Αύξηση της παραγωγής σιτηρών κατά 30% σχεδιάζει η Ρωσία

12

Η Ρωσία ενδέχεται τα προσεχή χρόνια να αυξήσει την παραγωγή σιτηρών κατά 30%, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, παρουσιάζοντας στην Ιταλία τις επενδυτικές δυνατότητες που έχει η Ρωσική Ομοσπονδία.

«Πέρυσι είχαμε σοδειά ρεκόρ σε σιτηρά, η οποία έφθασε τους 120 εκατομμύρια τόνους, με αποτέλεσμα να καταστούμε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιτηρών παγκοσμίως» δήλωσε ο Ντβόρκοβιτς επισημαίνοντας ότι τέτοιους δείκτες είχαμε να πετύχουμε από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης».

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αναφερόμενος στις προοπτικές που υπάρχουν στον τομέα της παραγωγής σιτηρών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παραγωγή σιτηρών μπορεί να αυξηθεί κατά 30% τα προσεχή χρόνια.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 Νοεμβρίου

Το 2016 η παραγωγή σιτηρών έφθασε τα 120,67 εκατομμύρια τόνους, ενώ η παραγωγή σταριού ανήλθε σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας) Rostat) στα 73,29 εκατομμύρια τόνους.

Το 2015 η Ρωσία παρήγαγε 104,8 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφηκε το 2008 με παραγωγή 108,1 εκατομμυρίων τόνων. Ωστόσο επί Σοβιετικής Ένωσης η σοδειά από εδάφη της σημερινής Ρωσίας υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη , καθώς ενδεικτικά το 1978 είχε φθάσει τα 127,8 εκατομμύρια τόνους.