όλοι χειροπέδες. Πρόσθεσε ότι άλλοι πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία με βάρκες πριν από 25 ημέρες και άλλοι πριν από 10 ημέρες, ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και ότι πλήρωσαν 1.000 ευρώ στους δουλεμπόρους για να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια.

Καμία εμπλοκή το λιμενικό -Απόφαση της ΕΛ.ΑΣ η μεταφορά των μεταναστών
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού Νίκο Λαγκαδιανό που μίλησε στο MEGA η εξέλιξη αυτή δεν αφορά το Λιμενικό αφού στην υπόθεση έχει εμπλακεί το Μεταγωγών.

Kυρίτσης: Ηταν σε περιορισμένο χώρο, αλλά όχι δεμένοι

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης διέψευσε το γεγονός ότι οι μετανάστες ήταν δεμένοι εν πλω, τονίζοντας ότι η ενημέρωση που έχει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πως τους περάστηκαν χειροπέδες μιας χρήσης στη Μυτιλήνη, τις οποίες δεν φορούσαν στο καράβι, όπου ήταν «σε περιορισμένο χώρο, αλλά όχι δεμένοι».

Μάλιστα, ο κ. Κυρίτσης είπε πως «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει πως δεν έχει γίνει καμία σύλληψη» και ότι «πούλμαν» θα παραλάβουν τους μετανάστες για να τους μεταφέρουν από το καράβι σε κλειστό τύπου κέντρο.

Στις εικόνες που μεταδόδηκαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ωστόσο, διακρίνονταν δύο κλούβες της αστυνομίας οι οποίες μπήκαν στο πλοίο για να παραλάβουν τους μετανάστες.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι παράτυποι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κλειστό κέντρο Κορίνθου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της απέλασης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τροχαίο στον Πειραιά – Τραυματίστηκε σοβαρά 22χρονος

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/3 επί της οδού Μικράς Ασίας, στον...

Χανιά: Εντοπίστηκαν 60 μετανάστες στην Παλαιόχωρα

Εντοπίστηκαν το μεσημέρι από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παλαιόχωρας, στα Χανιά, 60 μετανάστες στην...

Έκρηξη βόμβας στον Πειραιά: Συνδέουν το μαφιόζικο «χτύπημα» με δολοφονία στον Νέο Κόσμο

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το «χτύπημα» στο βενζινάδικο στην οδό Ομήρου Σκυλίτση στον Πειραιά....

Άγιος Βαλεντίνος: Απότμημα των λειψάνων του βρίσκεται στη Μυτιλήνη – Η ιστορία τους (βίντεο)

Με τον Αρχιερατικό Εσπερινό που θα τελεστεί στις 18.30 στον Καθολικό Ενοριακό Ναό της...