Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις … για το στήθος!

Είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που ένας άντρας παρατηρεί πάνω σε μια γυναίκα και γενικά οι άντρες το γουστάρουν τρελά και έχουμε εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Από την άλλη οι γυναίκες ξέρουν ότι το στήθος τους είναι “αντικείμενο λατρείας”.

Όμως παρά την προσοχή που του δίνουμε, πόσα είναι τα πράγματα που γνωρίζουμε για το στήθος;

8 εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για το στήθος:

01. Οι γυναίκες είναι τα μόνα θηλυκά που έχουν “φουσκωμένο” στήθος μονίμως

«Δεν υπάρχει άλλο πρωτεύον που να έχει μόνιμα εξογκωμένους μαστούς», λέει στην εφημερίδα The Guardian ο συγγραφέας Carole Jahme. «Στα μη-ανθρώπινα πρωτεύοντα (και σε άλλα είδη θηλαστικών) ο εξογκωμένος μαστός είναι μια σαφής ένδειξη ότι το θηλυκό θηλάζει τα μικρά», προσθέτει.

Τώρα γιατί στον άνθρωπο οι μαστοί είναι μόνιμα “φουσκωμένοι” παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με το LiveScience, μια αμφιλεγόμενη θεωρία λέει ότι τα στήθη γυναικών έμειναν εξογκωμένα όταν οι πρόγονοί μας στάθηκαν σε όρθια θέση, γεγονός το οποίο, επίσης, είχε ως αποτέλεσμα την «σταδιακή κλίση της πυέλου, έτσι ώστε ο κόλπος προσανατολίστηκε προς το μπροστινό μέρος του σώματος».

Όποια και αν είναι η αιτία, το γεγονός παραμένει: οι άνθρωποι είναι τα μόνα θηλαστικά των οποίων ο μαστός παραμένει εξογκωμένος σε μόνιμη βάση και όχι μόνο την περίοδο πριν και μετά τον τοκετό.

02. Τα μεγαλύτερα στήθη στον κόσμο είναι 180 εκατοστά

Η κάτοχος του ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο φυσικό στήθος είναι η Annie Hawkins-Turner (γνωστή και ως Norma Stitz) από την Ατλάντα. Το μέγεθός του είναι 177,8 εκατοστά και το βάρος του 25,4 κιλά.

03. Ο οργασμός του στήθους είναι πραγματικότητα…

Ο γυναικείος οργασμός μέσω της διέγερσης της ρώγας είναι κάτι απολύτως υπαρκτό και δεν υπάρχει επιστημονική άποψη που να διαφωνεί με αυτό.

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο MensHealth και στην οποία πήραν μέρος 213 γυναίκες, το 29% ανέφερε ότι έχει έρθει σε οργασμό επειδή ερεθίστηκαν οι ρώγες. Σε άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2011 στο Journal of Sexual Medicine διαπιστώθηκε ότι στις γυναίκες που ερεθίστηκαν οι θηλές τους, ενεργοποιήθηκαν οι αισθητήρες που δραστηριοποιούνται ύστερα από τον οργασμό στα γεννητικά όργανα.

04. Παράγουν το καλύτερο φαγητό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει το μητρικό γάλα ως την «τέλεια τροφή» για τα μωρά.
Το μητρικό γάλα περιέχει αντισώματα που βοηθούν τον οργανισμό των μωρών να καταπολεμά τις λοιμώξεις και τις ασθένειες, ενώ χωνεύεται και πολύ εύκολα. Το γάλα δημιουργείται από τα κύτταρα του μαστού που ονομάζονται «κυψελίδες» και το παράγουν με την έκκριση της ορμόνης προλακτίνης, η οποία απελευθερώνεται όταν το μωρό θηλάζει.

05. Στον θηλασμό δεν έχει σημασία το μέγεθος

Μια σύμβουλος θηλασμού εξηγεί στο iVillage: «Τα μεγαλύτερα στήθη έχουν υψηλότερο ποσοστό λιπώδη ιστού, σε σύγκριση με τα μικρά, αλλά αυτό δεν έχει καμία επίδραση στην ποσότητα του γάλακτος που είναι σε θέση να παράγουν. Αν και οι γυναίκες με μικρό στήθος ανησυχούν ότι δεν θα μπορούν να φροντίσουν τα μωρά τους, το πρόβλημα, κυρίως λόγω στάσης, το αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με μεγάλο στήθος».

06. Το στήθος μεγαλώνει από μόνο του…

Σε πολλές γυναίκες το στήθος έχει μεγαλώσει κατά τη διάρκεια της προεμμηνορροϊκής φάσης, επειδή το σώμα έχει υψηλότερα επίπεδα προγεστερόνης και προλακτίνης, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του CNN. Η αύξηση του μεγέθους του στήθους είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά της εγκυμοσύνης, ενώ ορισμένοι σεξολόγοι υποστηρίζουν ότι το στήθος μπορεί να διογκωθεί έως και 25% κατά τη διάρκεια έντονης σεξουαλικής διέγερσης.

07. Το αριστερό συνήθως είναι λίγο μεγαλύτερο

Όπως επισημαίνει η συγγραφέας Jenna Pincott είναι απόλυτα φυσιολογικό για τις γυναίκες να έχουν το ένα στήθος μεγαλύτερο από το άλλο. Και περίπου στο 65% των γυναικών, είναι το αριστερό.

Κανείς δεν ξέρει γιατί το αριστερό τείνει να είναι μεγαλύτερο, αν και θεωρίες υπάρχουν πολλές: μία από αυτές λέει ότι η ανοσολογική υπερευαισθησία, η οποία είναι υψηλότερη από την αριστερή πλευρά του σώματος, επιδρά στις ορμόνες που βοηθούν στο να καθορίζεται το μέγεθος και το σχήμα του στήθους.

08. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ρώγας

Γυναίκες και άντρες θα έχουν παρατηρήσει σίγουρα ότι η ρώγα έχει διάφορα σχήματα και μεγέθη:
Οι «κανονικές» θηλές εξέχουν κατά μερικά χιλιοστά από τη θηλαία άλω (το στρογγυλό μέρος γύρω από τη ρώγα). Αυτές μεγαλώνουν ανάλογα με το αν ερεθίζονται ή κρυώνουν. Οι επίπεδες θηλές προεξέχουν μόνο όταν διεγείρονται ή όταν οι θερμοκρασίες αλλάζουν.

Υπάρχουν επίσης οι «φουσκωμένες» θηλές και οι «ανάποδες» θηλές που είναι στραμμένες προς τα μέσα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Mayo Clinic, το τελευταίο δεν είναι πρόβλημα, αλλά αν η ρώγα έχει στραφεί προς τα μέσα πρόσφατα, τότε η γυναίκα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γιατρό της.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μαγεία: Πτήση πάνω από το Βόρειο Σέλας (βίντεο)

Τα εκπληκτικά πλάνα καταγράφηκαν από αεροπλάνο της Air Portugal To βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου 2023 η πτήση ΤΡ236 της Air Portugal απογειώθηκε από το Σαν Φρανσίσκο με προορισμό τη Λισαβόνα. Πετώντας πάνω...

ΚΙ ΟΜΩΣ! Η Μήδεια του μύθου δεν σκότωσε ποτέ τα παιδιά της

"Το δίκιο δε φωλιάζει στα μάτια των θνητών · δίχως να μάθεις τι κρύβει κάποιος στην καρδιά του τον μισείς μ’ ένα σου βλέμμα...
Πλανήτης Άρης: Ενδείξεις για πρόσφατη έκρηξη ηφαιστείου, αλλά και για αρχαία μεγα-πλημμύρα

Ο Άρης μπορεί να επηρεάζει το κλίμα της Γης

Είναι γνωστό ότι τα διαστημικά σώματα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους αλληλεπιδρούν βαρυτικά με αποτέλεσμα να παράγονται διαφόρων ειδών φαινόμενα είτε κοσμικά...
Για καλή υγεία αναγκαίος ο επαρκής ύπνος

Αυτή είναι η χειρότερη στάση ύπνου σύμφωνα με την Mayo Clinic

Αν ανήκετε σε αυτούς που κοιμούνται ανάσκελα, οι ειδικοί σας εφιστούν την προσοχή. Μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για την υγεία σας. Δείτε ποια είναι...

Μαγικό: Η στιγμή που μια κάμπια μεταμορφώνεται σε πανέμορφη πεταλούδα! (βίντεο)

Από ένα έντομο που προκαλεί πολλά προβλήματα έρχεται η μεταμόρφωση στις πανέμορφες πεταλούδες! Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των ανθρώπων την άνοιξη είναι οι αμέτρητες...

Κρόνος: Οι δακτύλιοί του θα “εξαφανιστούν” το 2025

Οι δακτύλιοι του Κρόνου παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά το 1610 από τον αστρονόμο Γαλιλαίο Γαλιλέι. Έκτοτε έγιναν πόλλες έρευνες από τη Nasa για να...

«Αυτό σκέφτομαι πραγματικά όταν είμαι με τον άνδρα σου» – Γυναίκες εξηγούν γιατί κάνουν...

Γυναίκες ομολογούν τις πραγματικές τους σκέψεις όταν ήταν με τον άνδρα κάποιας άλλης. Η πικρή αλήθεια πόνεσε πολύ, αφήνοντας πολλούς χρήστες του διαδικτύου με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

«Ξέρεις από Πρέσπα;» Η φωτογραφία τρολάρισμα στον Σταύρο Θεοδωράκη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Πήρε φωτιά το διαδίκτυο μετά την απόφαση του να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών Τον...

Γιαγιά, εσύ την ξέρεις την αλήθεια…

Δεν ξέρω αν αυτό που ζούμε είναι η κορύφωση του πολέμου κατά της Ελλάδας....

Μύθοι και Αλήθειες που θα έπρεπε να ξέρεις … για το πέος !

Μεγάλος λόγος γίνεται κατά καιρούς για το πέος. Πολλά είναι μύθοι και άλλα αλήθειες. Ερευνητές...

Ξέρεις πόση ακτινοβολία έχει το σπίτι σου;

Δες πως μπορεί να περιορίσεις την έκθεση σου σε ακτινοβολία και να προστατέψεις εσένα...