Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Aδιέξοδο στη συνάντηση του Γ. Μουζάλα με τον δήμαρχο Λέσβου

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί με το προσφυγικό.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, κατά τη συνάντηση δημιουργήθηκε ένταση, με τις φωνές ανάμεσα στους δυο άνδρες να ακούγονται μερικές φορές στους διαδρόμους του Δημαρχιακού κτηρίου και τη συζήτηση να διακόπτεται.

Τελικά, οι δύο κατάληξαν δηλώνοντας ότι «συμφώνησαν ότι διαφωνούν».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο κ. Γαληνός επέμεινε σττην ανάγκη απεγκλωβισμού από το νησί των όσων έχουν έρθει σε αυτό. «Δεν θα συναινέσω στην καταστροφή του τόπου που συντελείτε αυτή τη στιγμή με την ανεξέλεγκτη ροή και τον εγκλωβισμό Αφρικανών μεταναστών» ακούστηκε να λέει ο κ. Γαληνός. Από πλευρά του ο κ. Μουζάλας επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου σε στρατόπεδο στην περιοχή της Λεμονούς, λέγοντας πως αυτή είναι η μόνη εθνικά χρήσιμη και αναγκαία λύση για το νησί.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι στη Λέσβο υπάρχει μια ειδική κατάσταση η οποία οφείλεται στην αλλαγή των χαρακτηριστικών των ανθρώπων που έρχονται πια στο νησί και επισήμανε ότι διαφωνεί με το Δήμο στους τρόπους αντιμετώπισης της, «αλλά συμφωνούμε στην ανάγκη να συμφωνήσουμε».

«Μην περιμένετε με μια συνάντηση να καμφθούν διαφωνίες, να λάβετε όμως υπ’ όψιν το εξής: με το Γαληνό δουλέψαμε μαζί όλο το περασμένο διάστημα και έχουμε κάνει μαζί θαύματα σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε το 2015» σημείωσε και διαβεβαίωσε πως έχουμε τη διάθεση να βρούμε λύση. Πρόσθεσε ότι αυτό θα απαιτήσει κι άλλες συναντήσεις και άλλες συζητήσεις και σημείωσε ότι «μοιραζόμαστε με το Δήμο την ίδια αγωνία και για τους ανθρώπους που έρχονται στη Λέσβο αλλά και για τους κατοίκους της Μυτιλήνης».

«Έχουμε μάθει ότι μπορούμε να συζητάμε είτε έντονα είτε ήρεμα και να βρίσκουμε λύσεις» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Γαληνός, ο οποίος επανέλαβε πως η κατάσταση στο νησί δεν είναι καλή. «Ο Δήμος αυτήν την κατάσταση την έχει μεταφέρει επανειλημμένα στην κυβέρνηση τα είπα και σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε μέχρι να βρεθεί λύση» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο τεταμένο κλίμα που επικράτησε κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Λέσβου είπε: «Υπάρχει ένταση το τελευταίο διάστημα στο νησί, ανάλογα έντονη ήταν και η συνάντησή μου με τον κ. Μουζάλα».

Ο κ. Μουζάλας το πρωί επισκέφθηκε τους καταυλισμούς της Μόριας και του καρά Τεπέ καθώς και το πλοίο «Λέσβος» στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στη συνέχει μετέβη στο Επιμελητήριο Λέσβου για συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων του νησιού που συγκροτούν το Συντονιστικό των φορέων που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στη Λέσβο.

Πριν αναχωρήσει για την Αθήνα ο κ. Μουζάλας αναμένεται να συναντηθεί μ τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις...

Συνάντηση Μητσοτάκη τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία αγροτών

Με 15 αγρότες αναμένεται να συναντηθεί την Δευτέρα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο...

Ορίστηκαν οι αγρότες που θα πάνε στο Μαξίμου – Πόσα άτομα θα συναντηθούν με τον Κ. Μητσοτάκη

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα στο συνεδριακό κέντρο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης οι...

Την Τρίτη στο Μαξίμου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει το ραντεβού του Κ. Μητσοτάκη με τους αγρότες

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου θα...