Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

21 Ιουνίου: Βρέθηκε η εικόνα της Παναγία Ελεούσα Ξυνιάδος (Βίντεο)

Χιλιάδες πιστοί καθημερινά από όλη την Ελλάδα επισκέπτονται το Μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας στην Ξυνιάδα Δομοκού ζητώντας την βοήθεια Της, να κάνει το θαύμα Της.

Η επισκεψιμότητα του Μοναστηρίου έχει αυξηθεί κατακόρυφα και κάθε πιστός έχει να διηγηθεί την δική του ιστορία το δικό του μικρό θαύμα της Παναγίας.

Παναγία Ελεούσα Ξυνιάδος, βρέθηκε, 21 Ιουνίου,

“Η ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ”

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ελεούσας Ξυνιάδος βρέθηκε από τον τότε 8χρονο και σημερινό Αρχιμανδρίτη της Μονής Αθανάσιο Σύρο όταν η Χάρη της του παρουσιάστηκε ως όραμα αλλά και στον ύπνο του όπου του υπέδειξε το σημείο όπου βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Η εικόνα βρέθηκε μετά και από την καθοδήγηση του Αθανάσιου Σύρου σε βάθος 1.50μ μέσα στο χώμα (εκεί όπου βρίσκεται το Μοναστήρι σήμερα) και έφερε την επιγραφή «Μήτηρ Θεού Ελεούσα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εικόνα φαίνεται να ανήκει στην εποχή της εικονομαχίας ενώ διατηρείται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση πάρα την επί αιώνες παραμονή της στο χώμα και είναι το Μεγάλο κειμήλιο της Μονής όπως επίσης και το πετραχήλι του Αγίου Νεκτάριου το οποίο φυλάσσεται σε αυτήν.

Η προσέλευση πολλών προσκυνητών οδήγησε στην θεμελίωση ενός μεγαλύτερου Ναού το 1965 ο οποίος με την βοήθεια των πιστών αποπερατώθηκε το 1966. Κοντά στο ναό ανοικοδομήθηκαν κελιά ενώ με την άοκνη φροντίδα του Αρχιμανδρίτη Αθανασίου Σύρου (ο οποίος από την εύρεση της εικόνας και μετά αφιέρωσε τη ζωή του στο Θεό και στην ασκητική ζωή) και την πρόθυμη συμπαράσταση των προσκυνητών ανεγέρθη γηροκομείο για την περίθαλψη των απόρων γερόντων της περιοχής.

«ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»

Σήμερα η εικόνα της Μεγαλόχαρης έχει σκεπαστεί με ασημί και χρυσό ενώ είναι τοποθετημένη σε ένα όμορφο προσκυνητάρι. Τα τάματα των πιστών που πηγαίνουν να ζητήσουν τη βοήθεια της Χάρης Της έχουν στολίσει όλη την επιφάνεια της εικόνας.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΗΣ

Το 1963 μια νεαρή κοπέλα από το χωριό Αγριαπιδιά Δομοκού δαιμονίστηκε. Οι γονείς της απελπισμένοι αφού τρέξανε σε όλους τους γιατρούς χωρίς αποτέλεσμα την έταξαν στην Παναγία Ελεούσα. Η κοπέλα δεν μιλούσε πάρα μόνο έβγαζε άναρθρες κραυγές. Κατά την διάρκεια της Ολονυκτίας στη Μόνη διαπιστώθηκε αλλαγή στην συμπεριφορά της κοπέλας και αμέσως απέκτησε απόλυτη ηρεμία. Το γεγονός έγινε γνωστό και εκατοντάδες πιστοί προσέτρεξαν στην Θαυματουργή εικόνα για να ευχαριστήσουν την Θεοτόκο.

“ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ”

Δύο άτεκνα ζευγάρια από την Καρδίτσα μετά από πολλές προσπάθειες και επισκέψεις σε γιατρούς παρακάλεσαν την Παναγία να τους χαρίσει παιδιά. Ζήτησαν από τον ηγούμενο της Μονής να κάνει παράκληση στην Χάρη Της και εκείνος ευλογώντας τους, τους είπε ότι η Μεγαλόχαρη θα κάνει το Θαύμα Της.

Ένα χρόνο μετά τα δύο ζευγάρια πήγαν στην Παναγία κρατώντας στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους και για να την ευχαριστήσουν τα βάφτισαν στη Μονή. Από τότε μέχρι σήμερα περισσότερα από χίλια πεντακόσια άτεκνα ζευγάρια έχουν ζητήσει την Βοήθεια Της, τεκνοποίησαν και βάφτισαν τα παιδιά τους στο Μοναστήρι.

Η Παναγιώτα Ψυχογιού από την Αγία Παρασκευή Λοκρίδας εξομολογήθηκε το θαύμα Της Παναγίας η οποία την θεράπευε από τον καρκίνο.

Ένα μικρό παιδί από την Ξυνιάδα κατά την διάρκεια του δείπνου τυφλώθηκε. Οι γονείς του άφωνοι από το γεγονός εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στο Θεό και πήγαν τον νεαρό στην Μεγαλόχαρη Παναγία. Έγινε παράκληση και προς το τέλος της το φως επανήλθε στα μάτια του παιδιού. Οι γονείς του θέλοντας να ευχαριστήσουν την Παναγία αφιέρωσαν στο Μοναστήρι την αυλόπορτα του Περίβολου.

“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟ”

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Πατέρας Πορφύριος επισκέφτηκε τρεις φορές το Μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας στην Ξυνιάδα ενώ κατά την τρίτη επίσκεψη του εκμυστηρεύτηκε σημαντικά πράγματα στον Πάτερ Αθανάσιο για τα σημεία των καιρών και το μέλλον της χριστιανοσύνης αλλά και της Ελλάδας.

Όπως είχε πει και ο ίδιος ο πατέρας Αθανάσιος ένα πρωινό Κυριακής μετά την θεία λειτουργία στο αρχονταρίκι της Μονής σε επισκέπτες και ντόπιους «έρχονται δεινά, έρχονται δύσκολοι καιροί, φτιάξτε δικά σας πράματα (ζώα) δικά σας περιβόλια για να βοηθήσετε όταν έρθει η ώρα εκείνους που θα έχουν ανάγκη..»

Η εύρεση της Εικόνας αλλά και η λιτανεία αυτής γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου.

Οι μαρτυρίες και τα θαύματα της Παναγίας Ελεούσας στην Ξυνιάδα Δομοκού πολλά, ακόμη και οι ολιγόπιστοι θα πιστέψουν περισσότερο όταν τα ακούσουν. Από ανθρώπους που βρίσκονται ανάμεσα μας. Όλοι κουβαλάμε από ένα σταυρό, όλοι περιμένουμε ένα μικρό θαύμα γιατί Εκείνη δεν άφησε ποτέ κανέναν…..

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Κυριακή στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης. Συγκεκριμένα από τις 8:00 εως τις 18:30 θα πραγματοποιηθούν σταδιακές...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1882 τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το 1856 άνοιξε ο δρόμος Μύλοι – Τρίπολη για τις λεγόμενες...

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πρότεινε η ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Περιστέρι: Βρέθηκε η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί

Εντοπίστηκε πριν λίγο στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Δυτικής Αττικής...

Θρίλερ στην Καλλιθέα: Βρέθηκε νεκρός 33χρονος με σφαίρα στο κεφάλι

Νεκρός με μια σφαίρα από 38άρι περίστροφο βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ένας 33χρονος...

Βρέθηκε η πηγή του περίεργου ήχου στα Μετέωρα; – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη ο περίεργος ήχος που ακούγεται τα...

Ρόδος: Βρέθηκε σορός άνδρα

Σορός άνδρα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ”ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ” στη Ρόδο. Οι...