Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

“Άναψαν τα αίματα” κυβέρνησης-ΝΔ για το αεροδρόμιο της Πάρου

Σε μήνυμα του κατά τον αγιασμό του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το έργο είναι παράδειγμα και υπόδειγμα συνδυασμού πολιτικής βούλησης και συνεργασίας πολιτών, ενώ πρόσθεσε ότι το θα συνεισφέρει στο ελληνικό Δημόσιο, που πλήρωνε 4,2 εκατ. το χρόνο (ως άγονη γραμμή).

Την ίδια ώρα όμως συνεχίζεται η κόντρα με την ΝΔ, αφού λίγο πριν φτάσει ο πρωθυπουργός στην Πάρο το Μέγαρο Μαξίμου με non paper έκανε σφοδρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και σε μέσα ενημέρωσης με αφορμή το «ταξίδι των 54 στην Πάρο».

Τσίπρας: Το αεροδρόμιο δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση
Η Πάρος βρίσκεται στην καρδιά της ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας που είναι τουρισμός, τόνισε ο πρωθυπουργός. Κλείνοντα ςτην ομιλία του ο κ.Τσίπρας είπε «Το αεροδρόμιο δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, σε καμία εξουσία -Ανήκει στους κατοίκους της Πάρου», απαντώντας ουσιαστικά στη ΝΔ πως το έργο ήταν των προηγούμενων κυβερνήσεων και όχι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Λίγη ώρα πριν τις 12 το μεσημέρι έφτασε στην Πάρο ο πρωθυπουργός
Τον αγιασμό του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, τελεί αυτή την ώρα ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Το αεροσκάφος, με το οποίο μετέβη ο πρωθυπουργός στο νησί, προσγειώθηκε λίγη ώρα πριν τις 12 το μεσημέρι στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου και κατά την προσγείωσή του σχηματίστηκε μια υδάτινη αψίδα από δύο πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιτζεράκος. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον Πύργο Ελέγχου του νέου αεροδρομίου όπου του δόθηκαν στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά και για τις δυνατότητες που αυτό δημιουργεί για το νησί της Πάρου.

Το non paper του Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου, αποκαλεί ούτε λίγο ούτε πολύ Γκαίμπελς που επενδύει στην προπαγάνδα τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ενώ στρέφει τα πυρά του και εναντίον των εφημερίδων ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά και στον ΣΚΑΪ, που -όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές- έσπευσαν να αναταράξουν τη λάσπη και σήμερα επιχειρούν να μαζέψουν το θέμα επειδή η ΝΔ εκτέθηκε.

Μάλιστα το σχόλιο κλείνει με τη φράση «Ας βρουν κάτι σοβαρότερο να ασχοληθούν και αυτοί και τα φερέφωνά τους. Περαστικά».

Αναλυτικά το «δηλητηριώδες» κυβερνητικό σχόλιο:
«Δεν πειράζει που είναι ψέμα. Είναι καλοφτιαγμένο» (Ιταλική παροιμία)

Εχθές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, γνωστός για τον γραφικότατο πληθωρικό αυθορμητισμό του, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κ. Κουμουτσάκος υπέστησαν μια επικοινωνιακή πανωλεθρία. Επεχείρησαν να ξεσηκώσουν θόρυβο, για ένα «πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο».

Τέτοιο ταξίδι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε. Στην Πάρο μεταβαίνουν σήμερα, για τα εγκαίνια του Αεροδρομίου ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, με ολιγομελή ομάδα συνεργατών και το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας. Και επιστρέφουν το απόγευμα. Όταν αυτό κατέστη σαφές, τα σαΐνια της ΝΔ αναδιπλώθηκαν σε γραμμή κλειστής άμυνας: «εντάξει, ανοησία είπαμε, αλλά (προφανώς) είχατε έτοιμη την πενταήμερη και σας την χαλάσαμε» (και άντε να το αποδείξετε). Φυσικά και αυτό είναι χονδροειδέστατο ψέμα. Αλλά όπως έλεγε και ένας διαπρεπής επικοινωνιολόγος του 3ου Ράιχ, (ξέρει ο κ. Γεωργιάδης από αυτά..) «όταν η αλήθεια δεν μας συμφέρει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια».

Έτσι, σήμερα, τα κέντρα «επικοινωνίας» της ΝΔ, και τα παπαγαλάκια τους, συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης από καλύτερες θέσεις. Το σενάριο «το ταξίδι ήταν κανονισμένο αλλά σας το χαλάσαμε» είναι αρκετά juicy (που λένε και στις Κυκλάδες). Το αναπαράγουν με πάθος οι εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Δημοκρατία» επικαλούμενες «ασφαλείς πληροφορίες» – τόσο «ασφαλείς» που δεν χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία, λέμε καμιά χοντράδα να περνάει η ώρα. Περηφανεύεται και ο κ. Πορτοσάλτε από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ότι εξ αιτίας του χάλασε το «πολυήμερο πολυτελές κυβερνητικό ταξίδι». «Λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει στο τέλος», όπως έλεγε ο ίδιος μεγάλος Γερμανός επικοινωνιολόγος.

Κατανοούμε το αδιέξοδο της ΝΔ, το άγχος που την διακατέχει εξ αιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής της ατζέντας και των εσωτερικών της προβλημάτων. Κατανοούμε επίσης, τον εκνευρισμό της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικά σημαντικό περιφερειακό έργο, που επί των δικών της κυβερνήσεων παράδερνε εξ αιτίας της ολιγωρίας και της κατασπατάλησης. Αλλά η λάσπη δεν οδηγεί πουθενά. Ας βρουν κάτι σοβαρότερο να ασχοληθούν και αυτοί και τα φερέφωνά τους. Περαστικά.

Κουμουτσάκος: Στην Πάρο ο πρωθυπουργός απλώς κόβει την κορδέλα
Κάθε Κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίζει τις προσπάθειες των προηγούμενων αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου.

Για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι και μία σειρά κυβερνήσεων και ο πρωθυπουργός σήμερα απλά κόβει την κορδέλα, τονίζει ο κ. Κουμουτσάκους, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. θα αλλάξει αυτή την πρακτική.

Η δήλωση
Εγκαινιάζεται, σήμερα, το νέο αεροδρόμιο της Πάρου. Είναι μια καλή ημέρα, όχι μόνο για το ίδιο το νησί, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα.

Για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα, εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι και μια σειρά Κυβερνήσεων. Ο κ. πρωθυπουργός, σήμερα, απλά κόβει την κορδέλα. Τέτοια έργα, όπως αυτό, που θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών και διαδοχικών Κυβερνήσεων, θα υπάρξουν και στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, θα αλλάξει την σημερινή πρακτική αποκλεισμού και μη αναγνώρισης της συμβολής των προηγουμένων Κυβερνήσεων. Θα αναγνωρίζει έμπρακτα το έργο όλων εκείνων που θα έχουν συμβάλει στην πορεία του χρόνου. Γιατί, πρώτα απ’ όλα, αυτό απαιτεί η συνέχεια του Κράτους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρη Παπανώτας βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που...

Την Παρασκευή η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Θα παραστεί και ο Αλέξης...

Αύριο το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον «Ελληνικό Κόσμο» όπου θα ανακοινωθούν εκτός από τους υποψηφίους που προέκυψαν από...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης...

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα τα οποία αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαικής οικονομίας» ανέφερε ο...
Ρωμανός: Όποτε και να ξεκινούσε το έργο για τον περίπατο θα υπήρχε γκρίνια

Ρωμανός: Υποκρισία από κ. Κασσελάκη

Για υποκρισία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για...

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψεύδεται

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τις οικονομικές πολιτικές της άσκησε ο πρόεδρος του...

15ο Συνέδριο ΝΔ: Αυλαία με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη – «Ισχυρή εντολή και στις ευρωεκλογές»

Ισχυρή εντολή αναμένεται να ζητήσει εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή (07/04)...

Συνέδριο ΝΔ: Παρόντες Καραμανλής – Σαμαράς αλλά χωρίς ομιλίες

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα δώσουν κανονικά το παρών...