Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Ανακοίνωσε Κουλιμπαλί, Εμποκού και Σαμπά ο Παναθηναϊκός

Στον Παναθηναϊκό ανήκουν και επίσημα ο Ουσμάν Κουλιμπαλί, ο Πολ Ζοσέ Εμποκού και Κρίστοφερ Σαμπά, με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν την απόκτησής τους.

Την ίδια ώρα, σε αναζήτηση ομάδας βρίσκεται ο Βίκτορας Κλωναρίδης, καθώς αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση του Κουλιμπαλί

«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο αμυντικός από το Μάλι υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και τον καλωσορίζουμε στην «πράσινη» οικογένεια μας.

Ο Κουλιμπαλί γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1989 στο Παρίσι. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημία της Μαντ, απ’ όπου το καλοκαίρι του 2008 μετακόμισε στην Γκινγκάμπ. Έχοντας μόνο δυο συμμετοχές, την επόμενη χρονιά πήγε στην Μπρεστ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για μια πενταετία, κάνοντας 71 εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι του 2014, ο 27χρονος -πλέον- αμυντικός ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πλατανιά, με τον οποίο αγωνίστηκε σε 50 ματς, σημειώνοντας και τέσσερα τέρματα.

Ο Κουλιμπαλί είναι 18 φορές διεθνής με την Εθνική του Μάλι, κάνοντας την πρώτη του συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του το 2011».

Στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Παναθηναϊκού ο Αφρικανός υποστήριξε: «Σίγουρα το ότι υπέγραψα στον Παναθηναϊκό είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου και την πρόοδο μου σαν ποδοσφαιριστή! Αυτό που είναι πολύ σημαντικό για εμένα και έχω σαν στόχο είναι να πηγαίνω κάθε χρόνο και καλύτερα, να βελτιώνομαι και να εξελίσσω το παιχνίδι μου… Είμαι, λοιπόν, πολύ χαρούμενος που όλα πήγαν καλά, γιατί εδώ υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πραγματοποιήσω τους στόχους μου».

Συνέχισε λέγοντας: «Κατ’ αρχήν, γνωρίζω ότι όλοι περιμένουν πράγματα από εμένα, όχι μόνο γιατί είμαι μια μεταγραφή, αλλά και επειδή ήρθα σε ένα πολύ μεγάλο Σύλλογο, ο οποίος είναι μάλιστα ήδη στους ομίλους του Europa League… Αυτό που προσδοκώ είναι να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία, τόσο της ομάδας όσο και η δική μου, για να ωφεληθούμε όλοι και να προσφέρουμε χαρά στους οπαδούς μας που ξέρω ότι είναι πάντα “θερμοί” και στο πλευρό μας. Να ξέρετε πως παρακολούθησα από την αρχή όλες τις μεταγραφές που έκανε ο Παναθηναϊκός και μάλιστα αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για να έρθω. Θεωρώ ότι έχει φτιαχτεί μια αρκετά καλή ομάδα, δυνατή, με πολλές προοπτικές. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά πιστεύω πως ήρθε η ώρα να πάρω πολλούς τίτλους με τον Παναθηναϊκό!».

Η ανακοίνωση για Εμποκού

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την, υπό μορφή δανεισμού από την Κιέβο Βερόνα, ένταξη του Πολ Ζοσέ Εμποκού στο ρόστερ της ομάδας μας και τον καλωσορίζει στην «οικογένεια» του «τριφυλλιού».

Ο Κογκολέζος μεσοεπιθετικός γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1992 στην Κινσάσα, αλλά η οικογένειά του μετανάστευσε στο Βέλγιο, όταν ήταν ακόμα παιδί. «Ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Σταντάρ Λιέγης, όπου παρέμενε για τέσσερα χρόνια, ενώ το καλοκαίρι του 2008 αποκτήθηκε από την Τότεναμ.

Αφού πρώτα έπαιξε με τα «σπιρούνια» στο Πρωτάθλημα Ακαδημιών, ο Πολ Ζοσέ Εμποκού Εμπούνγκε -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στις 24 Απριλίου 2009.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2010 ήταν στην αποστολή της Τότεναμ για τον επαναληπτικό με την Μπόλτον, στο πλαίσιο του αγγλικού Κυπέλλου, ενώ στις 24 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους δόθηκε δανεικός για ένα μήνα στην Λέιτον Όριεντ. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο Εμποκού έκανε το ντεμπούτο του, παίζοντας ως αλλαγή στο ματς με την Γουόλσολ, ενώ σημείωσε το πρώτο του γκολ στις 7 Δεκεμβρίου, στη νίκη με 8-2 επί της Ντρόιλσντεν, για το Κύπελλο Αγγλίας.

Χάρη στις εντυπωσιακές του εμφανίσεις έπεισε τον προπονητή του, Ράσελ Σλέιντ να ανανεώσει τον δανεισμό του αρχικά μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2011 και κατόπιν ως το τέλος της σεζόν, με απολογισμό 27 αγώνες και τρία τέρματα.

Τον Ιούλιο του 2011 και χωρίς προηγουμένως να αγωνιστεί τελικά με την Τότεναμ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας επέστρεψε στο Βέλγιο, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σταντάρ Λιέγης.

Ο Εμποκού πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση για λογαριασμό της νυν αντιπάλου του Παναθηναϊκού στους ομίλους του EuropaLeague στις 6 Νοεμβρίου 2011, ερχόμενος από τον πάγκο στη νίκη με 2-1 επί της Κλαμπ Μπριζ. Ένα χρόνο αργότερα, σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Σταντάρ, στο 3-0 με τη Λιρς, ενώ συνολικά κατέγραψε 121 παιχνίδια και 28 γκολ στο ενεργητικό του.

Την 1η Φεβρουαρίου 2015 δόθηκε δανεικός στην Κάλιαρι, μέχρι το τέλος της σεζόν, για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, παίζοντας ως αλλαγή στο 61’, στην ήττα από τη Ρόμα με 2-1, μια εβδομάδα αργότερα, όπου μάλιστα σημείωσε και το γκολ της ομάδας του. Ολοκλήρωσε το πέρασμά του από τη Σαρδηνία με 16 συμμετοχές και τρία τέρματα.

Στις 13 Ιουλίου 2015 ο 24χρονος -σήμερα- άσος επέστρεψε στην Ιταλία ως δανεικός, αυτή την φορά για λογαριασμό της Κιέβο Βερόνα, με την οποία έπαιξε για πρώτη φορά στην πρεμιέρα της Σέριε Α και τη νίκη με 3-1 απέναντι στην Έμπολι. Συνολικά πραγματοποίησε 20 εμφανίσεις, ενώ στις 31 Μαρτίου 2016 υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την ιταλική ομάδα.

Ο Εμποκού υπήρξε μέλος όλων των «μικρών» εθνικών ομάδων του Βελγίου, μετρώντας συνολικά 61 ματς και 19 τέρματα. Όμως, στις 19 Φεβρουαρίου 2015 ανακοίνωσε την απόφασή του να αγωνιστεί για την εθνική του Κονγκό, με το οποίο σκόραρε στο ντεμπούτο του, στην «φιλική» ήττα με 2-1 από το Ιράκ, στις 28 Μαρτίου 2015.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Πολ Ζοσέ Εμποκού έκανε και τις καθιερωμένες δηλώσεις.

Ο Παναθηναϊκός είναι η τρίτη ομάδα της καριέρας σου που παραχωρείσαι δανεικός. Τι περιμένεις να κυλήσει διαφορετικά σε σχέση με τις δυο προηγούμενες φορές, προκειμένου να… τριτώσει το καλό;

«Νομίζω ότι είναι όλα όσα χρειάζομαι για να τα καταφέρω είναι εδώ, οπότε θα πρέπει απλά να είμαι ο… εαυτός μου. Πάντως, δεν έχω παράπονο από τους προηγούμενους δανεισμούς μου. Στην Κάλιαρι κύλησε καλά η συνεργασία μας, απλά η ομάδα υποβιβάστηκε κι έτσι έφυγα, για παράδειγμα…. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος Σύλλογος και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κι εγώ μέρος μιας τέτοιας ομάδας, χάρη στην ευκαιρία που μου πρόσφερε ο κόουτς Στραματσόνι».

Πέραν της παρουσίας του προπονητή και της προσωπικής επαφής σας, τι άλλο μέτρησε προκειμένου τελικά να αποφασίσεις να μετακομίσεις στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού;

«Καταρχήν, ξέρω ότι η ομάδα θέλει να κερδίσει το Πρωτάθλημα. Αυτό από μόνο του ήταν αρκετό (σ.σ. γέλια)… Βλέπεις, μιλάμε για έναν τίτλο που λείπει από την καριέρα μου. Στην Σταντάρ χάσαμε το Πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική και θέλω να “γευτώ” εδώ αυτή την επιτυχία! Επίσης, από όσα έμαθα, μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα και το κλίμα εδώ. Φυσικά, η παρουσία στους ομίλους του EuropaLeagueήταν ένας εξίσου σημαντικός λόγος».

Παρότι μικρός σε ηλικία, έχεις προλάβει να αγωνιστείς σε αρκετά διαφορετικά Πρωταθλήματα. Είναι η εμπειρία ένα από τα ατού σου, είναι η προσαρμοστικότητα; Γενικώς πως θα σκιαγραφούσες το αγωνιστικό σου προφίλ;

«Αυτή είναι ερώτηση για το… τμήμα σκάουτινγκ (σ.σ. γέλια)! Σοβαρά, τώρα, θεωρώ πως είμαι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει διάφορα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι. Γκολ, ασίστ, πίεση, τρεξίματα… Μου αρέσει να “ξεσηκώνω” τους φιλάθλους με τις ενέργειές μου, επίσης! Φυσικά, πάντα δουλεύω σκληρά για την ομάδα μου και προσπαθώ να βοηθάω όσο μπορώ. Όπως είπατε κι εσείς, έχω στην “πλάτη” μου αρκετά παιχνίδια παρότι νεαρός και ειδικά η παρουσία μου στην Σέριε Α θεωρώ πως με έχει βοηθήσει πολύ».

Το γκολ που πέτυχες πρόπερσι απέναντι στον Παναθηναϊκό, ως παίκτης της Σταντάρ Λιέγης, ήταν όμορφο ενώ… μνημονεύεται ακόμα και σήμερα, αφού κόστισε μια πρόκριση στους ομίλους του ChampionsLeague! Πως σκοπεύεις να “αποζημιώσεις” τον Σύλλογο;

«Είμαι σίγουρος ότι θα σκοράρω μερικά όμορφα γκολ με τον Παναθηναϊκό και θα κάνω τους οπαδούς μας να χαρούν ξανά, ξεχνώντας το… παρελθόν μας! Σίγουρα, η Ευρώπη είναι σημαντική υπόθεση για κάθε ομάδα και το ίδιο ισχύει και για τη δική μας. Βέβαια, στόχος μας είναι τα πάμε το ίδιο καλά σε όλες τις διοργανώσεις και να πανηγυρίσουμε όσες περισσότερες επιτυχίες γίνεται στο τέλος της σεζόν…».

Και κάτι τελευταίο. Οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης… ιντριγκάρουν, όπως καταλαβαίνεις! Εσύ πως αισθάνεσαι με την προοπτική να αντιμετωπίσεις την ομάδα στην οποία αναδείχτηκες, αλήθεια;

«Το Βέλγιο είναι το σπίτι μου. Εκεί μεγάλωσα, εκεί έπαιξα ποδόσφαιρο επαγγελματικά, θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν… Θα είναι κάτι σπέσιαλ για εμένα, αφού όλοι οι φίλοι μου και η οικογένεια μου θα είναι εκεί, ενώ διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και τον κόσμο. Όμως προσοχή: εγώ θα πάω στη Λιέγη για να κερδίσω!».

Η ανακοίνωση του Σαμπά

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Κρίστοφερ Σάμπα. Ο Κογκολέζος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι του 2017 και τον καλωσορίζουμε στην «οικογένεια» του «τριφυλλιού».

Ο Βεϊζενί Κρίστοφερ Σάμπα -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1984 στο Κρετέιγ της Γαλλίας. Είναι διεθνής με την Εθνική του Κογκό, από το 2004, μετρώντας 26 εμφανίσεις και ένα γκολ έκτοτε, ενώ φέρει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

Ο Σάμπα ξεκίνησε την καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο στην Σεντάν, αρχικά στην δεύτερη ομάδα -το 2002- κι έπειτα στην πρώτη. Μετά από τρεις μόλις εμφανίσεις εκεί, «μετακόμισε» στο Βερολίνο και τη Χέρτα, το καλοκαίρι του 2004.

Στην διάρκεια της τριετούς παρουσίας του στη γερμανική ομάδα, ο 32χρονος -σήμερα- στόπερ έκανε 28 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων έξι στο Κύπελλο UEFA και άλλων δύο στο Κύπελλο Intertoto.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2007, πήρε μεταγραφή για τη Μπλάκμπερν, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο για τρεισήμισι χρόνια, ενώ έκανε ντεμπούτο σε ένα ματς με αντίπαλο την Λούτον, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου του αγγλικού Κυπέλλου, αντικαθιστώντας τον Ράιαν Νέλσεν, στο 69ο λεπτό. Στην Πρέμιερ Λιγκ αγωνίστηκε για πρώτη φορά κόντρα στην Τσέλσι, στην ήττα με 3-0, στις 31 Ιανουαρίου του ίδιου έτους.

Ο Σάμπα πέτυχε το πρώτο του γκολ στην «μεγάλη» κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου στις 17 Μαρτίου 2007, στην εκτός έδρας ήττα της Μπλάκμπερν με 2-1 από την Γουέστ Χαμ, με κεφαλιά στο 47’.

Την επόμενη σεζόν, λογίζονταν ως βασικός και στις 22 Οκτωβρίου υπέγραψε καινούργιο συμβόλαιο -μέχρι το καλοκαίρι του 2012- για να ακολουθήσει νέα συμφωνία του με τα «ρόδα», το Νοέμβριο του 2009, πενταετούς διάρκειας. Την σεζόν 2010-11 πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας, στις 2 Φεβρουαρίου 2011 έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφερε η Μπλάκμπερν για τα επόμενα τεσσεράμισι χρόνια και στις 24 Φεβρουαρίου 2012 αποχώρησε με προορισμό την Ανζί, έχοντας συνολικά 161 συμμετοχές και 16 τέρματα με την αγγλική ομάδα.

Στη Ρωσία, ο Σάμπα υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, όμως έμεινε μόνο μια χρονιά, στην διάρκεια της οποίας έκανε 32 εμφανίσεις και πέτυχε τέσσερα γκολ. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, της οποίας τη φανέλα συμφώνησε να φορέσει στις 31 Ιανουαρίου 2013.
Ωστόσο, μετά από 10 παιχνίδια και έξι μόλις μήνες, με την ΚΠΡ να υποβιβάζεται, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού επέστρεψε στην Ανζί.

Αφού έπαιξε σε πέντε ματς, σκοράροντας μια φορά, μετακινήθηκε μαζί με άλλους δυο συμπαίκτες του στη Ντινάμο Μόσχας, στις 29 Αυγούστου 2013. Συνολικά, είχε 51 συμμετοχές και οκτώ τέρματα στα τρία χρόνια της παραμονής του στην ρωσική πρωτεύουσα.

Παρελθόν ο Κλωναρίδης
Σε αναζήτηση ομάδας βρίσκεται ο Βίκτορας Κλωναρίδης, καθώς από την Τετάρτη αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό. Εδώ και καιρό ήταν γνωστό ότι ο 24χρονος ακραίος επιθετικός δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του Αντρέα Στραματσόνι και αναζητούσε τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα επιστρέψει στο γαλλικό πρωτάθλημα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το όνομα της ομάδας που θα συνεχίσει κι αν αυτή θα συμμετέχει στην πρώτη ή στη δεύτερη κατηγορία.

Με την φανέλα του Παναθηναϊκού είχε 103 συμμετοχές και πέτυχε 23 τέρματα, ενώ μοίρασε και 16 ασίστ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 22/4/24

Ο τελικός του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν, η αναμέτρηση του Λαυρίου με το Μαρούσι και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα...

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ

Η πρόκριση στους τέσσερις του Conference League, έχει μπολιάσει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες, οι οποίοι κέρδισαν χωρίς να πιεστούν τον ΠΑΟΚ με 2-1...

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η ΑΕΚ

Στην κορυφή του βαθμολογικού παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας επί του Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ένωση...

Λαμία– Παναθηναϊκός 0-5 : Έκανε… βόλτα στη Φθιώτιδα

Με πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη και Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα με σκορ 5-0 της Λαμίας και παραμένει στους διεκδικητές του πρωταθλήματος Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε…...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 21/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής – Τι δείχνει η τηλεόραση Οι αγώνες των πλέι οφ της Super League, με κορυφαίο το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, o τελικός...

Ο Φέρτης για τον Δομάζο και τον Παναθηναϊκό

Ο μεγάλος Γιάννης Φέρτης δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για τον Παναθηναϊκό. Σε μια συνέντευξή του είχε πει: «Είχα µανία µε το γήπεδο, µε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Παναθηναϊκός: Σοβαρός τραυματισμός του Κουλιμπαλί

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού για τον Οσμάν Κουλιμπαλί που τραυματίστηκε...

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΣΚΑΡΑ ΜΑΜΑΝΤΟΥ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ: Πώς κυνήγησε το όνειρο, φτάνοντας με βάρκα στην Ιταλία

Ο μέσος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Πεσκάρα, άφηνε πριν δυο χρόνια το σπίτι του...