ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Τελευταίες πληροφορίες…

73
Τζανακόπουλος, δανειστές, κυβέρνηση,

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες περί ανασχηματισμού…

Ποιοι «κλείδωσαν»

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναλάβει ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα ορίσει τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος μετακινείται από το Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου και αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας.

Ο Νίκος Παππάς από υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακή Πολιτικής με αρμοδιότητες στα media (ΕΣΡ, τηλεοπτικές άδειες κλπ)

Στο υπουργείο Εσωτερικών ή Διοικητικής Ανασυγκρότησης (στη θέση Βερναρδάκη) μετακινείται η Όλγα Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανασχηματισμός αναμένεται να είναι «δομικός» περιλαμβάνει δηλαδή «σπάσιμο» υπουργείων και δημιουργία νέων (5 τον αριθμό σύμφωνα με τα προεδρικά διατάγματα που διέρρευσαν από το ΣτΕ το οποίο και τα ενέκρινε – Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ψηφιακής Πολιτικής, Ενέργειας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Τουρισμού).

Διαβάστε επίσης:  Ν.Δ.: «Θα επιστρέψει 700 εκατ. ευρώ από τα 14,5 δισ. ευρώ που έχει υφαρπάξει από τους Έλληνες»

Κατεύθυνση του πρωθυπουργού ήταν σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο σχήμα να μπουν τόσο «νέο αίμα», «τεχνοκράτες» και στελέχη της νέας γενιάς των 35αρηδων – 40άρηδων, όσο και πρόσωπα εξωκοινοβουλευτικά και ει δυνατόν από άλλους πολιτικούς χώρους προκειμένου να δοθεί ένα σήμα ηλικιακής αφενός και πολιτικής αφετέρου διεύρυνσης.

Πάντως, στο κομμάτι αυτό ακούγεται ότι ο πρωθυπουργός συνάντησε και αρκετές αρνήσεις, στις οποίες ενδεχομένως να οφείλεται η αίσθηση «παγώματος» του ανασχηματισμού το βράδυ Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.