Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

4/7 – 8/7/2016 Η πρώτη εβδομάδα εκδηλώσεων του Ιουλίου

Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου μας υποδέχεται με θέατρο, συναυλίες, σινεμά και  ηχηρές μετακλήσεις για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Από τον ανατρεπτικό Αργεντίνο Ροντρίγκο Γκαρσία που δένει τους ηθοποιούς του στην Πειραιώς, στους Pink Martini και τους Imam Baildi, αλλά και την σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου στον «Αμύντα» που συναντάμε για πρώτη φορά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/7

RODRIGO GARCIA “4”

savon

Ο ανατρεπτικός Αργεντίνος καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία, το «τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου», επισκέπτεται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή: 4.

Τέσσερις ηθοποιοί, δεμένοι μεταξύ τους με λεπτό σκοινί σαν ιστό αράχνης, περιφέρονται στη σκηνή δημιουργώντας δυνατές εικόνες για ένα θέμα ταμπού: την παιδική σεξουαλικότητα.
Σε μια σκηνική σύνθεση που χαρακτηρίστηκε από τη διεθνή κριτική ως βαθιά ποιητική και ταυτόχρονα κωμική, ο Γκαρσία συνδυάζει φαινομενικά άσχετα και αντιθετικά μεταξύ τους στοιχεία: οι αναμνήσεις του δημιουργού από την παιδική του ηλικία συνυπάρχουν, μεταξύ άλλων, με μια μορφή σαμουράι από τις ταινίες του Κουροσάουα, ένα υπερμέγεθες σαπούνι Μασσαλίας και ένα drone, ενώ ακούγεται η Τέταρτη συμφωνία του Μπετόβεν.
Κτίριο Δ – Πειραιώς 260. Τηλ: 2109282900. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: 25Euro, 15Euro (Φοιτητικό), 5Euro (‘Ανεργοι-Α.Μ.Ε.Α.).

 

ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΡΥΓΟΠΟΥΛΟΥ του Κώστα Σωτηρίου Θέατρο Βράχων

σταματια το γενοςΣταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου, διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήδη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού. Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωράει δίπλα της.. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους. Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Παίζει η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου. Θέατρο Βράχων – Βύρωνας. Τηλ: 2107609340. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: 12Euro, ‘Ανεργοι, Φοιτητές, ‘Ανω των 65: 10Euro.

 

ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ «Δευτέρα Παρουσία»

panos moyzoyrakisΟ Πάνος Μουζουράκης, μετά την πρώτη του εμφάνιση πέρυσι στον Κήπο επιστρέφει στο Μέγαρο για μια μουσική βόλτα, συντροφιά με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Σπύρο Γραμμένο. Στη συναυλία του, που τιτλοφορείται “Δευτέρα παρουσία θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από την ξένη μουσική σκηνή και κομμάτια αγαπημένων του καλλιτεχνών. Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ωρα: 21:00. Γενική είσοδος: Euro14.

 

Κάθε Δευτέρα ΓΙΟΓΚΑ στο ΚΠΙΣΝ

yoga
Στην καρδιά του καλοκαιριού, και για έξι συναντήσεις-εργαστήρια γιόγκα, θα εμβαθύνετε στη σχέση που έχει η ενέργεια με την ισορροπία του σώματος, του νου και του συναισθήματος. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες χωρίς σοβαρά ιατρικά προβλήματα, με διάθεση να εξερευνήσουν νέους τρόπους, που οδηγούν στην προσωπική ελευθερία και ανάπτυξη. Η συμμετοχή και παρακολούθηση των εργαστηρίων δεν προϋποθέτει τη συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις, αλλά κάτι τέτοιο προωθεί την συνολικότερη και πληρέστερη κατανόηση των 7 ενεργειακών κέντρων. Ωρες: 19.30-21.00. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ.Συγγρού).Ελεύθερη είσοδος.

 

ΤΡΙΤΗ 05/07

Οι PINK MARTINI στην Τεχνόπολη

pink martioni
Λίγο από τη μυστηριώδη Ανατολή, τη σημερινή Νέα Υόρκη, την Αβάνα του ’30, το εξωτικό Saint Tropez αλλά και τη μακρινή Κίνα.
Όλα αυτά μαζί συνθέτουν τους δημοφιλείς και “κοσμοπολίτες” Pink Martini, ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge σκηνής. H μπάντα ερχεται σε πλήρη σύνθεση.
Τεχνόπολις (Πειραιώς 100). Ωρα: 21:00.Γενική είσοδος:Ταμείο: 32Euro, Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 22Euro.

 

Η Κρατική ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο: Φεντερίκο Φελλίνι-Νίνο Ρότα

kratiki-orxistra-athinon-festival
Έχοντας επιλέξει τρία πρωταγωνιστικά “δίδυμα” για τις τρεις συναυλίες που δίνει φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η ΚΟΑ αφιερώνει τη βραδιά της 5ης Ιουλίου σε δύο μυθικά πρόσωπα του σινεμά και της κινηματογραφικής μουσικής: τον Φεντερίκο Φελλίνι και τον Νίνο Ρότα, τα ονόματα των οποίων αρκούν για να ανακαλέσουν στη μνήμη μας περίφημες κινηματογραφικές σκηνές και λατρεμένες μελωδίες. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλονται χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ταινίες του Φελλίνι.
Η Κρατική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Γερμανού Φρανκ Στρόμπελ -κορυφαίου μαέστρου κινηματογραφικής μουσικής στην Ευρώπη- θα ερμηνεύσει τις υπέροχες μουσικές που συνέθεσε ειδικά για τις ταινίες ο μεγάλος Νίνο Ρότα.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: Ζώνη VIP: 30Euro, Ζώνη Α: 30Euro, Ζώνη Β: 20Euro.

 

IMAM BAILDI «Καλοκαίρι ξανά» στο Θέατρο Πέτρας

imam baildiΌπως πάντα, με εφόδιο τη σκηνική τους παρουσία που στις μεγάλες ανοικτές σκηνές είναι ακόμα πιο εκρηκτική, τα κομμάτια που αγαπάει ο κόσμος, και, φυσικά, καινούριες ιδέες και εκπλήξεις, που δεν παραλείπουν ποτέ να εντάξουν στο πρόγραμμά τους. Θέατρο Πέτρας. Τηλ: 210 5062166. Ωρα: 21:00.Εισιτήρια: 14Euro στο ταμείο του θεάτρου το βράδυ της συναυλίας.

 

ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL

athens open air festival«Αγκίρε, η Μάστιγα του Θεού» (Aguirre, der Zorn Gottes, 1972) του Βέρνερ Χέρτζογκ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (Λόφος Ιππείου Κολωνού, Αθήνα). Ωρα: 21:30. Μία εξερευνητική αποστολή στον Αμαζόνιο καταλήγει σε μια συγκλονιστική πραγματεία πάνω στην τρέλα του μεγαλείου η οποία δονείται από τη δαιμονική, παροξυσμική παρουσία του Κλάους Κίνσκι. Το αδιαφιλονίκητο καλλιτεχνικό αποκορύφωμα του Βέρνερ Χέρτζογκ.

 

 

 

MACULELÊ στο ΚΠΙΣΝ

maculeleΜaculelê, ένας εκρηκτικός αφροβραζιλιάνικος πολεμικός χορός, κατά τον οποίο οι χορευτές κρατούν ξύλινα ραβδιά στα χέρια, συνθέτοντας μία εντυπωσιακή χορογραφία, στο ρυθμό του τυμπάνου. Ο χορός αναπαριστά τις μάχες ανάμεσα στις αφρικάνικες φυλές, χρησιμοποιώντας ξύλα αντί για όπλα. Τα παιδιά 8-15 ετών καλούνται να ακολουθήσουν τους βηματισμούς του δασκάλου, ενώ ταυτόχρονα συντονίζουν τους χτύπους των ξύλων, σε μία ακολουθία πρωτόγονων και έντονων κινήσεων. Με στόχο την καλλιέργεια της καλής διάθεσης, τo Maculelê συμβάλλει στη σωματική και ψυχική ευεξία, την ευλυγισία, την ισορροπία και τον συντονισμό σώματος – πνεύματος. Ωρες: 19.00-20.15. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ.Συγγρού). Ωρα: 19:00. Ελεύθερη είσοδος.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 06/07

ELIZABETH MARIE στην ΑΣΚΤ

akraiofiloΤα ακραιόφιλα, οι μικροοργανισμοί που επιβιώνουν σε ακραίες συνθήκες, στα βάθη των ωκεανών, χωρίς οξυγόνο αντιπαραβάλλονται με τις ζωές των ανθρώπων. Το έργο αφηγείται μια κατάδυση σε βαθιά νερά, μια βουτιά στις ρωγμές της συνείδησης ενός πολιτικού που συμβουλεύει υπουργούς, στρατιώτη που χειρίζεται τηλεκατευθυνόμενες πολεμικές επιχειρήσεις και μιας επιστήμονα που απαρνείται την έρευνα για χάρη πολυεθνικών εταιρειών. Ενοχές, ματαιώσεις και ξεχασμένα όνειρα συνομιλούν, το προσωπικό και το πολιτικό μπερδεύονται, με τη δραματουργό να περιγράφει το ρήγμα όχι το γεωλογικό, εκεί όπου ζουν τα ακραιόφιλα αλλά το ανθρώπινο. Σπαράγματα σκέψεων, κύματα λόγου ρεύματα, λέξεων, όλα σκόρπια αφήνουν τις συνδέσεις να δημιουργούνται και να διαλύονται μπροστά στα μάτια μας. Η μοναξιά μετουσιώνεται σε pixel και το δράμα τρέπεται σε φυγή. Σκηνοθεσία: Elizabeth Marie. Ηθοποιοί: Jack Reinhardt, Ρηνιώ Κυριαζή, Selin Altiparmak, Ιάσων Bitter Κουρούνης. Α.Σ.Κ.Τ. – Θέατρο. (Πειραιώς 256). Τηλ: 2104801315. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: 12Euro, 8Euro (Φοιτητικό-Μειωμένο), 5Euro (‘Ανεργοι-Α.Μ.Ε.Α.).

 

Φίλιππος Πλιάτσικας «Το ροκ της Δυτικής όχθης» θέατρο Πέτρας

filippos_pliatsikasΕκτός από τα τραγούδια των Πυξ Λαξ και της προσωπικής του πορείας, θα έχουν ιδιαίτερη θέση τραγούδια και άλλων μουσικών συνοδοιπόρων του, διασκευασμένα. Στο πρόγραμμα και τραγούδια απο τη νέα του δουλειά με τίτλο «Ένα πλοίο για τον παράδεισο». Συνοδοιπόροι σε αυτή τη συναυλία οι Γιάννης Ζουγανέλης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Εκείνος και Εκείνος. Θέατρο Πέτρας. Τηλ: 210 5062166. Ωρα: 21:30. Εισιτήρια: 14Euro ( ταμείο).

 

ΠΕΜΠΤΗ 07/07

Στάθης Δρογώσης – Μανώλης Φάμελος, Κήπος Μεγάρου Μουσικής

Μανώλης-Φάμελος-Στάθης-Δρογώσης-Στην-πολυθρόνα-του-ΚήπουΔύο φίλοι απ’ τα παλιά, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης, δίνουν ραντεβού στον Κήπο. Σ’ αυτή τη μουσική παράσταση οι δυο τραγουδοποιοί θα ταξιδέψουν το κοινό σε μονοπάτια γεμάτα τραγούδια που, αν και γνώριμα, μοιάζουν σαν να ακούγονται για πρώτη φορά. Φιλική σύμπραξη: Χάρις Αλεξίου.
Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ωρα: 21:00. Γενική είσοδος: Euro14.

 

SHAKESPEARE IN THE CITY Πειραιώς 260

σεξπιρΤο Φεστιβάλ Αθηνών συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας και φιλοξενεί τρεις προβολές αφιερωμένες στον Σαίξπηρ. Τρεις ιστορικές ταινίες που ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο τα κλασικά έργα, τρεις ιδιαίτερες κινηματογραφικές ματιές προβάλλονται στον Κήπο της Πειραιώς 260, που μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θερινό σινεμά. Θα προβληθεί η ταινία Μάκβεθ (1971). Ο Πολάνσκι παρουσιάζει μια εφιαλτική εκδοχή της περίφημης σαιξπηρικής τραγωδίας πάνω στις αιματηρές συνέπειες του ασίγαστου πόθου για εξουσία, με φόντο το τραχύ τοπίο της βόρειας Ουαλίας. Ο Τζον Φιντς υποδύεται τον σκοτσέζο ήρωα πολέμου, οι υψηλές φιλοδοξίες του οποίου ανοίγουν ένα μοιραίο κύκλο βίας. Σκηνοθεσία: Ρόμαν Πολάνσκι. Με τους: Τζον Φιντς, Φραντσέσκα ‘Αννις, Μάρτιν Σω, Στήβεν Τσέις. Κήπος Δ – Πειραιώς 260. Τηλ: 2109282900. Ωρα: 21:00.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/7

«Αμύντας» στο Ηρώδειο

amyntasΟ σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Αμύντα, κείμενο που τυπώθηκε ανώνυμα το 1745 στη Βενετία, ως ελεύθερη ανάπλαση στα ελληνικά της ομώνυμης κωμωδίας του Τορκουάτο Τάσσο.Πριν από μερικά χρόνια, ο ίδιος ο Ευαγγελάτος ανακάλυψε πως πίσω από τον ανώνυμο συγγραφέα βρισκόταν ο επτανήσιος, από τα Κύθηρα, ιατροφιλόσοφος και ποιητής Γεώργιος Μόρμορης (1720-1790).Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Φαίη Ξυλά, Βίκυ Βολιώτη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Θανάσης Δήμου, Χριστιάννα Μαντζουράνη, Θωμάς Γκαγκάς, Γεράσιμος Σκαφίδας και ο μπασοβαρύτονος Μάριος Σαραντίδης

 

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

σπάνιο ηχητικό, Δημήτρης Μητροπάνος,

Δημήτρης Μητροπάνος: 12 χρόνια από το θάνατο του

Στις 17 Απριλίου 2012 έφυγε από τη ζωή και ο Δημήτρης Μητροπάνος και το ελληνικό πεντάγραμμο έγινε φτωχότερο. Ακόμα και σήμερα, οι διαχρονικές του επιτυχίες "Θες", "Σβήσε...

Γιατί απέτυχε η Ελληνική δημοκρατία; ( βιντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=qStGrn4nxXI&t=174s&ab_channel=%CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%A3%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7
Δελφούς, ανακαλύπτεται, Ηνίοχος,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Απριλίου ανακαλύπτεται το άγαλμα του Ηνιόχου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1896 ανακαλύπτεται στους Δελφούς το περίφημο άγαλμα του Ηνιόχου.
Άγιο Όρος, άβατο,

Ο Νίκος Καζαντζάκης όταν επισκέφθηκε τα τρομερά ΚΑΡΟΥΛΙΑ του Αγίου Όρους το 1914

Να και η περιγραφή του για τους ασκητές , στα τρομερά Καρούλια:  "Τρυπωμένοι μέσα σὲ σπηλιές, ζοῦν ἐκεῖ καὶ προσεύχουνται γιὰ τὶς ἁμαρτίες τοῦ κόσμου,...
ελληνικές, αρχαιότητες, βρίσκονται, εξωτερικό,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Απριλίου ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1820 Ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς, σκάβοντας στο κτήμα του στη Μήλο, ανακαλύπτει ένα γυναικείο άγαλμα. Είναι η πασίγνωστη σήμερα Αφροδίτη της Μήλου, που...
Άγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Απριλίου ο κύκλος τραγουδιών “Ρωμιοσύνη” του Μίκη Θεοδωράκη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1966 ο κύκλος τραγουδιών «Ρωμιοσύνη» του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε συναυλία στο θέατρο Διάνα στην Αθήνα, έπειτα από διαδήλωση της ΕΔΑ...

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Οι Triplicity παρουσιάζουν το νέο album τους “Onibaba”

Οι Triplicity παρουσιάζουν το νέο album τους "Onibaba", στο πλαίσιο του Jazz Breeze Festival, στις 10 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι Triplicity, ένα από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία “Κάρολος Κουν” και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2022/23

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος, ο δραματουργός και σκηνοθέτης Χρήστος Θεοδωρίδης, η ερμηνεύτρια...

Ένας μυστηριώδης συνταγματάρχης, η Ισπανική Γρίπη κι ο Καραγκιόζης

Μια επιπλέον παράσταση Καραγκιόζη για ενήλικες στις 22 Ιανουαρίου. Στο γνωστό θέατρο Άβατον...

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση της ανεργίας στο 10,8% τον Ιούλιο

Στο 10,8% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο του 2023 έναντι του αναθεωρημένου προς...

Προϋπολογισμός: Με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 δισ. € μέχρι και Ιούλιο

Διπλάσιο του στόχου- κυρίως λόγω συγκράτησης των δαπανών- ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού...