Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Αυτή είναι η κοινή σαλάτα που αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο!!!

Ποια κοινή σαλάτα. Αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο;

Η πολίτικη!

Τα μυστικά της δύναμης της πολίτικης σαλάτας:

Χαρακτηριστικό των βρασμένων (“πεθαμένων” από συστατικά) καρότων, είναι ότι ανεβάζουν το ζάχαρο. Έτσι πολλοί διαβητικοί εκπαιδεύτηκαν να στερούνται ολοκληρωτικά αυτό το διατροφικό θησαυρό. Πράγμα όμως άδικο και πολύ λάθος, γιατί τα καρότα σε συνδυασμό με το λάχανο όχι μόνο δεν ανεβάζουν το ζάχαρο, αλλά το ρυθμίζουν! Χώρια που αυτά τα δυό μαζί ξεκουράζουν το συκώτι. Έτσι η πολίτικη σαλάτα γίνεται φάρμακο για όσους πάσχουν!

Το λάχανο έχει πολλές και θαυμαστές ιδιότητες για τις οποίες δεν είναι και τόσο γνωστό πράγμα που το υποβιβάζει στη συνείδηση μας. Όλα του τα ευεργετήματα, μπορούμε να τα απολαύσουμε όμως, μόνο αν το φάμε ωμό. Βρασμένο χάνει τη δύναμη του. Γι αυτό προτιμήστε το ωμό σε σαλάτα.

Η δύναμη του καρότου δεν αλλοιώνεται με το βράσιμο, αρκεί να «κρατάει λίγο» μετά το βράσιμο. Να μην είναι δηλαδή λιωμένο.

Επειδή το λάχανο πρήζει τις γυναίκες, πολλές φορές θεωρούν ότι κάνει κατακράτηση υγρών και το αποφεύγουν. Στη πραγματικότητα όμως αυτό είναι σφάλμα. Το λάχανο έχει την εξής περίεργη ιδιότητα: τις πρώτες 2 ημέρες σε πρήζει και μετά αποβάλει όλα τα περιττά υγρά ενώ καθαρίζει τον οργανισμό.

Μπορείτε να συνδυάσετε τη σαλάτα σας με κόκους καυτερής πιπεριάς (μπούκοβο) αν δεν έχετε υπέρταση, ώστε να κάψετε τα λίπη (η καυτερή πιπεριά είναι λιποδυαλιτική) να προσθέσεστε κουρκουμά που είναι επίσης αντικαρκινικός και αντιδιαβητικός (ή κάρυ γιατί περιέχει κουρκουμίνη). μαύρο πιπέρι σε σκόνη ή κόκκους (γιατί ενεργοποιεί το πάγκρεας) να βάλετε μυρωδικά και αρώματα της επιλογής σας απογειώνοντας την γεύση και τη θεραπευτική της δύναμη!

Τι περιέχει το λάχανο;

Το λάχανο περιέχει σουλφοραφάνη, μια φυτοχημική ουσία για την οποία οι μελέτες δείχνουν ότι προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες και για την εμφάνιση καρκίνου. Άλλες ουσίες που βρίσκονται σε αφθονία στο λάχανο είναι οι ινδόλες. Οι ινδόλες βοηθούν και «συμμετέχουν» στις διάφορες μεταβολικές διεργασίες και με αυτό το τρόπο βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.Το λάχανο επίσης, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμινών όπως η C και η Κ .

Η τελευταία, είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος, ενώ μέσα στο λάχανο, θα βρούμε και άφθονες φυτικές ίνες καθώς και βιταμίνη Β6.

Περιέχει επίσης και φυλλικό οξύ το οποίο συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, μαγγάνιο, καθώς και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα οποία έχουν αποδοθεί διάφορες ιδιότητες, όπως της καλής λειτουργίας της καρδιάς αλλά και αντι-υπερτασικές.

Τι περιέχει το καρότο;

Αποτελεί θαυμάσια δυναμωτική αγωγή για όσους αισθάνονται αδύναμοι και καταβεβλημένοι, υποφέρουν από στρες και αναρρώνουν από ασθένεια.

Προφυλάσσει τις αρτηρίες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης καταπολεμά τις μολύνσεις. Η συστηματική κατανάλωση ενός καρότου την ημέρα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες αλλά ρίχνει και στο μισό τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα ακόμη και σε συστηματικούς καπνιστές.

Σε πολλές επιστημονικές έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι το καρότο σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Ιδαίτερη δραστικότητα και αποτελεσματικότητα δείχνει στους καρκίνους των πνευμόνων και του παγκρέατος οι οποίοι οφείλονται στο κάπνισμα.

Ελαττώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων των ματιών όπως καταρράκτη και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Δημιουργεί ωραία καθαρή και φωτεινή επιδερμίδα ενώ καταπολεμά την ακμή. Είναι φωτοπροστατευτικό. Μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος. Ρυθμίζει τη λειτουργικότητα των εντέρων ενώ καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια. Απαλλάσσει από την κατακράτηση υγρών και σε συνδυασμό με το λάχανο αδυνατίζει. Ενισχύει τη υγεία όσων πάσχουν από αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδας. Προστατεύει κι ενυχύει καρδιά και το κυκλοφορικό.

Τι περιέχει το σέλινο;

Το σέλινο καταπολεμά την νεφρολιθίαση, βοηθά στην ανακούφιση από τις φλεγμονώδεις παθήσεις της ουροδόχου κύστης, καθώς και στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Βελτιώνει τη δραστηριότητα του ήπατος και των νεφρών, ενώ ενισχύει τη σεξουαλική λειτουργία. Λίγο σέλινο αυξάνει την ενέργεια, βελτιώνει την όρεξη, έχει διουρητική και καθαρτική επίδραση. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σέλινου, υποβοηθούν στην επούλωση πληγών, και συμβάλουν στην προσπάθεια για αδυνάτισμα. Προλαμβάνουν την αθηροσκλήρωση και ομαλοποιούν τον μεταβολισμό.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι φράουλες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα μελέτη

Η καθημερινή κατανάλωση φράουλας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και κατάθλιψης σε υπέρβαρους μεσήλικες με αυτοαναφερόμενη ήπια γνωστική έκπτωση, σύμφωνα με νέα μελέτη. «Η άνοια...

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας ροφήματα; – Εσείς το γνωρίζατε;

Θέλετε να μάθετε ποιο ρόφημα έχει τις λιγότερες θερμίδες; Για αυτό είμαστε εμείς εδώ! Ο καφές είτε ελληνικός, είτε στιγμιαίος ή εσπρέσο δεν έχει θερμίδες,...
Διατροφή, συστατικά, τριγλυκερίδια,

Τα συστατικά της διατροφής που “ευθύνονται” για τα τριγλυκερίδια

Τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, σακχαρώδη διαβήτη και λιπώδους διήθησης του ήπατος. Σε τι μπορεί...

Κάνει θαύματα: Μ’ ένα μόνο κουταλάκι την ημέρα από αυτό το μπαχαρικό, θα χάσετε...

Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη όπως και το τοπικό λίπος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ιρανικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο Shahid...

Οι 10 καλύτερες τροφές που βοηθούν τον οργανισμό στην αποτοξίνωση

Ψάχνετε μερικούς απλούς και φυσικούς τρόπους αποτοξίνωσης; Εδώ είναι 10 καλύτερες τροφές που απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα σας: 1. Λεμόνια Πέραν του ότι είναι γεμάτα...

Τα top-5 οφέλη υγείας που έχουν οι μελιτζάνες

Μαζί με τις ντομάτες, τις πατάτες και τις πιπεριές, οι μελιτζάνες (Solanum melongena) ανήκουν στην οικογένεια των φυτών νυχτολούλουδου (Solanaceae). Μάλιστα, οι μελιτζάνες μεγαλώνουν με τρόπο παρόμοιο...

Τριγωνέλλα: Το βότανο που “χτυπάει” διαβήτη, χοληστερόλη και αυξάνει… το στήθος!

Είναι το όνειρο κάθε γυναίκας να βρει μια φυσική λύση που θα κάνει το στήθος της να φαίνεται μεγαλύτερο και την μέση της πιο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νέο ελπιδοφόρο φάρμακο για τον καρκίνο – Εξουδετέρωσε όλους τους συμπαγείς όγκους

Επιστήμονες του «City of Hope», ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς έρευνας και θεραπείας του...

Ο χυμός που νικάει τον καρκίνο σε 42 ημέρες! Θεράπευσε πάνω από 45.000 ανθρώπους από καρκίνο και άλλες ανίατες ασθένειες

Αυστριακός υπήκοος, Rudolf Brojs, έψαξε όλη του τη ζωή για την καλύτερη εναλλακτική θεραπεία...

Καταπολεμά τον καρκίνο, τη χοληστερίνη και βελτιώνει τη μνήμη – O “βασιλιάς των φρούτων”

Πρόκειται για ένα από τα πιο χρήσιμα φρούτα για την υγεία μας. Ακούγοντας τη λέξη...

Πόσο κοντά είμαστε στο εμβόλιο για τον καρκίνο – Τι λένε οι ιδρυτές της ΒiοΝΤech

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ανοίγει τον δρόμο για ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου,...