5 λόγοι που η Νάξος αποτελεί έναν από τους top καλοκαιρινούς προορισμούς! (βίντεο)

24

Τα τελευταία χρόνια τα γραφικά χωριά της Νάξου υποδέχονται ολοένα και περισσότερους τουρίστες, κατατάσσοντας την ανάμεσα στους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς.

Η Νάξος είναι ιδανικός προορισμός σχεδόν για κάθε τύπο ταξιδιώτη ανεξάρτητα από αν οι διακοπές σας είναι με την οικογένεια, τούς φίλους ή για δύο.

Ένα νησί με ιστορία αιώνων, μοναδικά αξιοθέατα, εναλλαγή τοπίων, φιλόξενους κατοίκους και καλό φαγητό. Στο ωραιότερο σημείο του Αιγαίου.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της Νάξου είναι ότι παράλληλα με την διαμονή σας εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τα γύρω νησιά όπως την Ηρακλειά, την Σχοινούσα, τα Κουφονήσια και την Δονούσα.

Οργανώστε το ταξίδι σας ώστε να επισκεφτείτε όσα περισσότερα μπορείτε μιας και η διαμονή στη Νάξο μπορεί να κοστίσει από μόλις 25 ευρώ το δίκλινο.

 

 

Τι θα δείτε όταν βρεθείτε στο νησί;

Οι ατέλειωτες αμμουδιές, με τα καθαρά νερά και τους κέδρους, σε όλο το μήκος των νότιων και νοτιοδυτικών ακτών της αλλά και η βόρεια πλευρά της Νάξου, κρύβουν ομορφιές και τοπία σαγηνευτικά.

Οι λάτρεις του windsurf θα βρουν στο νησί μοναδικές συνθήκες για να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα. Το μελτέμι που πνέει κατά την διάρκεια της μέρας τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ο καλύτερος τους σύμμαχος.

Διαβάστε επίσης:  Δείτε απίστευτα φυσικά τοπία από τη χώρα μας που θα σας ταξιδέψουν στον παράδεισο!

 

Οι 5 καλύτερες παραλίες της Νάξου:

Άγιος Προκόπιος
Αγία Άννα
Πλάκα
Αλυκό
Παρθένα και Μικρή Βίγλα
Στο λιμάνι σας καλωσορίζει η αρχαία Πορτάρα -το μαρμάρινο υπερφυσικό πλαίσιο, ίδιο με το σήμα του National Geographic- και η θέα του μεσαιωνικού κάστρου.

Στην ενδοχώρα σας υποδέχονται περήφανοι πύργοι – ανάμεσά τους, στέκει αγέρωχος ο Πύργος Μπαζαίου: κτισμένος τον 17o αιώνα, για αιώνες χρησιμοποιούνταν ως μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού ενώ πλέον φιλοξενεί πλήθος πολιτιστικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων.

 

 

5 μνημεία που πρέπει να δείτε:

Η Πορτάρα
Ύρια: Το ιερό του θεού Διόνυσου
Ο Κούρος και η Κόρη των Μελάνων
Ο ναός της Δήμητρας στο Σαγκρί
Ο Κούρος του Απόλλωνα
Αν πάλι ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε την καθημερινότητα των ανθρώπων της Νάξου και την λαϊκή της παράδοση, θα πρέπει να επισκεφθείτε τα χωριά, εκεί που ο ξένος είναι τιμώμενο πρόσωπο.

Τα 5 κορυφαία χωριά της Νάξου:

Απείρανθος
Φιλώτι
Απόλλωνας
Χαλκί
Κόρωνος