Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

50χρονος έστηνε απάτες με μικρές αγγελίες στο διαδίκτυο

Βάζοντας ψεύτικες μικρές αγγελίες στο διαδίκτυο ένας 50χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τα θύματά του παίρνοντας μεγάλα ποσά ως προκαταβολή για την πώληση οχημάτων που δήθεν βρίσκονταν στο εξωτερικό.

Στην πρώτη περίπτωση, τον περασμένο Αύγουστο, έγινε καταγγελία στη Θήβα, σύμφωνα με την οποία, άγνωστοι ανάρτησαν σε ελληνική ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης αγροτικού μηχανήματος, έναντι του χρηματικού ποσού των 17.200 ευρώ.

Το θύμα επικοινώνησε με τον φερόμενο ως πωλητή, ο οποίος του γνωστοποίησε πως το όχημα βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και του υπέδειξε να επικοινωνήσει με μεταφορική εταιρία, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα αναλάμβανε και την μεταφορά του οχήματος στην Ελλάδα, μετά την προκαταβολή χρηματικού ποσού.

Ο ιδιώτης επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εκπροσώπους της παραπάνω υποτιθέμενης εταιρίας και πείσθηκε να καταβάλλει ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των 3.617 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό τράπεζας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με σκοπό την αποστολή του αγροτικού μηχανήματος, πλην όμως, ποτέ δεν παρέλαβε το εν λόγω μηχάνημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, τον Απρίλιο του 2014 από άλλο ιδιώτη είχε γίνει καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία είχε πέσει θύμα απάτης από άγνωστους δράστες, με την ίδια μέθοδο και όμοιο τρόπο δράσης.
Στη περίπτωση αυτή, ο ιδιώτης είχε εντοπίσει σε ελληνική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, αγγελία πώλησης πολυτελούς Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με έδρα το Εδιμβούργο Σκωτίας, έναντι σαράντα έξι χιλιάδων διακοσίων 46.200 ευρώ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον φερόμενο ως πωλητή, του υπεδείχθη να επικοινωνήσει με την ίδια μεταφορική εταιρία και ακολούθως, με την προαναφερόμενη μέθοδο, πείσθηκε να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα 3.450 ευρώ ως προκαταβολή, σε λογαριασμό τράπεζας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ουδέποτε παρέλαβε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατόπιν σχετικών παραγγελιών των Εισαγγελιών Πρωτοδικών Θήβας και Αθηνών αντίστοιχα, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων – στοιχείων των εν λόγω υποθέσεων και προέκυψε η εμπλοκή του 50χρονου ημεδαπού και στις δύο υποθέσεις.
Μετά από όλα αυτά την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 έγινε έρευνα στην οικία του 50χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ σε βάρος του 50χρονου έχουν σχηματισθεί και κατά το παρελθόν από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συναφείς δικογραφίες, για παρόμοια αδικήματα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων,...

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής...

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται...