Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Αγία Παρασκευή: Η ποιότητα στη γεύση και στη διασκέδαση

Ποιος είπε ότι το καλό υπάρχει μόνο στο κέντρο της Αθήνας;

Ίσα- ίσα, που όλο και περισσότερο βρίσκει κανείς καλό, ποιοτικό και οικονομικό φαγητό και διασκέδαση στα προάστια.

Η Αγία Παρασκευή είναι ένα από αυτά. Φημίζεται για την  πλατεία της και για τον κόσμο που συγκεντρώνει.

Άπλα και δροσιά τώρα το καλοκαίρι, τραπεζάκια έξω σε μια υπαίθρια σύναξη που έχει από όλα.

Το μυστικό για να περάσεις καλά δεν είναι να έχεις πολλά χρήματα, αλλά να ξέρεις πού να πας και τι να ζητήσεις.

Μπορείς να βρεις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις στο «Τσι- τσι» ή μοναδικές γαλλικές νοστιμιές στο bon appétit . Μπορείς να γλυκαθείς στο «Ζύμη και ζάχαρη»  –στο οποίο αξίζει και η επίσκεψη για πρωινό καφέ και λιχουδιές, μιας και είναι ένας από τους πιο καλούς φούρνους της Αττικής- και μετά να απολαύσεις το ποτό σου στο “libre”.  Και αν θες να ξεφύγεις κι εκτός των τειχών, δεν έχεις παρά να δώσεις ραντεβού με τους ιδιοκτήτες του «libre» στην Αντίπαρο για να πιείς το ποτό σου και στον «Τζίτζικα», ένα από τα πιο in στέκια του νησιού

Στην Αγία Παρασκευή μπορεί να πάει κανείς με αυτοκίνητο, ή με λεωφορείο. Το metro αν και έχει στάση που ονομάζεται «Αγία Παρασκευή» βρίσκεται στα σύνορα με το Χαλάνδρι, μετά από μια λάθος απόφαση της τότε Δημοτικής Αρχής. Αλλά με πεζοπορία 5  λεπτών φθάνει κανείς στην πλατεία ή το αντίθετο, και θα το διασκεδάσετε…

Η περιοχή πάντως έχει αναβαθμισθεί και η δημοτική αρχή μάλλον θα πρέπει να εξετάζει το ενδεχόμενο υπόγειου γκαράζ, κάτω από την πλατεία, έργο που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και αξία στην περιοχή. Γιατί σήμερα αν η περιοχή έχει αναβαθμισθεί, το έχει πετύχει μόνο χάρη στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει.

Κάποτε την Αγία Παρασκευή την ξέραμε όλοι λόγω του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Σήμερα τη μαθαίνουμε λόγω των γεύσεων, της ποιότητας, της ποικιλίας και της καλής διασκέδασης.

Ακολουθείστε μας στη βόλτα μας και θα καταλάβετε τι εννοούμε:


«Τσι – Τσι» παραδοσιακές και μοντέρνες γεύσεις

tsi-tsi-6-proper

Ναι, καλά πήγε το μυαλό σας στην κρεατοφαγία. Εδώ όμως τα πράγματα ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Μιλάμε για συνδυασμό του μοντέρνου με το παραδοσιακό.
Το εστιατόριο Τσι Τσι έχει 3 καταστήματα σε όλη την Αττική. Στη Γλυφάδα στην οδό Μεταξά 50, στην Αγία Παρασκευή στην οδό Αγ. Ιωάννου 42 και στην Κηφισιά στην οδό Ιλισίων 25 και είναι κάθε μέρα δίπλα σας από το πρωί έως αργά το βράδυ.

tsi-tsi-3-properΣτο Τσι Τσι θα ανακαλύψετε τις παραδοσιακές – γνήσιες γεύσεις από καλαμάκια, πίτες τυλιχτές, αλάδωτες, μερίδες, στα κάρβουνα, κρύα – ζεστά πιάτα, σαλάτες κλπ.

tsi-tsi-5-properΣτο Τσι Τσι η ποιότητα των υλικών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Όλα τα προϊόντα μας είναι φρέσκα, τα κρέατα είναι νωπά, η φέτα είναι ΠΟΠ, οι σαλάτες φρεσκοκομμένες και οι πατάτες κομμένες στο χέρι, ενώ το λάδι που χρησιμοποιούμε στις σαλάτες είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Είναι ένας χώρος φιλόξενος, μοντέρνος και καλαίσθητος που μπορείτε να έρθετε να απολαύσετε το φαγητό και να χαλαρώσετε.

tsi-tsi-8-properΜπορεί, επίσης κανείς να παραγγείλει ό,τι φανταστεί από τον ατέλειωτο κατάλογο των εδεσμάτων  και φυσικά κότσι την Παρασκευή. Γευστικότατα το σουτζούκι με αυγά και τηγανιτές πατάτες ροδέλες, η μεσογειακή σαλάτα και η τυροκαυτερή, τα μανιτάρια πλευρώτους, ψητά λαχανικά, λουκάνικο, γύρος χοιρινός, γύρος κοτόπουλο, σαγανάκι φέτα…

Κλείνοντας θα γευτείτε γλυκό χαλβά, παγωτό, εκμεκ κανταΐφι και για τη χώνεψη πιείτε είτε ένα Limoncello είτε, αν θέλετε κάτι πιο παραδοσιακό κι ελληνικό, απολαύστε μια μαστίχα Χίου που κάνει καλό στο στομάχι.

Για να βρείτε το Τσι Τσι και στο Facebook πατήστε εδώ!


«A TABLE BON APPETIT» απαράμιλλες γαλλικές γεύσεις

a-table-bon-appetite-2

Η επιχείρηση « a table bon appétit » δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2015 στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής και είναι το αποτέλεσμα ενός brain storming τεσσάρων διαφορετικών ατόμων με ξεχωριστές διαδρομές στη ζωή και ποικίλες εμπειρίες που όμως ενώθηκαν και έφτιαξαν αυτή την μικρή γευστική γαλλική «γωνιά».

a-table-bon-appetite-3Μέσα από αυτό το εξειδικευμένο παντοπωλείο που έχει ως σκοπό να προσφέρει καθημερινά στα τραπέζια όλου του κόσμου ένα άρωμα Γαλλίας παρουσιάζουμε γεύσεις μοναδικές , γεύσεις που γεμίζουν τον ουρανίσκο έκπληξη και χαρά και τον προτρέπουν να δοκιμάσει την πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων που διαθέτουμε και να την συνοδεύσουν με ένα κρασί από την μεγάλη γκάμα ετικετών που βρίσκεται στα ράφια του καταστήματος.

Εκεί εξάλλου στηρίζεται και η επιτυχία της επιχείρησης η οποία φροντίζει καθημερινά για την άριστη ποιότητα των φρέσκων γαλλικών προϊόντων με μοναδικό στόχο να γνωρίσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι τις απαράμιλλες γαλλικές γεύσεις και να τις συμπεριλάβουν στο τραπέζι τους.

a-table-bon-appetite-6Βάσει του ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανές οικονομικό πρόβλημα το οποίο έχει αγγίξει όλες τις περιοχές και κατά συνέπεια την Αγ. Παρασκευή, η επιχείρησή μας δεν θα μπορούσε παρά να προσαρμοστεί σ αυτά τα δεδομένα,  προσφέροντας γευστική ψυχαγωγία πολύ καλού επιπέδου σε προσιτές για την εποχή τιμές επιθυμώντας με αυτόν τον τόπο την στήριξη των καταναλωτών της Αγ. Παρασκευής αλλά και των ευρύτερων περιοχών.

Για αυτό το λόγο σας προσκαλούμε στο μεγάλο event εορτασμού ενός έτους λειτουργίας το οποίο θα λάβει χώρα τον μήνα Ιούνιο, στο κατάστημά μας, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μας γνωρίσετε από κοντά και να δοκιμάσετε μοναδικά γευστικά γαλλικά προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες σας περιμένουμε στην  σελίδα μας στο facebook bonappétit” και φυσικά στο κατάστημά μας ΕΛΒΕΤΙΑΣ 19, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.


ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ένα όνειρο που… τρώγεται

zymi-kai-zaxari-4

“Ψωμί, λάδι και ζάχαρη από το χέρι της γιαγιάς μας…..

Μυρωδιές, μνήμες, γέλια και όνειρα….

Ένα όνειρο είναι και το ζύμη και ζάχαρη”

zymi-kai-zaxari-3

Με μεράκι για ποιότητα πριν 2 χρόνια το όνειρο της Γιούλης Γεωργοπούλου και του Βλαδίμηρου  Αποστόλου πήρε μορφή . Στην περιοχή της Αγία Παρασκευής, που ζουν με την οικογένειά τους δημιούργησαν έναν από τους πιο καλούς φούρνους της Αττικής τηρώντας την υπόσχεσή τους να παρέχουν καθημερινά ποιότητα, φρεσκάδα σε συνδυασμό με καλές τιμές και με νοστιμιές που μένουν στην μνήμη.

zymi-kai-zaxari-2

Πρόκειται για ένα μαγαζί από εκείνα που θα θέλαμε να έχουμε όλοι γιατί μας παραπέμπει σε όσα ζήσαμε ή θέλαμε να ζήσουμε μικροί… Όλες οι γεύσεις και οι μυρωδιές ξεπηδούν μέσα από το «Ζύμη και Ζάχαρη» και γεμίζουν μνήμες αλλά και απόλαυση όποιον έχει την τύχη να γευτεί τα προϊόντα του. Μπισκότα κάθε είδους, κριτσίνια με δεκάδες γεύσεις, μακαρονόπιτες, κοτόπιτες και κάθε είδους πίτα για εκείνους που ξέρουν από γεύσεις. Εκείνο όμως που δεν περνά απαρατήρητο, ούτε από τους περαστικούς, είναι το εξαιρετικό, μοναδικό θα λέγαμε, χειροποίητο ψωμί, που μας παραπέμπει σε μια εποχή που όλα ήταν αγνά, όπως αγνά είναι και όλα τα προϊόντα του «Ζύμη και Ζάχαρη»

Η Γιούλη και ο Βλαδίμηρος, έβαλαν έναν στόχο και τον πέτυχαν με το παραπάνω στην Αγία Παρασκευή. Ανήσυχα πνεύματα και δημιουργικοί και οι δυο τους, έχουν θέσει έναν ακόμη στόχο: Το επόμενο κατάστημά τους να βλέπει……. την ανατολή του ηλίου μέσα από την γαλήνη του γαλάζιου της θάλασσας!!!

Είναι τόσο μεγάλο το μεράκι και η τέχνη τους σε αυτό που κάνουν που είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουν και αυτό το στόχο τους!

Μπορείτε να απολαύσετε τις καθημερινές τους δημιουργίες στην Αγίου Ιωάννου 37, Αγία Παρασκευή καθώς να τους γνωρίσετε από το facebook στο “ζύμη & ζάχαρη”

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ : Γιούλη Γεωργοπούλου

Βλαδίμηρος Αποστόλου

 


 ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ «LIBRE» για να νιώσεις… ελεύθερος!

libre-cafe-bar-1-properΤο καφέ- μπαρ “libre”  ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και προσφέρει γούστο και ποιότητα. Είναι ένα καφέ- μπαρ με άποψη και προσωπικότητα. «Ψυχή» του  «Libre” είναι ο Βασίλης Σταματελάκης ο οποίος μας λέει:

« Την επαγγελματική μου δραστηριότητα στην Αγία Παρασκευή την ξεκίνησα τον Απρίλιο του 2014 όταν μπήκα ομόρρυθμος διαχειριστής στο καφέ – μπαρ «LIBRE» που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία της Αγίου Ιωάννου. Πριν δύο μήνες ο χώρος ανακαινίστηκε και είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε και να σας φροντίσουμε στο νέο μας ανανεωμένο περιβάλλον!

libre-cafe-bar-2-properΤο μυστικό της επιτυχίας κρύβεται πρωταρχικά στην αγάπη για αυτό που κάνεις, την εμπειρία που πρέπει να έχεις όταν αποφασίσεις να το κάνεις, τη διορατικότητα, και τις έξυπνες, καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες που θα μπορούν να αναδείξουν τον χώρο και την δουλειά σου. Όλα τα παραπάνω φυσικά αποδίδουν όταν η επαγγελματική σου δραστηριότητα πλαισιώνεται από μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται μαζί σου το πάθος σου για δημιουργία και την όρεξή σου για δουλειά.

Πρωταρχικό επαγγελματικό μου μέλημα είναι να διατηρήσω και να εξελίξω τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις μου χωρίς να συμβιβάσω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων μου, σεβόμενος τις ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών μου μέσα στη γενικότερη δύσκολη οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκυρία που διανύει η χώρα μας.  Μελλοντικά, φιλοδοξώ και ευελπιστώ να επεκταθώ στον χώρο του φαγητού ξεκινώντας πιλοτικά από το νησί της Αντιπάρου.

Στην Αγία Παρασκευή πρέπει να αντιμετωπιστούν μια σειρά από προβλήματα προκειμένου να αναδειχθεί η περιοχή και να ανακτήσει κάποια από την αίγλη του παρελθόντος. Αρχικά θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων καθώς η εύρεση ενός τέτοιου χώρου για όσους κινούνται στη περιοχή με αυτοκίνητο είναι καθημερινό πρόβλημα και ίσως αποτρέπει και κάποιους από το να την επισκεφθούν. Δευτερευόντως, απαιτείται η δημιουργία εμπορικών ζωνών αναλογικά με την επαγγελματική δραστηριότητα των καταστημάτων (εμπορικά καταστήματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πολυκαταστήματα κ.τλ).

https://www.facebook.com/librecafebar/?fref=ts

libre-3-proper

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 7-2-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 21/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 21/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2743), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 16/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 16/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2741), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Η κόκκινη κλωστή στο χέρι μπορεί να μας προστατέψει από πολλά πράγματα

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε κάποια πράγματα τα οποία, ίσως, δεν γνωρίζατε για την κόκκινη κλωστή. Προλήψεις; Δεισιδαιμονίες; Πάντως δεν τα λες...

Δέκα σκληρές αλήθειες για τη ζωή

Πρώτη σκληρή αλήθεια ζωής: Αν νομίζεις ότι η ζωή σου έχει τελματώσει, το λάθος είναι δικό σου! Με άλλα λόγια, σου λείπει η δύναμη να πεις:...
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 9-4-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 11/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, τηνΠεμπτη 11/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2739), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-8-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 9/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 9/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2738), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 12-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 7/4/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 7/4/2024 (αριθμός κλήρωσης 2737), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δραματικές ώρες στην Πάρνηθα: Δίπλα στα σπίτια η φωτιά στην Αγία Παρασκευή – Ήχησε το 112

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρνηθα όπου απειλούνται σπίτια στον...

Κορωνοϊός: Πού οφείλεται η απώλεια όσφρησης και γεύσης

Πολλοί από τους ανθρώπους με COVID-19 εμφανίζουν απώλεια ή μείωση όσφρησης ή γεύσης. Πράγματι,...

Αγία Παρασκευή: Κρεμασμένη στο κελί της βρέθηκε η 35χρονη πατροκτόνος

Ο τραγικός επίλογος της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αγία...

Αγία Παρασκευή: Σκότωσε τον πατέρα της και επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Μια οικογενειακή τραγωδία έλαβε χώρα στην οδό Αμαρυλλίδος στην Αγία Παρασκευή όπου σύμφωνα με...