Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Ανοδικό κλείσιμο για τη Wall Street

Ανοδικά τερμάτισαν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αποτιμούν την ομιλία της επικεφαλής της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, στο τραπεζικό συνέδριο, στο Τζάκσον Χολ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,58% στις 18.502 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο κατά 0,52% στις 2.180 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε κέρδη κατά 0,26% στις 5.232 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Mylan NV εμφάνισε άνοδο κατά 0,44% μετά την προαναγγελία δημιουργίας μίας νέας σειράς φθηνότερων φαρμάκων. Κέρδη της τάξης του 4,63% σημείωσε και η μετοχή της Herbalife Ltd χάρη στα δημοσιεύματα περί αγοράς 2 εκατ. μετοχών από τον επενδυτή Καρλ Ίκαν.

Την Παρασκευή, η Τζάνετ Γέλεν υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες, προλειαίνοντας τον δρόμο για μία νέα αύξηση των επιτοκίων, εντός του 2016. Ωστόσο, απέφυγε να συγκεκριμενοποιήσει τον ακριβή χρόνο δράσης της Federal Reserve.

Σύμφωνα με τη CME Group πάντως, η πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ανέρχεται πλέον στο 30%, όταν την προηγούμενη εβδομάδα περιοριζόταν μόλις στο 18%.

Η Κέιτ Γάρνε, αναλύτρια της Edward Jones, υπογραμμίζει σχετικά, ότι «οι επενδυτές αναμένουν μία αύξηση των επιτοκίων, αλλά όχι για τον Σεπτέμβριο», εκτιμώντας ότι η κίνηση της Fed θα υλοποιηθεί αργότερα, εντός του έτους – πιθανώς τον Δεκέμβριο. «Αυτά που είδαμε από τη Γέλεν δεν άλλαξαν και πολύ, τις προσδοκίες μας» προσθέτει.

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα υποχώρησε κατά 0,19% στα 1,3110 δολάρια, ενώ το ευρώ σημείωσε οριακές απώλειες κατά 0,09% στα 1,1185 δολάρια. Από την πλευρά του, το ιαπωνικό γεν διολίσθησε κατά 0,12% στα 101,94 γεν/δολάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων (commodities), η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε ήπια πτωτικά, καθώς τα συμβόλαια WTI κατέγραψαν απώλειες κατά 1,40% στα 46,98 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 1,32% στα 49,26 δολάρια. Η τιμή του χρυσού αντίθετα, ενισχύθηκε κατά 0,09% στα 1.327,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,41% στις 10.544 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες κατά 0,40% στις 4.424 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 έμεινε κλειστός σήμερα, λόγω εθνικής αργίας.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 2,30% στις 16.737 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi κατέγραψε πτώση κατά 0,25% στις 2.032 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο ASX 200 σημείωσε απώλειες κατά 0,94% στις 5.463 μονάδες.

Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη υποχώρησε κατά 0,23% στις 3.063 μονάδες, ενώ το χρηματιστήριο της Σένζεν ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 527 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ αντίθετα, ο Χανγκ Σενγκ εμφάνισε απώλειες κατά 0,40% στις 22.818 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, κατά 0,3% αυξήθηκαν τον Ιούλιο οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, χάρη στη βελτίωση των στοιχείων για την αγορά νέων αυτοκινήτων και φορτηγών. Την ίδια ώρα, το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών αυξήθηκε κατά 0,4% ενώ ο δείκτης αποταμίευσης ενισχύθηκε στο 5,7% από 5,5% τον Ιούνιο.

Παράλληλα, σε συμφωνία με την USG Corp. για την εξαγορά της L&W Supply έναντι 670 εκατ. δολαρίων, ήρθε η ABC Supply. Η ολοκλήρωση του deal αναμένεται πριν το τέλος του 2016. Από την πώληση της L&W, η USG προσδοκά στη μείωση του εταιρικού της χρέους και στη βελτίωση των δεικτών μόχλευσης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φορολογικές υποχρεώσεις: Διευκρινίσεις από φοροτεχνικό για ΕΝΦΙΑ, πληρωμές

Τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις, υπενθύμισε στο ΕΡΤNEWS η φοροτεχνικός Σάντρα Γεραγγέλου. Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου...

ΕΝΦΙΑ: Εως τα μέσα Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου δηλαδή στις 6-7 Απριλίου η το αργότερο στο επόμενο 13-14 Απριλίου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 7...

Σοκολάτα από “χρυσό”: Ράλι για το κακάο, πιο ακριβό κι από τον χαλκό

Τα futures του κακάου ξεπέρασαν το ιστορικό-όριο των 10.000 δολαρίων ανά τόνο, επεκτείνοντας ένα ράλι που έχει ήδη διπλασιάσει τις τιμές φέτος, ενώ αυξάνεται...

Κρατικός Προϋπολογισμός: Φόρος εισοδήματος και ΦΠΑ αύξησαν τα έσοδα το α΄δίμηνο του έτους

Πρωτογενές πλεόνασμα 3.378 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για 1.981 εκατ. ευρώ καταγράφει το πρώτο δίμηνο ο Κρατικός Προϋπολογισμός. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει  ότι μεγαλύτερο...

Κατώτατος μισθός: Θα διαμορφωθεί πάνω από τα 800 ευρώ – Ποια τα επικρατέστερα σενάρια

Μεθαύριο Τετάρτη 27 Mαρτίου ανακοινώνεται η τέταρτη διαδοχική αύξηση στον κατώτατο μισθό που πλέον θα ξεπερνάει τα 800 ευρώ από τα 650 ευρώ το 2019 και...
Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται ανατροπές – Εξετάζεται και απόσυρση

Ανεβάζουν «ταχύτητα» οι υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος τελών κυκλοφορίας οχημάτων, με κεντρική επιδίωξη οι όποιες ανατροπές να...

POS: Σε μείωση των προμηθειών   προχωρούν τράπεζες, εκδότες καρτών και εταιρείες-πάροχοι για συναλλαγές...

Σε μείωση της προμήθειας τους που λαμβάνουν, λόγω της χρήσης των POS, από ορισμένες, μικρές κυρίως επιχειρήσεις, όπως περίπτερα και ψιλικατζίδικα σκοπεύουν να προχωρήσουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εισαγγελική παρέμβαση για το ΟΑΚΑ

Ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος μετά την απόφαση για κλείσιμο του ΟΑΚΑ λόγω επικινδυνότητας των...

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Κλείνει ξανά στις 23:00 η Αθηνών – Λαμίας

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και την επιδείνωση που αναμένεται τις επόμενες ώρες, αποφασίστηκε...

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Προς κλείσιμο τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα και την Τρίτη – Ανακοινώσεις το απόγευμα

Το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Αττική...

Πράσινο φως στο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων

To πράσινο φως στο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, αλλά και των νηπιαγωγείων έδωσε η...