Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Αυτό είναι το 6χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον Τύρναβο – Τρεις συλλήψεις

Στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του μικρού κοριτσιού που υπολογίζεται ότι είναι περίπου 6 ετών έδωσε η Αστυνομία, για την υπόθεση απαγωγής από τους βιολογικούς γονείς του μετά από έρευνα στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο.

Τρία άτομα έχουν συλληφθεί στον Τύρναβο, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, της υπόθαλψης εγκληματία, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της κλοπής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κοριτσάκι, το φωνάζουν με το όνομα “Νικολέτα” ή “ΤΑΤΟ” και είναι άγνωστα τα υπόλοιπα στοιχεία του. Βρέθηκε να μένει στον Τύρναβο με δυο από τους παραπάνω συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι οι βιολογικοί γονείς της.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 2 μηνών, αποσκοπεί στη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας της ανήλικης και των βιολογικών γονέων της καθώς και στον εντοπισμό αυτών ή άλλων πλησιέστερων συγγενών της.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683157, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

ΕΙΧΕ προηγηθεί δημοσίευμα…

Λάρισα: Νέα υπόθεση «μικρής Μαρίας» εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Ένα κορίτσι, ηλικίας 5 – 6 ετών που κατά την ΕΛ.ΑΣ. έχει απαχθεί από τους βιολογικούς γονείς του, εντόπισαν χθες Δευτέρα μετά από έρευνα στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», το μικρό κορίτσι έχει ήδη απομακρυνθεί από τον οικισμό με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τους φερόμενους ως γονείς, έναν 42χρονο Ρομά και τη 41χρονη γυναίκα του. Με τη χθεσινή υπόθεση να έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την υπόθεση της «μικρής Μαρίας» που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν, τον Οκτώβριο του 2013, βρέθηκε σε οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Μαζί με τους δύο φερόμενους ως γονείς, συνελήφθη χθες και ένας ακόμη 45χρονος Ρομά τον οποίο αναζητούσαν οι διωκτικές αρχές με αφορμή εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος του για διακίνηση ναρκωτικών.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνα χθες το πρωί στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο, όπου και βρήκαν το ανήλικο κορίτσι να φιλοξενείται από το ανδρόγυνο των συλληφθέντων. Μαζί του φιλοξενούνταν επίσης και ο 45χρονος ο οποίος, καθώς αναζητούνταν από τις διωκτικές αρχές, τράπηκε σε φυγή για να συλληφθεί τελικά χθες το μεσημέρι, μέσα στον οικισμό.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως το ανήλικο κοριτσάκι έχει απαχθεί πριν μερικούς μήνες από τους βιολογικούς του γονείς. Πράξη που ωστόσο δεν έχει καταγγελθεί στην ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστά ακόμη τα στοιχεία των βιολογικών γονέων.

Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», φαίνεται πως δεν έδωσαν πειστικές εξηγήσεις για την ταυτότητα του παιδιού – πέφτοντας σε αντιφάσεις – και έτσι αστυνομικοί προχώρησαν χθες στη λήψη γενετικού υλικού, τόσο από τον 42χρονο και την 41χρονη γυναίκα του αλλά και από το ανήλικο κορίτσι.

Έτσι αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί ή όχι η συμβατότητα, μεταξύ των φερόμενων ως γονέων και του παιδιού.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ανήλικο κορίτσι παραπέμφθηκε χθες σε νοσηλευτικό ίδρυμα για ιατρικές εξετάσεις ενώ από τις αρμόδιες αρχές, τα επόμενα 24ωρα θα αναζητηθεί δομή για τη φιλοξενία του παιδιού.

Παρεμπιπτόντως να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών όπως και το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε το πρωί, ο τρίτος συλληφθείς.

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2013, μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι ενός 39χρονου και μιας 40χρονης στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μαζί τους διέμενε ένα τετράχρονο κορίτσι. Η υπόθεση της μικρής Μαρίας είχε συγκλονίσει τότε το πανελλήνιο καθώς, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, οι δύο συλληφθέντες δεν ήταν οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού που φιλοξενήθηκε στη συνέχεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η ίδια υπόθεση είχε αναδείξει τέλος θέματα που αφορούσαν στη λειτουργία διαφόρων Υπηρεσιών, αφού οι συλληφθέντες διέθεταν ληξιαρχική πράξη γέννησης, δελτία αστυνομικής ταυτότητας με διαφορετικά στοιχεία, οικογενειακές μερίδες σε διάφορους δήμους, ΑΦΜ με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού κ.λπ.

 

Πηγή:  Eleutheria.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες και για βεγγαλικά

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα...

Πάτρα: Σε 43 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων στην πόλη

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Αστυνομία στην Πάτρα και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί...

Παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν τα 49 άτομα που συνελήφθησαν κατά...

Έλεγχοι σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας – Συνελήφθησαν 11 γυναίκες

Ειδικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες (1-3-2024), στο κέντρο της Αθήνας από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης...